Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 14:36, 19 maj 2014

Violu przyrosty na serbach są ale kolor to jeszcze nie zmienił się na prawdziwie zielony jak na świerki przystało a na dwóch jeszcze przyrostów nie mam .Szkodników oprócz człowieka na szczęście nie miałam .Twoje dadzą radę skoro rosną, to fajny i miły widok takie jaśniutkie kuleczki
FrancoPolo 19:30, 19 maj 2014

Witam. Danusiu ale trawę musisz częściej kosić .Raz że wtedy wytracają się rożne chwasty to jeszcze trawa się zagęszcza. No i nie daj się prosić bo Ci to wykoszę.
akanta 20:55, 19 maj 2014

dajana napisał(a)

Franiu już nie pada słoneczko było u mnie dzisiaj .Założyłeś bloga?Jutro wskoczę do ciebie bo dzisiaj zbyt póżno już.U mnie nie ma żadnych mszyc ani robali na różach i bardzo sie cieszę z tego bo pieszczę te moje róże jak małe dzieci ,muszą być zdrowe Kopałam dzisiaj pod trawę nowy pas i robiłam kanciki Napotkałam takie pomarańczowe długie robale skorupiaki ,ale oprócz nich chyba jeszcze ich jajka też pomarańczowe o różnej wielkości wzrostu ,małe i duże Ciekawe co to takiego było nie wiesz czasem ? Pozdrawiam cię serdecznie

Danusiu masz coś o drutowcach.Aksamitka niszczy nicienie i drutowce więc dlatego jest wskazana koło róż.
http://www.oczarjk.pl/index.php?act=272/#drutowce

Danusiu ale wzorcowo zakładasz ogród.Jesteś taka zdolna ambitna bestyjka ,wszystko pięknie rośnie ,takie zadbane widać efekty tej ciężkiej pracy.Jestem pełna podziwu !
yolka 22:02, 19 maj 2014

Nie podlewam magiczna siłą. Ktoś pisał, że w pierwszym roku po posadzeniu nie nalezy nawozić. Ziemię do dołu dostały dobrą z 4 letnim obornikiem. Musze tylko wysciółkować i kupić banany . Moze ruszą w przyszłym roku.
dajana 11:55, 20 maj 2014

FrancoPolo napisał(a)
Witam. Danusiu ale trawę musisz częściej kosić .Raz że wtedy wytracają się rożne chwasty to jeszcze trawa się zagęszcza. No i nie daj się prosić bo Ci to wykoszę.

Skoro oferujesz męską pomoc to ja może przestanę kosić aby cię do siebie w ten sposób zwabić ? hi ,hi .Koszę trawę dwa razy w tygodniu ,ale robiłam to zdjęcie po deszczu, a poza tym mam świeżo posiane miejsca które sobie sama załatwiłam wykopując wcześniej kępy trawy którą wzięłam za chwast. Gapowe się płaci i mam teraz całą masę placków Już odrasta na szczęście i znowu będzie ładnie .Zapraszam do siebie z radością ,doradca mi pilnie potrzebny Franiu, pogawędzimy sobie nawet zawiozę na Pustynię zobaczysz jaki tam sprzęt zrzucają i skoczków spadochronowych Mogliby chociaż raz do mnie ich zrzucić, ale bym miała pomocników hi,hi. Kiedy ujrzysz mój ugór to się za głowę złapiesz, a przy okazji zobaczysz jak ciężko pracuję
dajana 12:35, 20 maj 2014

Akanto ! taka wysoka ocena moich działań ? zamurowało mnie z wrażenia Co za radosne uczucie usłyszeć coś tak motywującego z ust fachowca .Dziękuję ci kochana wciąż poprawiam to co już zrobione bo nie do końca mają tak wyglądać rabaty To jedynie zarys. Dopieszczać będę kiedy założę chodnik od furtki do domu Nie mogę skończyć w tym miejscu ani rabat ani trawki Rabata różana tez do poprawki ale już jest i wiem jak będzie wyglądała niebawem .Twoje słowa to dopiero zachęta, już bym biegła do ogrodu Troszeczkę się nauczyłam ale nadal zbyt mało .Ty jesteś dla mnie autorytetem w sprawach ogrodowych od wielu już lat Przy tobie zaczynałam naukę kiedy nie było nas jeszcze na Ogrodowisku i cały przy tobie trwam. Moje róże to rozbudzona miłość dzięki tobie i wszystko inne tez tobie zawdzięczam Stałam się tez obrońcą kretów ,robaczków i wszystkiego co żyje. Co tu dużo mówić uwielbiam cię za wszystko dla ciebie samej, a podziwiam za wrażliwość, siłe ,dobroc i umiejętności ..Dziękuje za link teraz wiem co to są nicienie Muszę szybko zlikwidować chwasty perz i cały ten ugór choćbym miała przykryć kartonami czy gazetami aby ograniczyć im smakowita glebę Kopie bardzo dużo i bardzo głęboko wiec widzę co mam pod ziemią Póki co to jedynie sporadycznie natknę się na jakieś podejrzane chrząszcze ale na rabacie różanej mam czysto niczego tam nie ma .Te pomarańczowe duże chrząszcze miałam na rabacie hortensjowej ale bliżej trawy nie roślin .Nie było tego dużo ale były .Na żadnym obrazku z linku nie rozpoznałam ich, czyli jeszcze cos innego miałam Chrząszcze majowe znam i w tym roku nie ma ani jednej sztuki, właściwie to niczego nie ma przynajmniej na razie .Mam za to ogromną ilość ptaszków które cos wyjadają na rabatach najwięcej kowalików bo mam gniazda w dachówce .One wiedza czym się karmią, niech się zatem goszczą w moim ogrodzie .Aniu czy wiesz ile wczoraj naliczyłam paków róż na jednej tylko róży? ponad 80 szt Austinki tez obsypane w pąkach. Jeśli to wszystko zakwitnie to ja się chyba oszaleje ze szczęścia od tego widoku .Buziaki dla ciebie gorące:_)
ModraSowa 12:46, 20 maj 2014

Witaj dajana. Jakiś czas temu przeczytałam Twój wątek, nic nie napisałam bo nie byłam jeszcze wtedy zarejestrowana na Ogrodowisku. Bardzo zapadłaś mi w pamięć. Nie każdy umie tyle dobroci przekazać słowami... chętnie powracam do Ciebie. Pozwól, że będę zagłądała żeby przypominać sobie co jest w życiu ważne...
Serdecznie Cię pozdrawiam i dziekuję Ci, że otwierasz przed nami swoją duszę.
yolka 12:48, 20 maj 2014

Dajano o wykorzystaniu płyt na podjazd napisałam u siebie. Mam troche doświadczenia drogowego (mój zawód).
dajana 12:59, 20 maj 2014

O to lecę
jola54 15:13, 20 maj 2014

Danusiu! napisałam ( pomyłkowo) do Ciebie u siebie...pozdrawiam