Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

zbigniew_gazda 09:14, 29 lis 2012

Robercie byłem u Ciebie przed chwilką w Vernon , 32 Ave i to przy pomocy naszej mapy ogrodowej. Gdzie postawicie "człowieczka" - tam możecie być. Ale daleko jesteś prawie na zachodzie Kanady a do Japonii nie tak daleko. Pozdrawiam.
monteverde 10:17, 29 lis 2012

Cześć Robert, skowronki już Ciebie odwiedziły, cieszę się , że dałeś znak życia i trochę fotek bardzo miłe miasteczko zieleń fajnie w projektowana w zabudowę, na 5 zdjęciu podoba mi się zegar , taki angielski trzymaj się ciepło, nie przemęczaj i nie wariuj z tymi wycieczkami pieszymi mierz siły na zamiary, będę wpadała, śpij słodko, pozdrawiam aha dzięki za fotki
aldonaz 22:35, 29 lis 2012

Bardzo sympatyczne miasteczko, chętnie odwiedziłabym je. Zdjęcia super. Trzymaj się.
Martek 22:57, 29 lis 2012

Nie wiem czy się cieszyć,że się odezwałeś czy podziwiać nowy awatar Monteverde
Witaj Robercie ważny znak od ciebie wiemy co się z tobą dzieje i oczywiście cieszę się z kolejnej porcji zdjęć.
Nie forsuj się nam tak Chłopaku
Zapytałam się z ciekawości moich znajomych jak daleko mieszkają od miejscowości w której jesteś .
Pozdrawiam cię i proszę o kolejną porcję relacji obrazkowej.
Najbardziej trafiły do mnie słowa,że tak mało widać tam ludzi ... Luz mają ...
Mala_Mi 23:08, 29 lis 2012

Witaj Robercie...... jakbyśmy mogli o Tobie zapomnieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak kiesko nas nie oceniaj
Widzę, że śniegu to tam spadło nawet sporo, że jeszcze takie kupki leżą pomimo ciepła.... blisko góry.... blisko napewno narty Trawki modne w Stanach i Kanadzie od dawna.... już 10 lat temu synuś się zachwycał nimi... i kazał mi po powrocie, jak już się wybudujmy też posadzić TRAWY. Wtedy pomyślałam, że chyba zgłupiał....
Odpowiem Marcie za Ciebie... tam ludzie nie chodzą na piechotę bo każdy jeździ samochodem, stąd te krótkie podkoszulki... w domu ciepło, w auto siup które często w garażu i do sklepu... gdzie też ciepło. Nawet 100 metrów do sklepu się jedzie autem.....

Czekam na nowe wieści i nowe foty....
Klamber 07:18, 30 lis 2012

Witajcie, dzięki za odwiedziny, trochę dziwnie się będzie pisać, gdyż jak ja pisze to Wy jeszcze śpicie, gdy się budzicie ja zasypiam, myślę że jakoś damy radę. Dziś padało i znów 1ºC.
Bogdziu, niestety przed moim przyjazdem padał śnieg i prawie wszystkie liście spadły, zrobiłem tylko jednego klona palmowego który jeszcze trochę liści miał, mam też dla Ciebie 2 ptaszki ale to później.

Haniu, tu w ogóle nie wieją wiatry jest tak cicho że aż dziwnie, dziękuję za listek. Wolne mam tylko niedzielę i od rana ruszam w teren z aparatem
Zbyszku, benzyn jest 3 rodzaje, ceny od 110 – 119 za 100 litrów, tak się tu podaje. Pracujesz na to 5 godzin więc taniocha, jak pisała ASC , nikt tu piechotą nie chodzi. Nie ma korków ni kolejek.
Zbyszku daleko, jeszcze 5 godzin lotu z Toronto do Kelowna

Karola, aleś opatulana na nowym avatarku
Wow Monte, avatarek rewelka jestem pod wrażeniem, brawo. Jestem nie zwyczajny takich wycieczek ale dam radę, najgorzej ze na drugi dzień do roboty i cały czas na nnogach. Samochód mamy ale moi współ plemieńcy wolą wycieczki do marketów , ja nie i w niedzielę nasze drogi się nrozchodza. W niedzielę była boska pogoda i zrobiłem sporo ładnych fotek w grey kanionie ale to później, chcę pokazywać fotki po kolei bo się pogubię.
Aldona ,wyglądasz jak Indianka z mojego miasteczka, całkiem byś tu pasowała. Jest za miastem wielki rezerwat Indian, teraz za to można dostać toporkiem, obecnie się mówi, tereny pierwszych mieszkańców. Wybieram się tam, bo jest tylko ponad 10 kilosów.
Marto, nie dziwię się Tobie że jesteś w takiej rozterce. Gdy nie miałem netu to kupiłem sobie kartę do automatu za 5 $, miałem 240 min i o 19 latałem 2 km do następnego marketu dzwonić, niestety w naszym nie było to po drodze mijałem od 0 do 2 osób, ale za to samochodów było dużo.
Zauważyłem że papierosów nie ma w żadnym sklepie i alkoholu też. Papierosy można chyba tylko kupić na stacji paliw a alkohol w specjalnych sklepach. Miasto czyste choć trochę śmieci widać ale nie tyle co u nas. Przed moim blokiem jest rondo a na nim rano kaczki robią zlot w tygodniu tego nie

widzę bo jest ciemno ale w niedzielę mam niezły ubaw. Jak szedłem rano na wycieczkę to przyglądałem się z 10 min jak stały na rondzie a samochody trąbiły i nic sobie z tego nie robiły. Pokażę dziś, jakie mam widoki z balkonu.

ASC, Narty są oczywiście w górach śnieg ,jak szedłem na wycieczkę to mijały mnie samochody z nartami i skuterami śnieżnymi. Quadem jazda jest zabroniona, są wydzielone miejsca gdzie można jeździć wożą je na pace jak skutery i narty. Ciekawe kiedy u nas ktoś w padnie na taki genialny pomysł. Na koniec jeszcze miasto

Pozdrawiam i miłego dzionka życzę wszystkim.
Klamber 07:46, 30 lis 2012

Pokaże kilka fotek, kiedy szedłemm dalej od centrum. Prawie na każdym placy jest trawka.

Na mojej ulicy jest takie wzniesienie że ledwo amerykanosy tam podjeżdżają.

Taki jest widok na moją ulicę z góry.

Dalej od centrum trochę większe place ale nadal skromne.

Zmykam, na mnie już pora, do jutra
Gardenarium 08:15, 30 lis 2012

Dobranoc Robercie, a ja wstałam właśnie i zaglądam, a tu taka niespodziewajka, że Ciebie gdzieś daleko poniosło, ale jeszcze nie doczytałam w jakim celu, Poczytam później

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:20, 30 lis 2012

A ja się dopytowywuję, kiedy wracasz, bo u nas wianki jutro

Instagram Ogrodowiska
Klamber 08:56, 30 lis 2012

Witaj Danusiu, wracam dopiero w maju. Kilka widoczków z miasta dla Ciebie.