Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 23:28, 18 maj 2014

Widzę że miałam miłych gości i nawet Alinka zawitała ciesze się bardzo ze o mnie pamiętacie .Zaraz wam odpisze ale wcześniej pokażę co dzisiaj robiłam .Powiększyłam rabatę i zrobiłam kanciki nożem kuchennym bo szpadelkiem nie dysponuję Oczywiście tradycyjnie nie rozstawałam się ze szpadlem

dajana 23:31, 18 maj 2014

Na szczęście moje róże nie ucierpiały od deszczu

dajana 23:35, 18 maj 2014

Przyrosty na Serbach ,jakie milusie

Hosty tymczasowo w donicach i tez rosną
Wrzos 23:41, 18 maj 2014

Coraz piękniej!
Dajanko, wysłałam Ci maila
dajana 23:47, 18 maj 2014

FrancoPolo napisał(a)
Witaj Aniu. U mnie też leje już drugi dzień. Aż strach pomyśleć co będzie dalej. W ubiegłym roku mnie tak zalało i to dwa razy że musiałem przebudować oczko. Woda podniosła oczko na 0,5 m i go rozwaliła. Nie da się opisać ile pracy mnie to kosztowało, Co do mszyc to na różach tego miałem tyle że prawie liści nie było widać .spłukiwałem wodą i trochę pomogło. Aniu teraz możesz mnie zajrzeć tuthttp://http://francopologarden.blogspot.com/.Pozdrawiam.

Franiu już nie pada słoneczko było u mnie dzisiaj .Założyłeś bloga?Jutro wskoczę do ciebie bo dzisiaj zbyt póżno już.U mnie nie ma żadnych mszyc ani robali na różach i bardzo sie cieszę z tego bo pieszczę te moje róże jak małe dzieci ,muszą być zdrowe Kopałam dzisiaj pod trawę nowy pas i robiłam kanciki Napotkałam takie pomarańczowe długie robale skorupiaki ,ale oprócz nich chyba jeszcze ich jajka też pomarańczowe o różnej wielkości wzrostu ,małe i duże Ciekawe co to takiego było nie wiesz czasem ? Pozdrawiam cię serdecznie
dajana 23:48, 18 maj 2014

Wrzos napisał(a)
Coraz piękniej!

Juz biegnę Reniu
dajana 23:48, 18 maj 2014

Wrzos napisał(a)
Coraz piękniej!

Juz biegnę Reniu
yolka 13:09, 19 maj 2014

O dobrze, ze serby ruszyły, moje tez mają przyrosty. Piekny trawnik i rabatki też. U mnie róże pnące do d... nie wiem czemu, posadzone jesienią i maja dopiero ok. 30 cm pędy, a jedna nawet mniejsze. Pozdrawiam
Viola 13:26, 19 maj 2014

Dużo pracy włożyłaś w te rabaty Dajano. Serby u Ciebie piękny kolorek mają, u mnie jeden po zimie ledwo przeżył, walczyłam z przędziorkami i chyba teraz jeszcze grzyba topsinem muszę potraktować. Ten serb dopiero po zimie rusza, kolor taki brzydki, ale zaczął przyrosty pokazywać więc będzie żył.
Jeśli chodzi o to narzędzie do kancików (obcinak się nazywa) to można kupić polskiej renomowanej firmy. Bardzo dobrej jakości. Może to nie bentley, ale naprawdę dobrej jakości. W sklepie ogrodniczym zapytaj. Ja kupiłam za 26 zł - jestem zachwycona - praca przy rabatach zupełnie inna. Mogę Ci podać nazwę firmy na priva.
A ja leniuchuję na swoim wątku - aż wstyd. Muszę się wziąć w garść i porobić zdjęcia. Trochę roślinek u mnie przybyło, ale jakoś nie mam ochoty się chwalić bo i tak wszyscy mają ładniejsze i w pełni rozkwitu. U mnie zawsze chłodniej i później wiosna się rozkręca. Pozdrawiam.
dajana 14:31, 19 maj 2014

Yolka trawa nie jest ładna bo tak jak wcześniej pisałam wykopałam jej sporo biorąc za chwastnice hi,hi Dosianej z daleka nie widać ,ale same placki teraz mam jeszcze nie urosła na tyle aby się zrównać. Jedną różę tez mam do bani ,nic nie rośnie maleńka już dwa lata w glebie, również pnąca, ale kwiatki ma śliczne i pachnące ,czekam kiedy wreszcie ruszy. Moje w ubiegłym roku tez nie były okazy dopiero teraz tak wystrzeliły Podlewasz magiczną siła do róz raz w tygodniu? Ja podlewam i rzucam na rabatę pokrojone skórki z bananów oraz skoszoną trawę Może to nie wygląda ładnie ale wolę trawę niż korę. Poza tym w trawie jest dużo dobrych składników dla róż wiec im nie żałuję.

Violu kopsnij nazwa firmy proszę bo z tym nożem to ja nie wyglądam na zrównoważoną jeszcze ktoś pomyśli ze mam złe zamiary Tym nożem naprawdę dobrze mi się cięło i równiutko przy desce .Zwiększyłam rabatę na której rosną mi same hortensje i trzy trawy z tych wyższych i teraz główkuje czym je podsadzić i wykończyć brzegi Zaznaczam ze to słoneczna rabata odpadają żurawki ,hosty i pewnie sporo innych roślin .Nie leniuchujesz Jolu tylko wypoczywasz bądź masz inne zajęcia Ja jak zwykle kopie kiedy dojadę do tarasu i skończę tez donice dopiero zrobię zdjęcia Na jesień może uda mi się obsadzić roślinami aby efekt był już na wiosnę. Idzie mi dosyć wolno bo kopanie i czyszczenie gleby to ciężkie zajęcie a jeszcze inne obowiązki spadają na mnie nie licząc pracy zawodowej .i tez nie jestem na bieżące ani u znajomych ani u siebie .Trudno musicie mi wybaczyć Mam nadzieje ze wiecznie z tym szpadlem latać nie będę Pozdrawiam was wszystkie bardzo ,bardzo serdecznie .Najważniejsze ze nie pada hura!