Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

Milka 17:26, 01 sie 2012

Pachnie saszetka?
monitka 21:27, 01 sie 2012

Pachnie Irenko dzisiaj ściełam swoją lawendę niestety nie mam woreczków żeby ją popakować. Na razie stoi w koszu w korytarzu i rozsiewa boski aromat na cały dom
KasiaWB 21:42, 01 sie 2012

Byłam tu świetnie, że się spotkałyście ja również wnioskuję o szerszą perspektywę ogrodu Pozdrawiam
monitka 21:49, 01 sie 2012

Kasiu super że zajrzałaś gdzieś ty sie kobieto podziewała tyle czasu? perspektywa będzie ale w związku z tym że sezon ogórkowy się zaczął to zapełniam słoiki 15 sztuk kiszonych i 8 w zalewie musztardowej już zrobionych dzisiaj musiałam jeszcze wsadzić pod płotem trawę od Dianki żeby się nie zmarnowała a to się wiązało z karczowaniem haszczy...Wnioskuję o dłuższą dobę!
majkel0326 22:00, 01 sie 2012

Monika,ale sympatyczne spotkanie z Dianą miałyście! Pozazdrościć Z ogórkami też walczę.W ubiegłym roku dostałam przepis na te w musztardzie,przyznam,że są smaczne.
AniaK 22:13, 01 sie 2012

Moniko, ja też tą lawendę po całym domu porozstawiałam na razie, ależ pachnie.To właściwie nie trzeba woreczków
Ach sezon ogórkowy też mam.A jakież to w zalewie musztardowej??
Moniika 22:21, 01 sie 2012

Hej! Alez fajnie ze sie spotkalyscie! Ślicznie wygladacie! Zazdroszcze tez zaciecia do robienia przetworów.. Mnie to przerasta. owoce z drzew jedza szpaki i inne ptaki... A ogórki pewnie zjedzą slimaki..
monitka 22:23, 01 sie 2012

Maju spotkanie było super i mam nadzieję że nie ostatnie a może i wiekszym gronie uda się spotkać Bardzo lubię te ogórki, są delikatniejsze. Tradycyjnych już nie robię.

Aniu ogórki bardzo proste. Na 1 litr wody daje się szklankę cukru, szklankę octu, 5 łyżek musztardy, 3 łyzki soli. Do słoika koper, czosnek, korzeń chrzanu, listek laurowy, ziele ang., trochę gorczycy, ziarenka pieprzu, ja jeszcze daję zmielone w całości ostre papryczki. Pakujesz ogórki do słoików zalewasz zimna zalewą, pasteryzujesz 10 minut i gotowe
monitka 22:29, 01 sie 2012

Monia ja też wszystkiego nie przerabiam...mam wybrane przepisy. No ale rodzinka lubi przetwory i mi nie odpuszcza. Nie ma u nas życia bez dżemu truskawkowego, to u nas podstawa No i ogórki właśnie...swoje najlepsze przynajmniej wiem co jemy Spróbuj, szkoda ogórków dla ślimaków
AniaK 22:41, 01 sie 2012

monitka napisał(a)
Maju spotkanie było super i mam nadzieję że nie ostatnie a może i wiekszym gronie uda się spotkać Bardzo lubię te ogórki, są delikatniejsze. Tradycyjnych już nie robię.

Aniu ogórki bardzo proste. Na 1 litr wody daje się szklankę cukru, szklankę octu, 5 łyżek musztardy, 3 łyzki soli. Do słoika koper, czosnek, korzeń chrzanu, listek laurowy, ziele ang., trochę gorczycy, ziarenka pieprzu, ja jeszcze daję zmielone w całości ostre papryczki. Pakujesz ogórki do słoików zalewasz zimna zalewą, pasteryzujesz 10 minut i gotowe

Wypróbuję. A smak do kiszonych podobny?