Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

beta 10:33, 14 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
A widziałaś białe ogórki? Monteverde Ania uprawia

białe ogórki? muszę to zobaczyć

Moniczko to wypełniony dzień po brzegi miałaś, ale to fajnie ja swoje buraki już zamknęłam w słoiki nie wyszło tego dożo, ale zawsze to swoje

buziaki

i na zdjęcia czekamy
beta 10:33, 14 paź 2012

Moniczko zaraz stówka Ci stuknie
monitka 20:44, 14 paź 2012

Weroniko niestety po pasteryzacji ogóreczki straciły tochę na uroku. Później pokażę fotkę.

Danusiu muszę poszukać w takim razie u Ani bo nie widziałam nigdy takich ogórków

Beatko u nas zawsze jakiś urodzaj na buraki ale to dobrze bo lubimy. A swoje najlepsze W zeszłym roku powyrastały duże (taka podłużna odmiana) i było ich tyle że aż do przedszkola zawieźliśmy.
No rzeczywiście do setki juz blisko
monitka 20:59, 14 paź 2012

Najpierw pokażę moją rabatę z hortensjami. Tak wyglądała wiosną

póżniej przeszła metamorfozę

a teraz wyglada tak

Vanilki zakwitły chociaż przy kupnie zapewniano mnie że w tym roku raczej to niemożliwe. Na wiosnę planuję je nisko przyciąć żeby się ładnie rozkrzewiły bo te pędy są za długie i się pokładają.

Małe ogóraski już w słoiczkach. Po pasteryzacji straciły swoją intensywna zieleń i nie wyglądają już tak uroczo.

A na takim zajęciu moje dziewczyny spędziły dzisiejsze przedpołudnie. Zrobiły wszystko same także ja mogłam się skupić na degustacji. Mniammm

Tess 13:22, 15 paź 2012

Ogórki meksykańskie mnie zabiły
Nigdy w życiu takich nie widziałam.

Rabata hortensjowa pięknie sie przebarwiła.
A ta ostróżka (bo to chyba ostróżka?) w doniczce gdzie pójdzie?
monitka 13:44, 15 paź 2012

Tess ja do zeszłego tygodnia też żyłam w błogiej nieświadomości że takie coś wogóle istnieje

W doniczce jest bodziszek wielkokwiatowy. Na zimę pójdzie do przechowalnika a wiosną najprawdopodobniej na rabatę różaną. No chyba że mi się koncepcja zmieni
AniaDS 18:51, 15 paź 2012

Rabatka nabrała wyglądu, w następnym sezonie będzie pięknie .
vita 19:02, 15 paź 2012

Te ogóraski maleńkie są...ale ciekawie wyglądają, nawet po pasteryzacji. Sporo masz zajęć z przygotowywaniem przetworów, ale zimą się przydaje. Czemu nie wysadzisz bodziszków jeszcze tej jesieni? Ukorzeniłyby się, zawsze wiosną lepszy start!
bociek 19:10, 15 paź 2012

Monitka, wypiekniala rabata. Myslalas moze, zeby jej jeszcze dac jakas jasna obwodke np. z zurawek Lime Marmelade? (niezle sobie radza w sloncu)

Ogorki fajne, a ze kolor stracily to rzecz normalna Podziwiam wszystkie Dziewczyny, ktore robia przetwory. Tez zrobilam ze dwa razy jakies dzemy i grzybki marynowane, ale teraz czasu i weny brak
monitka 20:45, 15 paź 2012

Aniu no taką mam nadzieję że w przyszłym roku będzie jeszcze ładniej

Wiktorio nie mam jeszcze przygotowanej rabaty na bodziszki dlatego na razie będą w miejscu tymczasowym a wiosna przygotuję rabatę i posadzę już na stałe.

Bociek u mnie też nieraz weny brak ale moi tak się przyzwyczaili że bez swojego dżemu truskawkowego, ogórasów i kapusty nie ma życia
Z tymi żurawkami to niezly pomysł, rozejrzę się za nimi wiosną ale czy trafię na Limki to nie wiem bo u nas wszystkie no name