Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Dzidka 16:47, 02 lut 2014

Hi, hi , że zacytuję Kondzia . Prawdziwa banda pięciu
dajana 17:13, 02 lut 2014

Oj tak,one są szalone a przy tym bardzo romantyczne Szczególnie kiedy siedzą na moich parapetach ,brudzą mi łapkami elewację i próbują się dostać do domu robiąc maślane oczy przez szybę.Kokietują mnie tak długo dopóki nie uchylę okna ,a one wpadają z szybkością światła na pieszczoty Kiedy chcę je natomiast wynieśc, chowają się gdzie tylko mogą abym tego nie zrobiła Potrafią schować się do garnka w szafce jeśli jest tylko uchylona .Pozdrawiam cię miło Dzidko dziękując jednoczesnie za wizytę na moim skromnym wątku
18:18, 02 lut 2014
Wiem Dajanko, że zawsze mnie odwiedzasz, ja też mam taki rytuał, odwiedzam ulubione ogrody (to znaczy zaglądam, co nowego u moich przyjaciół), nie zawsze mam możliwość by pisać, a często po prostu nie mam nic szczególnego do powiedzenia , więc milczę, ale znamy się dość dobrze, wyczuwa się więc i tę obecność bez słownej aktywności
Zwiastuny wiosny już zauważasz? U mnie zapowiedzi wysokiej temperatury w długoterminowej prognozie pogody, cieszą mnie bardzo, dobrze, że i u Ciebie cieplej i nie zasypało Cię tak jak niektórych na wschodzie.
Fajną masz ferajnę, zabawne historie i zdjęcia, mają instynkt łowiecki, u mnie też taki łobuz przetrzebił ptaki, ale znowu pojawiła się para kosów, mam nadzieję, że uda im się tu założyć gniazdo i wykarmić potomstwo. Mój Pan Kot tylko przez okno może sobie popatrzeć, albo pomarzyć o łowach, gdy ze mną siedzi na tarasie, ale nie miał nigdy przyjemności zaznać wolności (z pożytkiem dla braci ptasiej).
W tym roku zainteresowałam się różami, kilka posadzę przed wejściem do domu, między bukszpanami i dodadzę trawy (pomysł na pustą rabatę).
Miłego wieczoru
Aneczka 18:36, 02 lut 2014

Haha cudne zwierzaczki ;D Mój kociamber też nie chce wyjść z domu, a jak już jest na dworze, to zaraz wraca. Usiądzie przed drzwiami i będzie tak długo miauczał, aż ktoś go wpuści
Bogdzia 22:34, 03 lut 2014

Dajanko jak Ty masz taka brygade która wszędzie wejdzie to nie dziw że nie masz sikorek, polecą tam gdzie bezpieczniej i tej budki też nie zasiedlą. Pozdrawiam serdecznie.
dajana 13:56, 04 lut 2014

Tak przypuszczałam Bożenko tylko co ja mam zrobic z tymi kotami których przeciez nie wybrałam ? Nie wyrzucę jak inni to robią bo nie mam sumienia Ptaszek wyzdrowiał , wypuściłaam go na wolność.Dzisiaj pogodę mam niczym wiosną, swieci słońce pachnie i jest bardzo ciepło .Pozdrawiam sedrdecznie
Bogdzia 19:21, 04 lut 2014

dajana napisał(a)
Tak przypuszczałam Bożenko tylko co ja mam zrobic z tymi kotami których przeciez nie wybrałam ? Nie wyrzucę jak inni to robią bo nie mam sumienia Ptaszek wyzdrowiał , wypuściłaam go na wolność.Dzisiaj pogodę mam niczym wiosną, swieci słońce pachnie i jest bardzo ciepło .Pozdrawiam sedrdecznie

Oczywiście że nie wyrzucisz ale musisz sie pogodzic z tym że ptaki będą Twój ogród omijac bo po co mają ryzykowac jak tyle jest miejsc bezpiecznych. Miłego wieczoru Dajanko.
AgnieszkaW 19:29, 04 lut 2014

A u mnie koty są (ale nie tyle, co u Ciebie Dajano) i ptaki też...Ptaki już nauczyły się "bezpiecznie" korzystać z karmnika. Jak na razie kotom nie udało się złapać ani jednego ptaszka tej zimy.
dajana 19:58, 04 lut 2014

U ciebie Agusiu to jest przestrzeń, ogromny i piękny drzewostan dwie kotki w takim ogrodzie giną ,a moje mają wszystko jak na dłoni ,każdy ruch je ożywia i biegną jak w maratonie Obserwuję je ,są szybkie i zwinne Niestety zabiły trzy ptaszki ,same czyżyki Nie na mojej działce ale na tym polu pustym za mną kiedy stado czyżyków zbierało nasiona .Latem chyba wszystkie jaszczurki mi wybiją .Co ja nie robiłam i gdzie nie pisałam aby ktoś je przygarnął i nic Nawet nie chcę pisać że przybyła mi jeszcze jedna ale takiego zachowania kota to ja nie poznałam Wspina mi się po nodze na ramie i nie nie chce zejśc a dzwięki takie wydaje jak pies hi,hi.Wąsy ma tak długie jak moje trzy razem i bije łapkami te malutkie aby jej nic nie zjadły ,lecz nie robi krzywdy bo bez pazurków je obkłada Wszystkich ode mnie odpędza Wydaje mi się że walczy o moje względy i robi wszytko aby zdobyć me serce Jakie stworzenia są mądre a mnie ich tak żal .Dałam jej dzisiaj tabletkę i zjadła bez oporów Może wiosną ktoś się zlituje i przygarnie coś z mojego przytułku. Chciał nie chciał stworzyłam bezwiednie koci przytułek ,psi w zasadzie też bo dwa psy regularnie przychodzą sie pożywić ,kiedy ich nie widzę to tak długo szczekają pod furtką aż wyjdę z miską Najedzą się wymerdają ogonami i odchodzą I tak codziennie .
FrancoPolo 20:40, 04 lut 2014

Dziękuję za odwiedziny. Mówisz że nikt mnie nie odwiedza?, widocznie mnie nie lubią. Czasem tak bywa. Zebyś nie musiała latać do mnie i szukać wklejam Ci skreny z tego projektu Lawendowy ogród. To dopiero wirtulny spacer sprawia ze widać lawendy. Swoją drogą jakbys miała posadzić tyle lawendy ile by trzeba na ten projekt to bys się zrujnowała finansowo. No ale za efekty się płaci.