Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 23:54, 29 maj 2014

Pokażę ci Franiu co robię a wtedy zobaczysz z czym kobitka walczy w pojedynkę O przepraszam moja sunia też kopie ze mną ale jest cwańsza ode mnie bo darni nie zrywa, czeka kiedy zrobię to pierwsza

Jak widzisz na zdjęciu lecę z trawnikiem dalej robie to porządnie aby już nie poprawiać i chwstów mam zero na przekopanym i wyczyszczonym kawałku .Ciężko nie powiem ale czy nie warto się pomęczyć ? mordeczka mi sie śmieje kiedy kiedy spoglądam do przodu i lecę dalej bo to ładny widok choć jeszcze bez trawki .

Muszę przekopać do tego miejsca ,aż do samego trasu ,w tym miejscu bedzie gorzej bo juz zaczynają się kamienie ale muszę skończyć choćby nie wie co się działo

Z innej perspektywy i miejsce docelowe

dajana 00:16, 30 maj 2014

Kiedy skończę wykopki przy moim trasie będzie jak w bajce .Po tych białych słupach będa się pięły róże ,niżej mam już przygotowane (zrobione własnoręcznie długie donice 0,5 m wysokie i długie do końca tarasu .Czym obsadzę ,jeszcze nie wiem, ale niskie róże też będą, pewnie białe ,może lawenda cos co pasuje do róz .Roslny muszą byc pachnące Będzie też fontanna a za nią wysoka i szeroka na 5,5 m perlgola przed którą będzie ławeczka Po pergoli będą się pięły róże i clematisy .W tej częsci tarasu gdzie nie ma barierek poniżej też będzie donica w której będa rosły pnące róże az do sufitu .Przy rynnie bedzie schodek drewniany,juz tam leży tylko jeszcze nie jest wkopany i pomalowany .Największym problemem będzie dla mnie dalsza częśc ogrodu Zrobienie tarasów na wzgórzu Nie mam pojęcia jak to ugryść ,ale to dalszy plan przyszłoroczny .Podoba się komuś moja wizja?
FrancoPolo 07:47, 30 maj 2014

Wizję masz dobrą .A że jesteś uparta to na pewno zrealizujesz. Najważniejsze przygotować teren a póżniej idzie z górki. Ważne że coś się dzieje. Pozdrawiam.
AgnieszkaW 07:59, 30 maj 2014

Mnie się podoba bardzo, bardzo....
dajana 09:44, 30 maj 2014

No tak Franiu przygotowanie terenu to najcięższa praca reszta to już przyjemność.
dajana 09:52, 30 maj 2014

Podoba ci moja wizja ? cieszę się z tego powodu .Zastanawiam się Agusiu nad rodzajem róży pnącej bo wszystkie sie bardzo rozkrzewiają a ja nie chciałabym mieć przy tarasie krzaków lecz sztywno i wąsko pnącą się róże aby nie zasłaniała w całości barierek tarasowych .Czy znajdę taką różę? Czy róże można formować na wąską ? nie padnie od wycinania zbędnych pędów? (zbędnych w mojej ocenie )ale mam wymagania co? Miło ze wpadłas i bardzo serdecznie cie pozdrawiam Zimno dzisiaj jak diabli, ale przestało padać na szczęście
dajana 00:28, 01 cze 2014

http://www.larixogrody.pl/index.php/sadzonki/roza-dzika-biala-zywoplot-detail
akanta 15:53, 01 cze 2014

dajana napisał(a)
Kiedy skończę wykopki przy moim trasie będzie jak w bajce .Po tych białych słupach będa się pięły róże ,niżej mam już przygotowane (zrobione własnoręcznie długie donice 0,5 m wysokie i długie do końca tarasu .Czym obsadzę ,jeszcze nie wiem, ale niskie róże też będą, pewnie białe ,może lawenda cos co pasuje do róz .Roslny muszą byc pachnące Będzie też fontanna a za nią wysoka i szeroka na 5,5 m perlgola przed którą będzie ławeczka Po pergoli będą się pięły róże i clematisy .W tej częsci tarasu gdzie nie ma barierek poniżej też będzie donica w której będa rosły pnące róże az do sufitu .Przy rynnie bedzie schodek drewniany,juz tam leży tylko jeszcze nie jest wkopany i pomalowany .Największym problemem będzie dla mnie dalsza częśc ogrodu Zrobienie tarasów na wzgórzu Nie mam pojęcia jak to ugryść ,ale to dalszy plan przyszłoroczny .Podoba się komuś moja wizja?

Jakie piękne plany ...mmmmmmmm,Danusiu stworzysz faktycznie to "czarodziejskie miejsce".
akanta 15:57, 01 cze 2014

dajana napisał(a)
Podoba ci moja wizja ? cieszę się z tego powodu .Zastanawiam się Agusiu nad rodzajem róży pnącej bo wszystkie sie bardzo rozkrzewiają a ja nie chciałabym mieć przy tarasie krzaków lecz sztywno i wąsko pnącą się róże aby nie zasłaniała w całości barierek tarasowych .Czy znajdę taką różę? Czy róże można formować na wąską ? nie padnie od wycinania zbędnych pędów? (zbędnych w mojej ocenie )ale mam wymagania co? Miło ze wpadłas i bardzo serdecznie cie pozdrawiam Zimno dzisiaj jak diabli, ale przestało padać na szczęście

Napewno nie padnie ,Danusiu a młode można delikatnie odłamywać jak są jeszcze miękkie nie czekając aż zbyt osłabią całą roślinę.Można tak ją prowadzić jak się chce.
Janina 11:47, 02 cze 2014

Widzę że ciężko pracujesz, kawał tego masz do przekopania ale za to póżniej będzie pięknie. Plany ogrodowe jakie masz bardzo mi się podobają i pasują do twojego domu. A ja zostałam babcią, córka urodziła córeczkę tydzień po terminie ale wszystko jest w porządku, obie czują się dobrze. Całuję Cię mocno.