Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

nieszka 23:36, 11 kwi 2013

monitka napisał(a)
Szukam buka Rohan Obelisk, dereni ivory halo, wrzośców z jasnozielonymi listkami. Reszta z tego co potrzebuję jest w ofercie szkółek więc jak już sezon sie rozrusza to pojadę i kupię

O to roślinki które i ja bym chętnie do siebie zaprosiła
monitka 21:04, 12 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Czytam, że pogoda przeciętna? U nas było bosko a ja czasu dla pgrodu nie miałam... Buziam

Marzenko wczoraj szaruga a dzisiaj troszkę lepiej bo juz cieplej i słonko próbowało się przebijać ale za to padał deszcz...Za to jutro i w niedzielę ma być ciepło, zobaczymy
monitka 21:29, 12 kwi 2013

nieszka napisał(a)

O to roślinki które i ja bym chętnie do siebie zaprosiła

Aga może będziesz miała więcej szczęścia w znalezieniu bo u nas to chyba rzeczywiście tylko na specjalne zamówienie...
Pola 22:02, 12 kwi 2013

monitka napisał(a)
No właśnie Jolu chyba tak zrobię ale najpierw zadzwonię do Zalesia oni też sprowadzają a rośliny tańsze mają.

Giza robiłam dokładnie tak jak ty i wszystko kupowałam po jednej sztuce. Sadziłam i efekt był taki sobie dlatego teraz się nie daję tym wszystkim kolorowym kusicielkom

Monitko, zajrzałam i czytam o twej konsekwencji, kurcze silna kobitka z Ciebie, jabteż staram się i nie podaję lista zrobiona i nie ma tego, tamtego.... Buziaczki zostawiam
monitka 22:17, 12 kwi 2013

Witaj Polu kurcze nie wiem czy silna jestem ale takiego misz maszu się u siebie dorobiłam że staram się to uporządkować teraz. Czasem zbładzę jak każdy ale już tylko w drobiazgach jakiś

Za to dzisiaj już wiem czemu przemyślane sadzenie jest tak ważne....Wykopałam kilka sporych krzewów zanim wegetacja ruszy i powiem Wam że nieźle się naszarpałam. Oj nie było łatwo Mam tylko nadzieję że krzywdy im nie zrobiam
monitka 21:31, 13 kwi 2013

Dzisiaj znowu poszalałam ogródkowo. Dzień się zaczął baaardzo wcześnie jak na mnie i na weekend. O 7 rano mieliśmy wałowanie trawnika a potem juz zostałam w ogrodzie. Poprzesadzałam conieco. Cieżko było bo mokra ziemia przyklejała się do łopaty ale jakoś dałam radę. Gdyby nie przelotne deszcze i silny wiatr to pewnie więcej udałoby mi się zrobić ale i tak nie jest źle
W tym tygodniu czaka mnie ściągniecie darni na rabaty przy tarasie bo zamówione róże do mnie dotarły i trzeba je posadzić.

Niestety mam też złą wiadomość ...przesadzjąc rośliny odkryłam spore złoże pędraków...bleeee. Musze się rozejrzeć za jakimś opryskiem...

kaisog1 21:33, 13 kwi 2013

Plagi jakies z tymi pędrakami.... u Sebka to samo
monitka 21:35, 13 kwi 2013

Czytałam właśnie u Sebka...trochę jestem przerażona tymi opryskami. jak to zrobić w całym ogrodzie? Bo po kawałku chyba nie ma sensu?

Pola 21:37, 13 kwi 2013

monitka napisał(a)
Dzisiaj znowu poszalałam ogródkowo. Dzień się zaczął baaardzo wcześnie jak na mnie i na weekend. O 7 rano mieliśmy wałowanie trawnika a potem juz zostałam w ogrodzie. Poprzesadzałam conieco. Cieżko było bo mokra ziemia przyklejała się do łopaty ale jakoś dałam radę. Gdyby nie przelotne deszcze i silny wiatr to pewnie więcej udałoby mi się zrobić ale i tak nie jest źle
W tym tygodniu czaka mnie ściągniecie darni na rabaty przy tarasie bo zamówione róże do mnie dotarły i trzeba je posadzić.

Niestety mam też złą wiadomość ...przesadzjąc rośliny odkryłam spore złoże pędraków...bleeee. Musze się rozejrzeć za jakimś opryskiem...

Monitko, to pewnie kręgosłupek boli... co z tymi pędrakami plaga, musze jutro zajrzeć do moich żurawek.
dziś też ostro popracowałam jutro ciąg dalszy buziaki zostawiam i lecę
kaisog1 21:37, 13 kwi 2013

No po całości by sie przydało.... cale szczęscie dowiedziałam się, że Dusrban wraca do sklepów! Bo kupowanie nicieni w takiej cenie to zgroza...