Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

GorAna 11:53, 12 lip 2013

Pozdrawiam Dajano
Cieszę się, że mogłaś poznać Agnieszkę z Jurajskiego
Prawda, że cudny ogród?
Dech zapiera
Czytam, że ciężko pracujesz...... pomyś lczasami z czułością o sobie i oszczędzaj siły
Kiedyś ktoś bardzo mądry powiedział..... praca jest zawsze, ale nie każdy ją widzi....., może Ty widzisz jej zbyt wiele?
Pozdrawiam i życzę wiecej chwil na podziwianie efektów ciężkiej pracy
dajana 13:23, 12 lip 2013

Dziękuje Aniu za pozdrowienia i miłe słowa .Owszem poznałam i nadal jestem pod wrazeniem tak ogrodu jak i przesympatycznych ciepłych włascicieli To cudowne miejsce ale ty juz to wiesz bo gosciłaś u Agi .Aniu praca jest dlas mnie terapią, zapomnieniem o przyziemnych sprawach radoscią tworzenia Kocham to co robię i nic nie jest w stanie mnie powstrzymac Zapewniam cie ze odpoczywam robie przerwy ,dozuje swój wysiłek bardzo dziękuje za troskę .Nie wiem czy ci pisałam ze mieszkasz w moich rodzinnych stronach .Tym bardziej mi milo goscic cię na moim wątku .Serdecznie pozdrawiam w dosyc chlodny dzien Oby jutro nie padało bo mam plany ogrodowe Miłego dnia zyczę
Milka 13:27, 12 lip 2013

Miło było widzieć Cię w Jurajskim ogrodzie
Bogdzia 19:42, 12 lip 2013

Idę szukac zdjec z Jurajskiego , dlaczego u Ciebie ich nie ma???Buziaki.
Bogdzia 14:03, 13 lip 2013

Ślicznie wyglądasz z Jurajskim. Pozdrawiam i dzięki za tyle ciepłych słów u mnie.
dajana 15:00, 13 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
Idę szukac zdjec z Jurajskiego , dlaczego u Ciebie ich nie ma???Buziaki.[/quot

Bożenko bo ja byłam tak podekscytowana wizytą że niewiele zdjęć zrobiłam na dodatek miałam psa na smyczy i łapki zajęte ale wrzucę to co mam Choć nie potrafię robić ładnych zdjęć i nie chciałabym zepsuć swą nieudolnością Jurajskiego .Wrzucam więc to co mam

dajana 15:45, 13 lip 2013

Bożenka uświadomiła mi ze skoro byłam z wizytą w Jurajskim Ogrodzie to powinnam zamieścić z wizyty zdjęcia .Nie wiem do końca czy powinnam bo Agusia juz to uczyniła ale kilka zdjęć zamieszczę mając nadzieję że nie popsuję jakości Jurajskiego swymi fotkami

Siedząc na tarasiku taki rozciąga się o to widok Mnie osobiście chwyta za serce bo uwielbiam taki krajobraz .Bardzo spodobał mi sie żywopłot z ligustra Gęsty ,zielony masywny i jednoczesnie delikatny.Żałuje ze nie zeszłam na dół aby usłyszec szum rzeki .

Za to zdjęcie mogę dostać po łapkach ale jak nie pokazać tej bieli pod nogami i tych cudnych romantycznych róż.Nawet głowa mego męża dopasowana kolorystycznie

dajana 16:14, 13 lip 2013

Kiedy Clematisy zarosną pergolę będzie jeszcze bajeczniej .Zmieniłam tez zdanie o wapieniu u Agnieszki jest naprawdę piękny Choć obie mieszkamy na Jurze to mój kamień jest bardzo brzydki i miękki Ten jest śliczny i muszę go koniecznie sprowadzić Nie powinnam zmieniać krajobrazu innym kamieniem niż wapień.Z różnych powodów nasze ogrody będą podobne Lubimy prawie te same rośliny mieszkamy na zbliżonym terenie Różnica wzniesień u mnie narzuca utworzenie skarp, schodów wzmocnionych kamieniem i wiele innych zbliżonych rozwiązań.Teraz mam dylemat jak to zrobić aby nie zerżnąć Jurajskiego .

Ta kamienna skarpa jest jak brylant, widać żywopłot który bardzo mi się spodobał.Nie ma miejsca w Jurajskim aby nie zachwycało Właściciele tego Raju są tacy jak ich dzieło ,miałam szczęście ich poznać
Bogdzia 20:00, 13 lip 2013

No piękne te zdjęcia i dobrze ze je wstawiłaś.Będziesz faktycznie miała zagwozdkę jak wszystko urzadzic ale wiem że zrobisz to super, w końcu jestes dziewczyną -herosem.
Mirka 20:14, 13 lip 2013

akanta napisał(a)

Danusiu we wrześniu można ukorzeniać z 15 cm kawałków pędów więc mogę też ci naciąć cały worek i przesłać ,obsadzisz cały płot !! No i tą jaka się ukorzeni.
Dopiszę jeszcze,że i patyczków New Down też b.dużo mogę ci przesłać.
Czy ja na kilka patyczków mogę się zapisaćz góry dziękuję i pozdrawiam