Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

FrancoPolo 14:45, 13 cze 2014

dajana napisał(a)
Anitko chyba posadzę New Dawn ale to jeszcze nie na 100%. Klasztorna jest ładna i pachnie wydaje mi się jednak ze kwiatki to ma krótkotrwałe no chyba ze przyczyna sa te chrząszcze które ja podgryzją w sprytny sposób od zewnątrz przy samej nasadzie płatków W weekend przyjrzę się dokładnie bo nie chce mi się wierzyć aby po rozkwicie kwiat żył jedynie dwa dni. W ub roku ta róża miała kremowe kwiatki a w tym mają odcień różu to również dziwne
Proponuję inną miałem taką kiedyś na działce i dzisiaj ją oglądałem u ogrodniczki. Ładna zanim się nie rozwinie ale krótkotrwała i się sypie.
FrancoPolo 14:57, 13 cze 2014

Teraz nic tak dobrze nie smakuje jak naleśniki z serem i truskawkami z własnego ogródka.
ewsyg 14:58, 13 cze 2014

Piekne masz róże. To obecnie moja nowa fascynacja
malgocha1960 16:03, 13 cze 2014

Dajanko,róże przecudnej urody.Ja wsłuchałam się w twoją miłość do bieli i większość swojej wikliny też w tym roku w tym kolorze przemalowałam.
Viola 22:26, 13 cze 2014

dajana napisał(a)
Violu babka chyba jest jednoroczna bo w ub roku miałam jej bardzo dużo a w tym sporadycznie Niby to chwast ale i lekarstwo. Kiedy byłam dzieckiem zjadałam te serduszka, nie wiem dlaczego ale mi smakowały hi,hi. Trująca nie jest bo żyje A ja chciałabym mieć troszkę wrotyczy choćby za działką na polu i nigdzie go nie ma .Z tym moim zielskiem to ja kombinuje jak koń pod górę Zanim zasieje trawę na przekopanym i odchwaszonym kawałku czekam prawie trzy tygodnie na następne chwasty. Tym razem nic nie wzeszło i tylko raz przekopałam .Violu kosic i jeszcze raz kosić a chwasty zginą

Ha, ha może ja przekonam rodzinę, że babka jadalna, to parę dni i wybierzemy Koszę średnio co 7dni, ale moja babka cwana, zupełnie płasko na ziemi rośnie i kosiarce się nie poddaje
Viola 22:31, 13 cze 2014

Ludzie, zlitujcie się takie zdjęcia z naleśnikami na stronie - na klawiaturę mi ślinka kapie Jak elegancko usmażone... I ten mus truskawkowy... Ktora godzina? Idę smażyć...
akanta 23:19, 13 cze 2014

Dajanko jakie cudne krzaczki różane i jak kwitną ,widać po nich jakie świetne warunki im zapewnilaś.Dla tego trawniczka to się tak strasznie poświęcasz...perfekcję widać masz w naturze.
dajana 16:51, 15 cze 2014

malgocha1960 napisał(a)
Dajanko,róże przecudnej urody.Ja wsłuchałam się w twoją miłość do bieli i większość swojej wikliny też w tym roku w tym kolorze przemalowałam.

Małgosiu ja też przemalowuję koszyczki i wszystko co jest w innym kolorze Biel lubię owszem ale nie mam juz wyboru muszę się trzymać kolorów w wybranym przeze mnie projekcie więc czy chcę czy też nie bieli u mnie przybywa ale białe kwiaty a szczególnie róże i hortensje wyglądają w tym kolorze według mnie najpiękniej To taka czysta elegancja,subtelność po prostu ogromny urok .Kiedyś mój ogród będzie naprawdę piękny i z pewnością romantyczny.Oczywiście dla mnie piękny bo każdemu podoba się coś innego.Widzę go w wyobrazni i pomaleńku realizuję .Róże są piękne ale potrzebują wiele zainteresowania i pracy i nie zawsze nasza przy nich praca daje owoce bo wystarczy zła aura czy nalot robali i po ich uroku.Niektóre róże są piękne tylko przez chwilę bo nigdzie nie piszą że ich kwiaty są tylko dwa dni cudne po rozkwicie. O tym sama się przekonałam .Mam jedną różę która ma dziwny zapach dosyć mocny ale nie przypomina w ogóle zapachu róży nie wiem co to za róża bo zgubiłam etykietę. Na nią nic nie siada nawet mszyc nie miała jako jedyna,choć obok niej rośnie rajskie jabłuszko i było zjadane tak przez mszyce jak i chrząszcze na nią nic nie siada ,ciekawi mnie powód .Udziela ci się biały kolor Małgosiu? to nic złego a biel jest sliczna w ogrodzie maluj więc co tylko chcesz
dajana 16:51, 15 cze 2014

malgocha1960 napisał(a)

Małgosiu ja też przemalowuję koszyczki i wszystko co jest w innym kolorze Biel lubię owszem ale nie mam juz wyboru muszę się trzymać kolorów w wybranym przeze mnie projekcie więc czy chcę czy też nie bieli u mnie przybywa ale białe kwiaty a szczególnie róże i hortensje wyglądają w tym kolorze według mnie najpiękniej To taka czysta elegancja,subtelność po prostu ogromny urok .Kiedyś mój ogród będzie naprawdę piękny i z pewnością romantyczny.Oczywiście dla mnie piękny bo każdemu podoba się coś innego.Widzę go w wyobrazni i pomaleńku realizuję .Róże są piękne ale potrzebują wiele zainteresowania i pracy i nie zawsze nasza przy nich praca daje owoce bo wystarczy zła aura czy nalot robali i po ich uroku.Niektóre róże są piękne tylko przez chwilę bo nigdzie nie piszą że ich kwiaty są tylko dwa dni cudne po rozkwicie. O tym sama się przekonałam .Mam jedną różę która ma dziwny zapach dosyć mocny ale nie przypomina w ogóle zapachu róży nie wiem co to za róża bo zgubiłam etykietę. Na nią nic nie siada nawet mszyc nie miała jako jedyna,choć obok niej rośnie rajskie jabłuszko i było zjadane tak przez mszyce jak i chrząszcze na nią nic nie siada ,ciekawi mnie powód .Udziela ci się biały kolor Małgosiu? to nic złego a biel jest sliczna w ogrodzie maluj więc co tylko chcesz
dajana 17:06, 15 cze 2014

akanta napisał(a)
Dajanko jakie cudne krzaczki różane i jak kwitną ,widać po nich jakie świetne warunki im zapewnilaś.Dla tego trawniczka to się tak strasznie poświęcasz...perfekcję widać masz w naturze.

Aniu może perfekcji nie mam w naturze az tak bardzo ,poświęcam się bardziej z powodu strachu przed powtórną pracą jeśli żle zrobię cokolwiek Nie mam juz siły wracać do powtórnego kopania, plewienia ,poprawek wolę to zrobić raz w miarę poprawnie Drugi raz tego samego nie wyobrażam sobie robić nie dałabym rady fizycznie .Starzeje się niestety i opadam coraz częściej z sił Mózg młody ale ciało juz nie to, gnaty bolą zmęczenie dopada kręgosłup siada wiesz jak to jest hi,hi.Miłej niedzieli Aniu