Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
A co sądzisz o rabacie? Trochę inaczej sobie ją wyobrażałam tzn. układ kulek bukszpanowych ale żeby było inaczej to potrzebowałabym drugą taką samą dużą kulę żeby dać ja po lewej stronie. Wtedy nie byłoby tam dużej tawuły i kule bukszpanowe otuliłyby wiśnię. Niestety az tak wielkiej nie znajdę (pomijam cenę) więc podhoduję mniejsze i na efekt niestety trzeba będzie dłużej poczekać.
Ale one urosną przecież, a to czekanie też jest fajne. Może trochę lepiej by to od początku wyglądało, gdyby wszystkie tawuły startowały z tej samej wielkości -i rabata równomiernie by się rozwijała - teraz będzie spora dysproporcja na początku. Ale ciężko powiedzieć jak się nie widzi na żywo, bo to jest miejsce do oglądania z każdej strony.
Aniu, Agnieszko. Teresko, Bogdziu bardzo Wam dziękuję. Ta setka to także dzięki Wam bo do mnie zaglądacie za co jeszcze raz bardzo mocno dziękuję
Ewo no właśnie ta widoczność z każdej stony mocno mi komplikuje rozłożenie roślin...jak z jednej strony jest fajnie to z drugiej coś mi nie leży Na razie tak zostanie. Jak dosadzę wiosną brakujące rośliny to się zobaczy. Małe tawułki mnie cieszą bo sama je wyhodowałam ale malutkie są takie że boję się czy przezimują. Jak zima będzie dla nich łaskawa to wiosną dostaną florowit żeby ładnie ruszyły.
"no właśnie ta widoczność z każdej stony mocno mi komplikuje rozłożenie roślin...jak z jednej strony jest fajnie to z drugiej coś mi nie leży"
Święte słowa, u mnie też podobnie. Najłatwiej jest zaprojektować rabatę pod płotem z jednym punktem widokowym