Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 14:55, 20 paź 2013

To prawda Haniu, gośc nie dośc że bardzo sympatyczny to jeszcze tak szczodry .Zapomniałam dodać że nasiona Werbeny też mam od Krysi.Obłowiłam się jednym słowem .Wiosną będzie ładniej u mnie I ja ci życzę zdrówka bo moje nie najlepsze ostatnio ale trzymam fason U mnie dzisiaj piękne słońce grabię liście na kompostownik a mam ich taka ilośc że chyba fotkę strzelę bo trudno uwierzyć.Dziękuję Haniu za wizytę i miłe słowa oczywiście
Sonka 19:06, 20 paź 2013

Danusiu, już jestem w domku, cieszę się,że sprawiłam Ci trochę radości, myslę a przynajmniej chciałbym pojechać wiosną raz jeszcze do Was, bo było zbyt mało czasu, by nasycić się pobytem, pozdrawiam serdecznie i dziękuję za spotkanie.
dajana 20:31, 20 paź 2013

Sonka napisał(a)
Danusiu, już jestem w domku, cieszę się,że sprawiłam Ci trochę radości, myslę a przynajmniej chciałbym pojechać wiosną raz jeszcze do Was, bo było zbyt mało czasu, by nasycić się pobytem, pozdrawiam serdecznie i dziękuję za spotkanie.

Już jesteś w domu Krysiu? a ja upiekłam pyszną szarlotkę z waszych renet i czekam i czekam na was O jej myślałam ze dłużej będziesz .To ja ci dziękuję za wszystko za miłe spotkanie i prezenty Przypomnij mi tylko Krysiu co ta za rośliną która schowałam do garażu bo za nic przypomnieć sobie nie mogę .Idę na twój profil
yolka 20:40, 20 paź 2013

Poroiszę powiedz dlaczego miałaś małe pory i selery? Moje pory też były małe, a raczej cienkie, a seler poszedł w kwiat i zamiast dorodnych bulw były dorodne badyle.
Bogdzia 20:45, 20 paź 2013

Dajanko widzę ze dużo wrazeń miałaś i tyle samo prezentów a więc miły dzień. Oby jak najwięcej takich miłych dni było w Twoim życiu. Pozdrówka.
akanta 22:31, 20 paź 2013

dajana napisał(a)
Akanto patyczki różane od ciebie posadzone ,mam nadzieję że dobrze to zrobiłam

Dajanko ja sadziłam tak ok.7 szt.w doniczce /jeden pośrodku i reszta wkoło,ale zważywszy -wiem z obserwacji,że nie wszystkie się przyjmują to można i tak zostawić.Dobrze by było przechować je przez zimę w temp.plus 5 st.ale jeśli nie ma takiej możliwości to zakop je w dołku do wys.sadzonek aby ledwo wyglądały i zasyp ziemią 2/3 h pędów.Jak przyjdą mrozy narzuć iglastymi gałązkami .Życzę ci aby większość się ukorzeniła.Cieszę się razem z tobą z miłej wizyty i bliższego wsparcia doświadczonej ogrodniczki no i skarbów jakie przybyły do ogrodu.Może to bodziszek schowałaś ,bo widzę go w skrzyneczce.Ciekawe jaki będzie miał kolor kwiatów.Wszystko jedno ,one wszystkie są świetne ,bo wyjątkowo zdrowe.
Dajanko teraz jak się bliżej przyglądam to wydaje mi się ,że pomieszałaś te patyczki .W torebce z koralikami była r.multiflora a w tej drugiej New Down -to te z dużą ilością kolców .Musisz je rozdzielić koniecznie jeśli się nie mylę oczywiście.Dajanko o tym jakie róże ci posylam pisałam ale jak się teraz okazuje to chyba na ED ,przepraszam za moje roztargnienie ale jednak nie poszło a byłam przekonana.
dajana 22:40, 20 paź 2013

Bogdzia napisał(a)
Dajanko widzę ze dużo wrazeń miałaś i tyle samo prezentów a więc miły dzień. Oby jak najwięcej takich miłych dni było w Twoim życiu. Pozdrówka.

Jakie piękne twe życzenia Bożenko Może ta wizyta zadziała i przerwie to moje pasmo złych wydarzeń Oby się spełniło !.I ja cię cieplutko pozdrawiam
dajana 23:12, 20 paź 2013

Nie wiem co jest powodem ale zmienił się tekst wszystkich wcześniejszych wpisów jakiś galimatias powstał. Duze litery pomieszane słowa bez składu i ładu .To nie ja zrobiłam .Nic to pisze dalej

Jolu cieszę się że mogę podzielić się wiedzą dotyczącą selerów i pory Pory bęą małe jeśli będą sadzone normalnie czyli na płaskim podłozu Winny być posadzone głęboko i odsypane jak redliny ziemniaków .Selery natomiast w dołeczku ,kiedy podrosną wciąz odsypujac nie co ziemi i pilnowac aby były w dołku.W taki sposób będą dorodne

Aniu bystre masz oko Pomyliłam patyczki i jutro wszystko poprawię Myślałam ze to jeden gatunek choc mnie dziwiło że jedne były bardzo kolczaste a drugie nie .Gapa ze mnie i tyle.Czyli w garażu nie mogę przechować ? tam jest 12 stopni w zimie więc zbyt ciepło Zrobię jak radzisz.Faktycznie to był bodziszek Ale ty masz oko !! Dodam oko ogrodnika i to nie byle jakiego.Buziaki dla ciebie Lecę do łóżka
akanta 23:13, 20 paź 2013

Dajanko edytowałam ostatni wpis ,zerknij i jeszcze raz przepraszam.Widzę, że pisałyśmy jednocześnie.Też lecę ,pa!
dajana 10:31, 22 paź 2013

Wszystkie patyczki posadziłam poraz drugi tym razem dobrze