Kwiatholandii - to wspaniała propozycja. Na prawdę wielkie dzieki. Tylko co na to Twoi teściowie? A ciekawa jestem jakie są ceny kul bukszpanowych w Polsce. Bo ja w sklepie to oczywiście nie kupie tutaj bo to jakiś rozbój na prostej drodze. Ale sporo ludzi wyrzuca teraz wiosną bukszpany i zmienia ogródki i daja ogłoszenia na Marktplaats. Czasem wielkie kule za skrzynkę heinekena można wymienić. Albo całkiem za darmo, tylko wykopać trzeba. I myślę, że takie dwie duże to znajdę prędzej czy później. Natomiast chciałabym jeszcze kilka mniejszych w różnych rozmiarach do mojego japońskiego ogródka. I tu Twoja propozycja byłaby super. Tylko zapytaj Teściów co oni na to

A co do trawnika - żadnych obwódek nie robię bo okropnie tego nie lubię. Będzie zwykły kancik i na dodatek będę się starała go zakrywać - hostami, żurawkami etc
Lena - bardzo dziękuję za radę w sprawie sadzonek! Tak wykonam. To znaczy ja im te dolne listki to od razu poobrywałam, ale poskracam jeszcze. ALe bym się zdziwiła, gdyby z nich nowe bukszpany się porobiły! A co do starego egzemplarza - kształt interesujący, ale gdzie mi tam do takich wymyślnych kreacji! Będę zadowolona jak mi się uda jakąś prostą bryłę z niego wykrzesać.

Danusiu - dziękuję za wizytę. Ciągle nie mogę się nadziwić jak ta kobieta to robi, że wszędzie zajrzy, każdemu podpowie i jeszcze te ogrody takie ładne projektuje. Tak to chyba jest kiedy człowiek robi to, co na prawdę lubi!
Ircia - dzięki za wsparcie. Zwłaszcza cenne, bo od doświadczonej ogrodniczki.
No a u mnie idą znowu zmiany - jeszcze dziś przyjedzie nowa komórka na narzędzia i jutro powinna stanąć. No i wtedy tę ruderę sprzed domu wyrzucimy i przyjdzie czas kładzenia trawy! To dopiero będzie zmiana. Pozdrawiam i do usłyszenia niebawem.