Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

akanta 22:48, 02 maj 2014

dajana napisał(a)
To prawda Aniu że zaraz po cięciu nic ciekawie nie wygląda, na tym zdjęciu również ,choć w realu troszkę lepiej te bukszpany się prezentują.Dzisiaj bardzo się napracowałam chciałam wkopać tę płytę( niby donicę) bo już gotowa do montażu i trafiłam na zakopany gruz i kamienie Niestety musiałam łomem działać, nie skończyłam bo zrobiło się ciemno.a już się cieszyłam ze przy tarasie będzie ładniej .

Iwonko floksy bardzo szybko się rozrastają To co widzisz to rozrośnięte kłącza które otrzymałam w ub roku w kopercie od Weroniki Piszę w kopercie abyś porównała ilość ich dzisiaj .Serby już ściemniały może nie są jeszcze bardzo ciemne ale juz nie złote ,zielone są Iwonko co mnie bardzo ucieszyło .Wczoraj nie wchodziłam na Ogrodowisko bo byłam u Reni , wróciłam wieczorem, kiedy jest miło to czas szybko biegnie Było świetnie wróciłam przeszczęśliwa .Pozdrowiłam Renię od ciebie, odwzajemnia pozdrowienia i bardzo dziękuję. Idę do ciebie

Ty to się masz z tymi kamieniami ,nie zazdroszczę .Ja nie znajduję ani jednego.Chyba żebym z metr kopała.Ale u mnie było pole i zboże rosło więc gospodarz wybronował wszystko a ponadto inny teren.Ja wczoraj też odpoczywałam z Agą a dzis koszenie uniemożliwił mi deszcz.Muszę więc jutro.Jak masz ochotę to wejdz na wątek Zapach ziemi -zobaczysz tam świetne towarzystwo dla róż w donicy.
dajana 22:51, 02 maj 2014

Oczywiście Aniu ze mam ochotę zaraz przybiegnę do ciebie
dajana 22:58, 02 maj 2014

Wrzos napisał(a)
Dajanko, tyle radości mi wczoraj uczyniłaś swoją wizytą!
Dziękuję!
Zostałam do tego tak hojnie przez Ciebie obdarowana. Będę starała się dbać o te roślinki jako te najcenniejsze w moim ogrodzie.
W podziękowaniu bukiet kwiatów.

Radośc Reniu była wzajemna ,co za bukiet!! moje kolory,twój dom to bajka.Roślinki prosiłam aby mnie nie zawiodły hi,hi możesz być spokojna, zawodzą mnie przeważnie ludzie a ja się cieszę ze mogą u ciebie rosnąć .Rozmnożymy więcej piękności to nasz początek Reniu
paulina_wero... 09:55, 03 maj 2014

Hej. Te biedronki co opisywalam to byly male, tzn pozniej chyba sie zmieniaja w te "normalne" czerwone z czarnymi kropeczkami. Jak znajde zdjecie to ci pokaze
17:26, 05 maj 2014
Walczysz z kamieniami, jak gladiator, juz nie wiem co lepsze, bo znowu utkwiłam w domu, a tak ładnie się się dziś zrobiło, ciepło, słonecznie i słyszę przez okno ptasie trele. Truskawki wiszące wciąż czekają na posadzenie w donicach i kwiatów do skrzynek balkonowych nie mam w tym roku i może mieć nie będę.
Pogodnych dni Danusiu, żebyś mogła skończyć dzieło.
dajana 10:57, 06 maj 2014

Dobrze że nie posadziłaś jeszcze truskawek pnących u nas są nocą przymrozki ,czekam aż miną aby posadzić swoje drobne zakupy . Natomiast ja pierwszy raz będę miała rośliny balkonowe .Dwie granatowe surfinie i jedna różową Bynajmniej nie na balkon bo go nie posiadam Pokażę ci gdzie kiedy je posadzę .Czy surfinie Iwonko można zasilać uniwersalnym florowitem? Wiem że lubią mokro ale czym zasilać zapomniałam zapytać. Dzieło Iwonko już na ukończeniu ale będzie stało puste na róże za późno, a tyle miejsca obsadzić to koszt spory .Ważne ze miejsce prawie przygotowane to tez się liczy a może mi się patyczki Akanty przyjmą ? będę miała jak znalazł jesienią Na resztę odpowiedziałam u ciebie Słoneczka Iwonko nie tylko na niebie
dajana 11:43, 06 maj 2014

http://sklep.agrosimex.pl/rosahumus-nawoz-poprawiajacy-zyznosc-gleb-200-g.html Przydatny dla mnie link
kitek81 12:49, 06 maj 2014

jesteś jedyna w swoim rodzaju, z werbeny się uśmiałam
a poza tym to kawał dobrej roboty wykonałaś w ogrodzie! jeszcze horti udało Ci się wyhodować i kota odkleszczyć Anioł, nie człowiek
pozdrawiam :*
Anita1978 13:10, 06 maj 2014

Zaglądam i pozdrawiam
dajana 14:31, 06 maj 2014

Kasiu rośnie już druga werbena, ciekawe czy taka sama jak poprzednio ale nie ruszam bo za diabła nie rozpoznaję tych listków . Nie udało mi się ukorzenić patyczków hortensji, jedynie anabelka miała jakies odnogi to ją rozdzieliłam .Niby patyki mają liście ale to mogą być pozostałości soków .Nie odkopuję aby sprawdzić, udaję że mam nowe okazy hi,hi. Róże za to mają i korzonki i listki Oczywiście te które włozyłam prawidłowo bo większośc posadziłam do góry nogami,) Wczoraj na to wpadłam. Oj jestem jedyna w swoim rodzaju, przynajmniej pod tym względem i roboty która mnie zawsze najmocniej kochała. Po ostatnich moich pracach przyrzekłam sobie ze kilofu do ręki już nie wezmę Ostatnie trzy dni miałam bardzo stresujące rodziłam razem z kiciusiom i razem z nią płakałam kiedy musiałam pochować jej dzieci a potem ten zapładniacz płci męskiej zaatakował moją sunie i omal jej oczu nie wydrapał Niestety oko ma ranne i to poważnie .Teraz mam nowe zadanie, obmurować wokół domek drewniany aby nic co ma cztery nogi pod niego nie wlazło bo właśnie tam znalazł sobie kryjówkę i tam rozegrała się bitwa .Murarzem już byłam wiec wiem jak się to robi tylko nie wiem czy dam rade na taczkach rozrabiać cement Troszkę ciężko mieszać piasek z cementem i wodą w takim naczyniu .ale nie mam wyjścia bo tych ogoniastych mi przybywa

Dziękuje Aniu za ciepłe pozdrowienia odwzajemniam je z przyjemnością