Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

popcorn 09:10, 30 lis 2012

O rany, pół roku... nie będziesz tęsknił?
Piękne widoczki

pozdrawiam! Dobrej nocy!
hanka_andrus 09:20, 30 lis 2012

,,Góral nizinny" pół roku w górach!!
Lecz przedtem lot odbył hen wysoko w chmurach.
Teraz nas nęci ich widokami,
i tych widzianych z balkonu,
i pieszo odkrywanych.
Za to Robercie Tobie dziękuję,
i przed ekranem co dzień się melduję.
jotka 09:34, 30 lis 2012

Robercie, Kanadę znam między innymi z książki Arkadego Fiedlera "Kanada pachnąca żywicą", którą czytałam w dzieciństwie. Ale liczę, że Ty przekażesz swoje spojrzenie na ten piękny kraj i ludzi tam mieszkających. A przy Twoich umiejętnościach robienia pięknych zdjęć będzie nie tylko co czytać, ale i co oglądać
Zostawiam pozdrowienia
Welka 16:08, 30 lis 2012

Witam!
Świetne widoczki, klon palmowy śliczny a to coś przypominające bonsai przecudne.
Trzymaj się, pozdrawiam
ewalm 16:58, 30 lis 2012

Witaj Robercie, cieszę się, że już wstawiasz zdjęcia : )

(Tutaj u nas w Niemczech z racji sąsiedztwa bazy wojskowej jest b. dużo Amerykanów i też można ich rozpoznać zimą po tych krótki spodenkach. Całkiem jak Twoich Kanadyjczyków. Niemcy również nie chodzą zbyt wiele pieszo, ale ubierają się cieplej)
Klamber 08:16, 01 gru 2012

Witam wszystkich odwiedzających.
Karola, teraz taka technika że prawie wszystkich mam na co dzień, do Was piszę wieczorem a rano wstaję o 5 i rozmawiam na skype. Tu jest dla mnie wszystko nowe to pewnie tak szybko mi się nie znudzi. W pracy z różnych krajów pracują ,Węgrzy, Portugalczycy, Anglik, Kanadyjczycy, Kolumbijczyk, wszyscy bardzo mili, więc nie jest źle. Poza tym piękne widoki.
Haniu, chociaż ja z nizin, to góry bardzo lubię. Ciesze się że jesteś wierną fanką widoków które pokazuję. Postaram się jak najlepiej pokazać tutejsza okolicę.
Jolu, ja czytałem 3 jego książki ale tej nie, to już zresztą historia ja będę opisywał czas teraźniejszy. Ludzie bardzo mili i uśmiechnięci nikt się nie śpieszy wszyscy jeżdżą wolno i nie trąbią na siebie. Kary są tu przerażające za przekroczenie dozwolonej prędkości o 50 km konfiskowany jest samochód za złapanie np. innej ryby niż na pozwoleniu też konfiskują samochód. Jedni latają helikopterem nad jeziorem i przez radio dają namiary drugim gdzie łowią ryby a ci drudzy dokładnie wszystko sprawdzają nie wiem czy miałbym nerwy łapać tam ryby. Dla tego wolę chodzić piechota najwyżej buty mi zabiorą
Ewelino, to większe to trzmielina oskrzydlona to mniejsze chyba jabłonka rajska szczepiona rosnąca w dół. Przed domami jest dużo perukowców.
Ewo, Ja nie choruję wcale nie częściej niż co 10 lat ale jak bym był cały dzień na dworze w podkoszulce przy 5 ºC, to na pewno by mnie trafił szlag. Nie wiem czym oni się konserwują ale dla mnie zmarzlucha to szok. U mnie 2ºC i cały dzień miałem chmury nad głową, zaraz pokaże jak wygląda okolica na budowie. Gdy jest pogoda to widoki są takie

a dzisiaj było tak

w ładniejsze dni jezioro widać tak ale bardzo często jest w chmurch za jeziorem jest góra chappteron ma 1870 ale prawie cały czas zasłaniają ja chmury

hanka_andrus 08:27, 01 gru 2012

Witaj Robercie,nie wiem jak gdzie indziej w kraju,ale u mnie śnieg na dachach, i pewnie bryja na drodze,ale jeszcze z psem nie byłam.
Na dobry dnia początek trochę niebieskości Tobie wstawię.
Klamber 08:51, 01 gru 2012

Haniu, jak wczoraj rozmawiałem z żoną na skype to mówiła że zapowiadają zimę. Tydzień temu w górach sypnęło śniegiem , Chappteron wyglądał tak o świcie

Wielki szczyt, góruje nad miastem które teraz jest za nią, codziennie obieżdżamy ją dookoła.

Dzięki za chaberka, ja też dla Ciebie trochę niebieskich widoków
hanka_andrus 09:56, 01 gru 2012

Dzięki! Góra wspaniała........
Milka 10:47, 01 gru 2012

Witaj Robercie
doleciałeś bezpiecznie, wyposażony w nowy mega sprzęt, dzięki temu możemy podziwiać zdjęcia

przepiękne miejsce, z ciekawością oglądam roślinność i czytam twoją relację
klamka bardzo ładna, ściskam cię i trzymaj się