Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 22:46, 10 lis 2012

Nie zmarzną bo ja w poniedziałek tez cztery przesadzam ,nie mogą zmarznąc Czy twoje róże też jeszcze kwitną? Moje wszystkie maja kwiaty i nadal pączki .Weroniko pędy róż skraca się wiosną prawda? nie jesienią.Idę do ciebie
Sebek 23:12, 10 lis 2012

Wiosną się tnie - na razie nic z nimi nie rób - przekwitłych kwiatostanów i tak się nie usuwa od dawna, a na kopczyki za wcześnie,
Wrzos 18:58, 11 lis 2012

Dajanko, no rozpuscisz te ptaszki łasuchy niemożliwie. Przecież maja jeszcze co jesć w tej chwili.
Zdjęcia piękne!
monteverde 19:08, 11 lis 2012

U mnie też róże kwitną i maja pączki , a cięcie krzaków zostaw na wiosnę, ja jeszcze też będę sadziła, nic im nie będzie pozdrawiam
dajana 19:37, 11 lis 2012

Dzięki wam bardzo ,tak myślałam ale zwątpiłam kiedy znajoma mi powiedziała ze jej dziadek ciacha wszystkie róże na jesień .Na kopczykowanie również za wcześnie poczekam na kilku dniowe przymrozki i to takie zbliżone do -10 stopni.Dzisiaj mogłam je przesadzić ale brakło mi porządnej ziemi .Dziękuję Sebku i Monti .Serdecznie pozdrawiam
Enya73 19:41, 11 lis 2012

Oj, natchnęłaś mnie, żeby też zrobić karmnik dla ptaszków
Bogdzia 19:45, 11 lis 2012

dajana napisał(a)
Jutro się przyczaję pod lasem,, tam przylatują jemiołuszki ,wróbelki i jakieś duże ptaki .Zmieniłam aparat mogę teraz robić zdjęcia .Dzisiaj się napracowałam Bożenko przy studni Trzeba było odkopać ją na 1,20 i obłożyć szczelnie kręgi styropianem .Kopałam sama ale nie dałam rady ,zadzwoniłam po koparkę udało się bo pan był wolny .Przy okazji przywiózł mi 6 tych dużych łyżek ziemi z syna .działki Jutro będę grabiła i przygotowywała następną rabatę a wiosną ją obsadzę ,,mam nadzieję że nie będzie padać ..To juz chyba naprawdę ostatnie dni prac w ogrodzie ,zostanie mi jeszcze kopczykowanie róż ale jeszcze nie czas poczekam az się bardziej ochłodzi .Miłego wieczoru.Bozenko

Dajanko bedę czekała na następne okazy które upolujesz ( paskudnie to zabrzmiało) tylko jak Ty znajdziesz czas na to polowanie jak stale tak ciężko pracujesz . No może zimą sie uda???Pozdrawiam serdecznie.
dajana 19:45, 11 lis 2012

Wrzos napisał(a)
Dajanko, no rozpuscisz te ptaszki łasuchy niemożliwie. Przecież maja jeszcze co jesć w tej chwili.
Zdjęcia piękne!

Niby mają Reniu ale ja tak lubię na nie patrzeć he,he Dzisiaj w karmiku tym pod lasem siedział kot .Znowu go goniłam po całej działce No uparł się na mnie dosłownie bawi sie ze mną w ciuciubabkę .Zaraz pokażę diabełka

Dzisiaj Bożenko narobiłam masę zdjęć ale mi nie wyszły ,,ciemne i niewyrażne ale mam jedno i choć nie jest zbyt ładne to interesuje mnie na nim ten niebieski ptaszek .Nie mam pojęcia ale ty na pewno będziesz wiedziała

Bogdzia 19:57, 11 lis 2012

To sikorka modraszka a z przodu jest sikorka bogatka ta z żółtym brzuszkiem. Ładne zdjecia.
dajana 20:14, 11 lis 2012

Enya73 napisał(a)
Oj, natchnęłaś mnie, żeby też zrobić karmnik dla ptaszków

Ja zrobiłam z trzech butelek po mleku i taki chyba jest najlepszy ,powiesiłam na płocie a zawartość sama się uzupełnia kiedy ptaszki podjadają Ustawiają się w kolejce he,he Drewniane też mam ale obskubały cały karmik a korę z brzozy zdzierają dziubkami notorycznie Poza tym drewniane karmiki powinno się codziennie dokładnie czyścić aby ptaszki nie chorowały Plastik jest łatwiejszy w utrzymaniu czystości..Należy karmić w zimie ptaszki Enya ,zrób im stołówkę będą ci wdzięczne Słonecznik lubią chyba najbardziej i słoninkę .