Yolka 
trawa nie jest ładna bo tak jak wcześniej pisałam wykopałam jej sporo biorąc za chwastnice hi,hi Dosianej z daleka nie widać ,ale same placki teraz mam jeszcze nie urosła na tyle aby się zrównać. Jedną różę tez mam do bani ,nic nie rośnie maleńka już dwa lata w glebie, również pnąca, ale kwiatki ma śliczne i pachnące ,czekam kiedy wreszcie ruszy. Moje w ubiegłym roku tez nie były okazy dopiero teraz tak wystrzeliły Podlewasz magiczną siła do róz raz w tygodniu? Ja podlewam i rzucam na rabatę pokrojone skórki z bananów oraz skoszoną trawę Może to nie wygląda ładnie ale wolę trawę niż korę. Poza tym w trawie jest dużo dobrych składników dla róż wiec im nie żałuję.
Violu kopsnij nazwa firmy proszę bo z tym nożem to ja nie wyglądam na zrównoważoną jeszcze ktoś pomyśli ze mam złe zamiary

Tym nożem naprawdę dobrze mi się cięło i równiutko przy desce .Zwiększyłam rabatę na której rosną mi same hortensje i trzy trawy z tych wyższych i teraz główkuje czym je podsadzić i wykończyć brzegi Zaznaczam ze to słoneczna rabata odpadają żurawki ,hosty i pewnie sporo innych roślin .Nie leniuchujesz Jolu tylko wypoczywasz bądź masz inne zajęcia Ja jak zwykle kopie kiedy dojadę do tarasu i skończę tez donice dopiero zrobię zdjęcia Na jesień może uda mi się obsadzić roślinami aby efekt był już na wiosnę. Idzie mi dosyć wolno bo kopanie i czyszczenie gleby to ciężkie zajęcie a jeszcze inne obowiązki spadają na mnie nie licząc pracy zawodowej .i tez nie jestem na bieżące ani u znajomych ani u siebie .Trudno musicie mi wybaczyć

Mam nadzieje ze wiecznie z tym szpadlem latać nie będę

Pozdrawiam was wszystkie bardzo ,bardzo serdecznie .Najważniejsze ze nie pada hura!