Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

hanka_andrus 03:25, 28 gru 2013

Współczuję skutków lodowego sztormu. Oby tej zimy takich niespodzianek więcej nie było.
U mnie całe święta zielone. A i Sylwester nie zapowiada się inaczej.
W Nowym Roku dla Ciebie życzę wszelkiej pomyślności i "końskiego zdrowia"
janina_zawada 08:21, 28 gru 2013

Tam nie narzekają na służby komunalne że nie posypane i nie wysprzątane jak u nas ???..
Mnie tam nie tęskno za zimą ,trochę mrozku i śniegu może być ale żeby nie 30 stopni ..
Szczęśliwego Nowego Roku ..
Borbetka 11:39, 29 gru 2013

Widoki niepowtarzalne, ale tam klimat ciężki. Latem upalnie, zimą siarczyście. Rozmawiałam wczoraj z koleżanką i to potwierdziła, bo tam lata tam i z powrotem.
Robert Dobrego Roku, wracaj z nadzieją na lepsze jutro.
Sonka 19:11, 29 gru 2013

WITAJ, Twój wątek prawie cały przeczytałam robisz piękne zdjęcia i obrazowo opisujesz, po raz pierwszy zrozumiałam jak to z tą Niagarą jest, pozdrawiam i dziękuję, chylę czoła za zdjęcia, przepiękne.
monteverde 19:21, 29 gru 2013

Klamber napisał(a)
Witajcie, wczoraj wysyłałem z telefonu ale już opadłem z sił internet w telefonie fajna rzecz i w takim wielkim mieście prawie niezbędna ale pisanie na forum i wysyłanie zdjęć, to zajęcie dla masochisty. Usnąłem przy tej robocie, tyle czasu mi to zajęło. Nadal jest pięknie dosypało śniegu a drzewa wyglądają jak z kryształu. Chodniki są już czyste ale w niedzielę, gdy wyszedłem z autobusu bałem się zrobić kroka, pokryty był 3 cm warstwą lodu. Wszystko wyglądało jak zalane szkłem. Jeszcze dzisiaj sporo ludzi nie ma prądu.
Janinko, brak prądu mnie nie przeraża ale w swoim domu gdzie mam różne sprzęty a tu nie mam nic. Przeżyło się już różne zimy i gołoledzie ale takiej jeszcze nie miałem okazji. Ciemności mi nie straszne, miałem lampki rowerowe a przy okazji się wyspałem porządnie.
AniuMonte, Fajnie że macie ciepło ale zima na pewno przyjdzie jak 3 lata wstecz do lutego było cały czas na plusie a później prawie - 30 a wszystko już prawie kwitło. Szkoda powojników już nic z nich nie będzie z takimi liśćmi to nawet mały mróz ich zniszczy. Mi wtedy poleciały prawie wszystkie cebulowe, głównie, krokusy, żonkile i hiacynty. Pozdrawiam i pokazuje zimowe fotki. Stary śnieg jest tak zlodowaciały pod spodem że można biegać po nim i nie załamuje się. Pozdrawiam
wyślę link z polonijnej prasy, możecie po oglądać fotki. http://www.gazetagazeta.com/2013/12/burza-lodowa-powoduje-powazne-konsekwencje/

!

W tamtym roku tak zlodowaciale rośliny i drzewa u nas były , Mała MI wklejała i Aldonka i wiele innych, a ty nie strasz tym -30, bo maja Vianetta pędy puściła Ja myślę pozytywnie
monteverde 19:24, 29 gru 2013

Oglądałam, szkoda tych drzew, no i ludzi
Dzidka 19:35, 29 gru 2013

Klamber napisał(a)

Piękny widok, ale ja już wolę taką pogodę jak jest u nas.
Nawet za śniegiem nie tęsknię.
Mogłam wczoraj i dzisiaj wyjść do ogrodu i nawet spokojnie wypić przysłowiową kawę.
Nawet pigwowiec zaczął kwitnąć. Przesyłam Ci jego zdjęcie by przełamać te zimowe widoki.

Wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym Roku.
janina_zawada 19:44, 29 gru 2013

Dzidko to już wiosna u ciebie .. Moje mają nabrzmiałe pąki .. Przydałoby się trochę śniegu jak u ciebie aby przykryć pączki kwiatom .
Szczęśliwego Nowego Roku i trochę odpocznij bo się wykończysz na tej obczyźnie
Jak nie robota to wycieczki , teraz zimno więc więcej czasu spędzaj w ciepłym domu i dopiero wiosnę pokazuj w całej swojej krasie ..
Bogdzia 22:49, 30 gru 2013

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, spełnienia zamierzeń i marzeń i zdrówka.
Bogdzia 19:11, 09 sty 2014

Robert długo się nie odzywasz, wiem ze u Ciebie było bardzo nieciekawie ale mam nadzieję ze juz minęło . Odezwij sie czy wszystko w porzadku. Pozdrówka.