Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 20:29, 11 lis 2012

Bogdzia napisał(a)
To sikorka modraszka a z przodu jest sikorka bogatka ta z żółtym brzuszkiem. Ładne zdjecia.

A to modraszka ? dzięki Bożenkozrobiłam dzisiaj zdjęcie jemiołuszce i sójce ale tak kiepskie ze nie są do pokazania .Nie jest łatwo zrobić im zdjęcie one wszystkie są w takim ruchu a przez szybę zdjęcia są złej jakości .maż ma na komórce zdjęcie ptaszka który jest w kolorze woskowej zieleni a w ogonku ma żółte piórka łepek ma inny niż sikorka .Może i mnie się uda zrobić mu zdjęcie .Najciekawsze okazy przylatują o świcie Niestety jestem w pracy nad czym ubolewam
akanta 20:32, 11 lis 2012

Dajanko ,ale Ci się udało pstryknąć świetne zdjęcia.Kocurek ładny choć nicpoń w ogrodzie.Widzę,że nie tylko ja przesadzałam róże,oj będą nowe kompozycje .Nadal ciężko pracujemy chyba tylko mrozy mogą nas wypędzić z ogrodu i oderwać od łopaty.Ja też na jutro już spisuję plan pracy i wybieram co w pierwszej kolejności.Pozdrawiam dziewczęta ,życzę nam nadal dobrej pogody !
dajana 23:10, 11 lis 2012

akanta napisał(a)
Dajanko ,ale Ci się udało pstryknąć świetne zdjęcia.Kocurek ładny choć nicpoń w ogrodzie.Widzę,że nie tylko ja przesadzałam róże,oj będą nowe kompozycje .Nadal ciężko pracujemy chyba tylko mrozy mogą nas wypędzić z ogrodu i oderwać od łopaty.Ja też na jutro już spisuję plan pracy i wybieram co w pierwszej kolejności.Pozdrawiam dziewczęta ,życzę nam nadal dobrej pogody ![/quote

Zasiedziałam się o ogrodzie Anity ,,nie sposób przestać czytać i oglądać Akanto .dzisiaj też pracowałam pomimo niedzieli i to bardzo wyczerpująco .Nawet zabijałam deskami otwory okienne nie u siebie lecz kogoś innego ,czasami trafiłam w palec Łapki mam obolałe i pokaleczone a nogi mnie nosić nie chcą Fajna robota ale ciężka .Deski tez musiałam sobie sama przygotować ,nie skończyłam ,brakło gwożdzi U siebie przerzuciłam sporo ziemi ,wzruszyłam kompost i podsypałam go troszkę ziemią Na wiosnę będę miała rarytas dla roślin Mój kompost będzie miał już dwa lata .Podglądałam ptaszki a wieczorem ogarnęłam troszkę dom .Jutro nareszcie po 5 miesiącach wraca do mnie fachowiec od drzwi i reszty robót.Musiałam go postraszyć Sądem bo nie miała zamiaru wrócić .Jak ja mam już dosyć tych wszystkich fachowców z łaski Najszybciej to oni pieniądze biorą a robota w polu.Mamy jeszcze kilka dni ładnej pogody trzeba to wykorzystać .Tak Aniu obie te roboty kochamy nawet kiedy padam ze zmęczenia to uśmiech z mojej twarzy nie ginie To jakieś czary chyba Nigdy bym nie przypuszczała ze kiedyś będę tak cięzko pracowała i jeszcze czuła się dzięki tej pracy szczęśliwa i spełniona Do pracy zawodowej natomiast idę jak za karę i nienawidzę siedzenia za biurkiem , tych wszystkich papierów cyferek bilansów itd Jeszcze 3,5 roku i koniec .Wyprawię chyba wielki bal na te okoliczność czas się przespać bo niestety wstać póki co muszę o 4 rano.Dobrej Nocki Akanto
akanta 16:20, 12 lis 2012

Danusiu jak widać problemy nie mają końca,to przykre dla nas obu.Wiesz o czym mówię...
Ciężko musimy zapracować na swoje marzenia.Ale ja sobie często powtarzam"tyle jesteś warta-ile sama zrobisz" i zaprzęgam się do wozu tak jak i Ty a właściwie tutaj wiele-u z nas.Ale pocieszam się,że jak zrobimy to najważniejsze to może potem będzie trochę z górki.
Dzisiaj kropiło ale mimo takiej pogody rozwoziłam ziemię po rabatach aby w razie mrozu szybciutko zakopczykować.W ogrodniczym wpadły mi w ręce takie mocno przecenione ciekawostki,jak czosnek purpurowy i Róża Reine des Violettes/7 zł - do półcienia,pnąca/ więc się skusiłam na ich zakup i już są posadzone.
Wklejam zdjęcie róży i jeśli Cię zainteresuje podaję namiary na producenta.

http://www.pnos.pl/

dajana 20:36, 13 lis 2012

akanta napisał(a)
Danusiu jak widać problemy nie mają końca,to przykre dla nas obu.Wiesz o czym mówię...
Ciężko musimy zapracować na swoje marzenia.Ale ja sobie często powtarzam"tyle jesteś warta-ile sama zrobisz" i zaprzęgam się do wozu tak jak i Ty a właściwie tutaj wiele-u z nas.Ale pocieszam się,że jak zrobimy to najważniejsze to może potem będzie trochę z górki.
Dzisiaj kropiło ale mimo takiej pogody rozwoziłam ziemię po rabatach aby w razie mrozu szybciutko zakopczykować.W ogrodniczym wpadły mi w ręce takie mocno przecenione ciekawostki,jak czosnek purpurowy i Róża Reine des Violettes/7 zł - do półcienia,pnąca/ więc się skusiłam na ich zakup i już są posadzone.
Wklejam zdjęcie róży i jeśli Cię zainteresuje podaję namiary na producenta.

http://www.pnos.pl/

Stronka fajna ,sporo tam nasion ,głównie zioła mnie zainteresowały .Z różą się spóżniłam nie ma już fioletowej ,,została żółta i rózowa .Jakoś jeszcze nie dojrzałam do żółtego koloru a różu u mnie większość..Za to hosty to był cały spektakl Jakie ogromne i piękne Wszystkie linki bardzo przydatne Ślicznie dziękuję Akanto .Tak sobie myslę że w następnym roku jeśli mi plany wyjdą i nic się nie wydarzy nieprzewidzianego w moim życiu to zacznę szaleństwo w zakupach roślinnych .Dużo nasadzeń planuję ale i sporo godz wynajętego sprzętu ,bez niego nic nie zrobię. Potem to już z górki będzie ..taką mam nadzieję
Bogdzia 21:11, 13 lis 2012

Zaglądam i pozdrawiam.
dajana 21:19, 13 lis 2012

Wiem ze ciemno troszkę wyszło ale to nowy ptaszek w moim aparacie .Sójka [img

[img

A to ja przy pracy w kwietniu tego roku ,,niezły rozgardiasz był wokół domu Kiedy tak oglądam zdjęcia i przypominam sobie ile pracy wykonały moje ręce to uwierzyć nie mogę ile człowiek może.kiedy się uprze

dajana 21:59, 13 lis 2012

Cisza u mnie jak przed nalotem Takie samolociki lądują w moim pobliżu a ze jestem ciekawska i lubie takie maszyny to się przyczaiłam .

grembosia 22:09, 13 lis 2012

Fajnie, ale chyba spory hałas?
dajana 22:12, 13 lis 2012

Nie dobrze ze mną ,,piszę do siebie mówię do siebie .To ostatnie zdjęcie na dzisiaj ,takie cuś będzie przed moją furtką A teraz idę poszeptać do uszka mojej psince ,,choć nic nie mówi to wiem ze mnie słucha popatrzy w oczy ,przytuli się i głęboko westchnie To jest dopiero miłość ,nie ocenia nie zdradzi i cieszy się że jest blisko swej ukochanej pani..Dobrej Nocy wszystkim zyczę