Witam wszystkich wiosennie.
Gdy byłem w Kelowna, było całkiem ciepło 6ºC jak na te miasto to nie wiele ale mnie to zadowoliło,
dopiero w niedzielę zrobiło się zimno i wiał lodowaty wiatr od jeziora , Rano w poniedziałek gdy
wyjeżdżałem kropił deszcz a gdy minęliśmy lotnisko i skręciliśmy z higway'a w góry, ostro pod górę i po stu metrach zrobiła się zima. Higway ciągnie się doliną wzdłuż jezior Kalamalka i Wood a my na budowę pniemy się do góry, z Vernon czy z Kelowna taka sama droga.
Na budowie były zimowe widoki.
A nad jeziorem dwa tygodnie temu było tak
a w niedziele tak różnica straszna, był prawie sztorm.
Ja mieszkałem w tym żółtym budynku z wieżyczką, na końcy czarnego dachu.
Między tymi budynkami leci higway i w prawo wpada na most
A tu przywieźli naszego zawałowca, piękny szpital i bardzo nowoczesny i duży.
Zdjęcia robiłem lufą z tego miejsca.
Anito, tu tez ptaki rajcują, mnie wiosna cieszy i nie, zależy jak na to spojrzeć. Z jednej fajnie będzie ciepło i lepsza pogoda i kolorowo a z drugiej, budzą się miśki a spotkać takiego wygłodniałego to przegwizdane, dużo jest kojotów i pum. John ma rozstawionych kilka kamer na górze na którą mam wchodzić w niedzielę i mówił że widział cztery pumy. Podobno dorosłego nie atakuje ale też nie chciałbym jej spotkać na drodze swojej wędrówki. Widzisz Anito jakie tu wiosenne kwiatki na człowieka czekają.
Bogdziu, popatrzyłem sobie na nie przez dwa dni, super było słyszeć ich głosy bardzo głośne, odbijały się od wody i gór z takim pogłosem, naprawdę wspaniałe wrażenia.
Haniu, gęsi leciały nad samymi dachami a nad jeziorem lecą bardzo nisko, dopiero na brzegu szły ostro w górę. Śmiecia można znaleźć od czasu do czasu ale u nas to jest po prostu syf. Tu ludzie nie śmiecą. Musisz się wybrać nad Miedwie wiem że bez samochodu ciężko, ja tez nie mam ale wykorzystuję każdą przydarzającą się okazję, żeby się gdzieś wyrwać.
Aniu, na zdjęciach tego nie widać ale naprawdę piękny kompleks, latem i jesienią to by dopiero pięknie wyglądało. Tylko jak trochę obeschnie można się brać za grabienie wiosenne

Karola, wpadaj teraz będę pokazywał piękne widoki, dziś jeszcze miasto, choć trochę nietypowo.