Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Klamber 13:59, 07 lis 2013

Haniu, pamiętaj że komputer trzeba czyścić, nawet najlepszy wysiądzie. Ja swój rozbieram dwa razy do roku na święta, czyszczę sprężonym powietrzem. Jest tyle kurzu że szok, robię to na podwórku, gdyż w chałupie było by siwo. Przed psikaniem a zaczynam od zasilacza, bo tam najwięcej towaru, trzeba wsadzić patyczek aby się wiatrak nie kręcił, to bardzo ważne, gdyż inaczej będzie skrzypiał i warczał i długo nie pochodzi. To samo w karcie graficznej i w procku. Wiem że nie masz kompresora ale proś jakiegoś znajomka lub kup sobie w aerozolu sprężone powietrze.
Nie jest to trudne, trza rozkręcić 4 śrubki lub wcale, w moim rozbiera się bez śrub, mój przeważnie jest odkryty, zawsze w nim grzebie i coś wymieniam. Po 15 latach bez awaryjnej pracy, źle podłączyłem trzy fazowy agregat i komputer poszedł z dymem, super głośniki i zasilacz od monitora. Wszystko było wyłączone ale na czuwaniu. Miałem totalny remont, zostawiłem tylko obudowę. Haniu, teraz są na topie kloniki Palmowe one ostatnie gubią liście, niektóre są obłędne, dziś, pokazałem jednego z Niagary a kilka się przewija na zdjęciach. Jest ich tu bardzo dużo w różnych odmianach.
Bogdziu, smutne są koleje naszego narodu, chyba nie ma kraju gdzie by nie znalazł polskich grobów, jak nie tych z wojny, to pełno jest tych co za chlebem wyjechali lub przed prześladowcami uciekli ale najgorsze, to te masowe jak na wschodzie, co nam przyjaciele zrobili. Co do wodospadów to prawda że piękne mógłbym się patrzeć bez końca a będzie teraz trochę wody zrobiłem sporo zdjęć, nocne też. Liści na drzewach jeszcze sporo ale w Niagara Falls sporo mniej. Chociaż piszę że w niedzielę nigdzie nie pojadę, to jak będzie ładnie, to na pewno nie wytrzymam aby gdzieś nie pofrunąć.

Klamber 14:04, 07 lis 2013

Halino, cieszę się że czytasz, ja też nie mam czasu i piszę tylko w pociągu, masakra z tym brakiem czasu, cały tydzień nie miałem czasu nawet telefonu załatwić, dziś już powiedziałem sobie że wcześniej wyjadę i nie wziąłem aparatu żeby mnie nie kusiło gdzieś skręcić . Już coraz ciemniej więc i fotek mniej będzie ale mam wielki zapas na całą zimę wystarczy spokojnie. To smutne co pisałaś o cmentarzach, ludzi tych przywieziono na siłę, sami się tam nie pchali i wstyd że nie ma komu o nie zadbać. Wieżę, że serce Ci ściska z żalu i bezsilności, że ludzi tu poniewierano za żywota i po śmierci również. Tu nie ma zielska, wszystkie są groby są tak samo traktowane, te nowe i stare. Nie przeszkadza mi że piszesz o smutnych sprawach, ale życie składa się również z tak smutnych i złożonych spraw jak, z przyjemnych i szczęśliwych. Lepiej żeby nas te smutne nie dotyczyły ale tak się niestety nie da, trzeba mówić, żeby ci młodzi wiedzieli jak było naprawdę. To świetnie że lubisz wodospady, będziesz miała co po oglądać, teraz z Niagary przywiozłem sporo wody i pięknej jesieni

hanka_andrus 17:40, 07 lis 2013

Robercie, masz rację z tym czyszczeniem komputera, swojego nie czyściłam od nowości, tylko czasami klawiaturę podmuchałam.
Trawki i klony są cudne, a te palmowe moje marzenie, ale na odludziu, boję się sadzić, grasują tam nie tylko zające i sarny.
Teraz taka pora nadchodzi, że trochę odpoczniesz. Trzymaj się.
Mala_Mi 17:46, 07 lis 2013

Jedną stronkę poczytałam, resztę nadrobię w wolniejszej chwili.... Nie zaglądam systematycznie, ale jak zajrzę to wszytko czytam i oglądam
Borbetka 19:56, 07 lis 2013

Zdjęcia obejrzałam, zawsze oglądam i czytałam o czyszczeniu. Muszę mojemu M. powiedzieć, bo ja laptopa nie używam.
Bogdzia 22:36, 07 lis 2013

Piekne zdjecia jak zwykle szczególnie klon i trawy i miś zielony. Mój komputer tez nigdy nie był czyszczony, trzeba pewnie o tym pomyślec. Pozdrówka serdeczne.
janina_zawada 23:22, 07 lis 2013

Moje trawy już przesadzone na rabacie specjalnie do nich przystosowana , Z twojego miskanta mam już porządne kępy ale ich przycięłam i przeniosłam , na drugi rok pokażą swoje pióropusze , pięknie wygląda trzmielina oskrzydlona, moja trzmielina już nie ma liści tylko czerwone owoce ją dekorują .. Zaczyna się padająca jesień a tak było ładnie do tej pory .. Trochę odpoczniesz bo nam padniesz i kto będzie nam pokazywał tak piękne krajobrazy .. ..
monteverde 00:25, 08 lis 2013

Roberto wszystko co miałam obejrzałam, pozdrawiam cieplutko i czekam na dalsze relacje
Klamber 13:53, 08 lis 2013

Dziś znów ziąb, marzłem i nie pomagała mi herbatka. Zrobiłem sobie stół, wczoraj go skręciłem wyszedł super, nawet się nie buja. Nareszcie normalnie zjadłem kolacje i dziś śniadanie. Muszę teraz kupić sobie obrus Czyszczenie komputera jest bardzo ważne, zbierają się tam ogromne ilości kurzu i radiatory zarastają nim a elementy się grzeją coraz bardziej, w zasilaczu często robi się zwarcie od tego. Pamiętajcie o blokowaniu wiatraczków patyczkiem. Puki jest czysto jest OK ale później następuje efekt kuli śniegowej. Jak poczyścicie to sami zobaczycie co jest w środku, nie dużo mniej niż w odkurzaczu

Klamber 14:02, 08 lis 2013

Haniu, moja klawiatura jest brudna gdyż zawsze jem przy komputerze ale z tego powodu nic mi się nie działo, już ją rozbierałem dwa razy. Ta w laptopie mi się sypie ale to z przemęczenia jest z nią coraz gorzej. Teraz też mi nawaliła w pociągu, walczyłem z nią i nic nie zdążyłem napisać, nie wiem czy uda mi się wysłać post ale spróbuję. Dziękuję wszystkim za odwiedziny.