Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

GabiK 10:20, 28 cze 2012

Agatko, ale u Ciebie piękny busz. I jest dokładnie tak jak chcesz artysyczny nieład pod kontrolą.
Hortensja jest powalająca.
agata_chrosc... 12:49, 28 cze 2012

Gabiku - dzięki! Jeśli rzeczywiście jest tak jak piszesz to znaczy, że udało mi się zrealizować zamierzenie! A to w końcu nie zdarza się tak bardzo często
agata_chrosc... 12:53, 28 cze 2012

Zapomniałam wstawić jeszcze jedno zdjęcie - Leonardo da Vinci z owsem wieczniezielonym, na tle bukszpanowej kuli. To jest początek tej różanej aranżacji. Dojdą jeszcze alchemille i wysokie białe dzwonki.
betysia 13:27, 28 cze 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Zapomniałam wstawić jeszcze jedno zdjęcie - Leonardo da Vinci z owsem wieczniezielonym, na tle bukszpanowej kuli. To jest początek tej różanej aranżacji. Dojdą jeszcze alchemille i wysokie białe dzwonki.

Witaj Agatko
ale cudnie, oj bedzie jeszcze piekniej z tego co sie zapowiada , brawo!!!!
ja nadal zagladam, podgladam i zachwycam sie...achh
buziolki!!!!
monitka 13:48, 28 cze 2012

Agato jak to się stało że ja dopiero teraz do Ciebie trafiłam? biję się w pierś bo cudnie u Ciebie i zmiany duże Rabata hortensjowa to mój faworyt śliczna jest

U was jednak inny klimat jest że hortensje ogrodowe tak pięknie rosną - chodzi mi o tą w przedogródku Moja ledwo po zimie odbiła a o kwiatach to mogę tylko pomarzyć...
Ana 15:17, 28 cze 2012

OMG!!! Cudo!!! No i znów kombinuję jak trawki na różankę wcisnąć

Taką samą mieszankę daję pod kwasolubne jak Ty Czasem dosupuję jeszcze grubego piachu, żeby ziemia się nie zbijała to najlepsze warunki

Nie zapraszaj lepiej bo ja gotowa wsiąść w auto i jechać tam do Ciebie...a jak jeszcze pomyslę o holenderskich pchlich targach to przyczepkę mogę zaciągnąc
agata_chrosc... 18:51, 28 cze 2012

monitka napisał(a)
Agato jak to się stało że ja dopiero teraz do Ciebie trafiłam? biję się w pierś bo cudnie u Ciebie i zmiany duże Rabata hortensjowa to mój faworyt śliczna jest

U was jednak inny klimat jest że hortensje ogrodowe tak pięknie rosną - chodzi mi o tą w przedogródku Moja ledwo po zimie odbiła a o kwiatach to mogę tylko pomarzyć...

Monitka witaj! Wcale się nie dziwię, że nie miałaś czasu bo tu jest tyle na prawdę pięknych ogrodów, że dlaczego miałabyś akurat mój odwiedzić. ALe bardzo się cieszę, że jednak tu trafiłaś. U mnie to dopiero początki - jeszcze rok temu nie było prawie nic. A klimat faktycznie sprzyjający i wszystko, no prawie wszystko, pięknie sobie rośnie. I mam nadzieję, że za rok to dopiero będzie ogród
agata_chrosc... 18:55, 28 cze 2012

Ana- czyli potwierdzasz, że mieszanka bardzo jest ok. To chyba dzięki niej moja zacieniona rabata już jest niemal całkowicie zarośnięta i nie ma miejsca żeby wcisnąć pierisa, którego sobie upatrzyłam. A zaproszenie podtrzymuję i mam nadzieję, że w końcu wpadną do mnie ogrodowiskowi znajomi
Przetacznik 20:19, 28 cze 2012

Ciekawe zestawienie, a jak to będzie wyglądać, jak już dosadzisz resztę zaplanowanych roślin...
I bardzo podoba mi się pełność tej róży, aż chciałoby się pognieść ją w dłoni
agata_chrosc... 21:08, 28 cze 2012

Weronika - mam nadzieję, że będzie wyglądało ok, ale to wszystko są eksperymenty i równania z wieloma niewiadomymi. A róża fakt, bardzo ładna i do eksperymentów zachęca. A Ty nie masz ochoty z różami poeksperymentować?