Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

AniaK 08:18, 17 paź 2012

O proszę chwilkę człowieka nie ma, a tu już 100, GRATULACJE!!!!

Wieloszka 08:21, 17 paź 2012

Monitka, gratulejszyn!!!
Tess 08:41, 17 paź 2012

Monitka, pierwsza stówka pękła
Gratulacje!

Bogdzia 11:06, 17 paź 2012

Moniko o mało nie przegapiłam. Serdeczne gratulacje i życzenia nastepnych setek.

ewalm 11:12, 17 paź 2012

grembosia napisał(a)

Tawułę, Grembosiu, tawułka to całkiem co innego.

No tak, masz rację, ale one są takie słodkie, że aż chce się użyć zdrobnień.
Jednak trzeba być czujnym, bo można narobić zamieszania

No, właśnie. Przy tawułach jest problem. Ale bukszpaniki można zdrabniać i wiele innych bez zamieszania
ewalm 11:18, 17 paź 2012

monitka napisał(a)

Gratulacje z okazji setki!

A co sądzisz o rabacie? Trochę inaczej sobie ją wyobrażałam tzn. układ kulek bukszpanowych ale żeby było inaczej to potrzebowałabym drugą taką samą dużą kulę żeby dać ja po lewej stronie. Wtedy nie byłoby tam dużej tawuły i kule bukszpanowe otuliłyby wiśnię. Niestety az tak wielkiej nie znajdę (pomijam cenę) więc podhoduję mniejsze i na efekt niestety trzeba będzie dłużej poczekać.

Ale one urosną przecież, a to czekanie też jest fajne. Może trochę lepiej by to od początku wyglądało, gdyby wszystkie tawuły startowały z tej samej wielkości -i rabata równomiernie by się rozwijała - teraz będzie spora dysproporcja na początku. Ale ciężko powiedzieć jak się nie widzi na żywo, bo to jest miejsce do oglądania z każdej strony.
monitka 11:30, 17 paź 2012

Aniu, Agnieszko. Teresko, Bogdziu bardzo Wam dziękuję. Ta setka to także dzięki Wam bo do mnie zaglądacie za co jeszcze raz bardzo mocno dziękuję

Ewo no właśnie ta widoczność z każdej stony mocno mi komplikuje rozłożenie roślin...jak z jednej strony jest fajnie to z drugiej coś mi nie leży Na razie tak zostanie. Jak dosadzę wiosną brakujące rośliny to się zobaczy. Małe tawułki mnie cieszą bo sama je wyhodowałam ale malutkie są takie że boję się czy przezimują. Jak zima będzie dla nich łaskawa to wiosną dostaną florowit żeby ładnie ruszyły.
grembosia 15:08, 17 paź 2012

"no właśnie ta widoczność z każdej stony mocno mi komplikuje rozłożenie roślin...jak z jednej strony jest fajnie to z drugiej coś mi nie leży"
Święte słowa, u mnie też podobnie. Najłatwiej jest zaprojektować rabatę pod płotem z jednym punktem widokowym
magnolia 15:49, 17 paź 2012

wpadam na momencik i widzę że praca się posuwa, robi się coraz ładniej.
Bardzo ładnie wychodzi nowa rabata. Trzymam kciuki !
bociek 18:10, 17 paź 2012

Monis, serdeczne gratki, to juz 100 stron!!! I bedzie jeszcze duzoooooooooo. Niech Ci wszystko idzie jak po masle