Witajcie, cieszę się z Waszych odwiedzin, zawsze to miło jak jest ruch w moim jesiennym ogrodzie. Nawet nie wiem jak mój ogród się trzyma beze mnie, na pewno urosło wszystko i będzie nie do poznania. Dopiero po dłuższej przerwie widać co ile urosło. U mnie zima na całego dziś znów sypało prawie przez cały dzionek. Już tęsknię za słońcem, gdyż co roku na dłoni lewej, robią mi się krostki z których coś wycieka i strasznie to swędzi. Tu i tak mam szczęście że występuje to łagodnie, bo w pracy robiąc przy mosiądzu, miałem 3 razy gorzej a jeszcze dochodziło mi pękanie skóry przy paznokciach prawie na dym palcu a to ból nie do zniesienia a jeszcze trzeba było ostro pracować. Tu ani razu mi palec nie pękł, a rączki mam teraz jak dyrektor.
Weroniko, obiecuje że będę się odzywał częściej i jeszcze raz dziękuję za wspaniały pomysł ratunkowy, oby nigdy nie był mi potrzebny.
Janinko, niedźwiedzie to straszne łasuchy, gdy masz cukierka przy sobie wyczują go z 3 km i można narobić sobie biedy, szczególnie gdy nie wie ktoś jak postępować z misiem. Ogólnie nie jest groźny ale nie odpowiednie zachowanie może go zdenerwować a wtedy to już kłopoty murowane. Nie ma tu dużo wypadków z misiami i nie szukają one zaczepki i przeważnie unikają ludzi ale nieraz mogą się upomnieć o jedzenie które jest w plecaku.
Bogdziu, mam wyrzuty sumienia, wiadomo że każdy z Was ma większe lub mniejsze kłopoty a ja dokładam jeszcze swoje, przepraszam, już nie będę pisał takich postów. Domek ładny, w sumie to nie domek tylko wielki dom, tylko tak z góry nie pozornie wygląda. Szkoda że nie mogłem zobaczyć tamtejszej jesieni, to zdjęcie Johna. Tu wszyscy mają samochody, bez niego nie było by sensu mieszkanie na takim odludziu. To Kardynał którego złapałem w budynku który budowaliśmy.
Karola, cieszę się że wpadłaś i że masz zapał jak zwykle. Ja też byłem blady jak śnieg. Co do powrotu to jeszcze nic nie wiem ale pewnie wrócę, bo co ja tu będę się tułał po świecie na stare lata.
Haniu, dziękuję za duuużo uśmiechu, przyda się, bo minę ostatnio miałem nietęgą.
Mała Mi i Mirko, dziękuję za odwiedziny, pozdrawiam i zapraszam na fotki.