Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Milka 16:13, 02 sie 2012

EPODLAS napisał(a)
Robercie, u mnie fasolka szparagowa też się zawsze udaje. To moje ulubione warzywo.Ogórasy też dorodne. Jak przyjemnie zbierać własne warzywa, czy co tego nie robią (a mają kawałek ziemi ) nie wiedzą co tracą.

ja wiem co tracę ale może i ja kiedyś będę uprawiać
EPODLAS 21:46, 02 sie 2012

Robercie, nie chcę miskanta cukrowego. One są bardzo ekspansywne, wiem bo już miałam z nim przygodę. Tą trawkę co pokazujesz na zdjęciu, to turzyca Ptasie łapki. Robiłam jej zdjęcie z pozycji żaby, dlatego tak to wyszło. Turzyca Silver Sceptre jest większa, tworzy ładne kępki i rozrasta się rozłogami, ale łagodnie.
Jeżeli o tą ci chodzi, to będę o tobie pamiętała jak ją będę dzieliła. Podzieliłam ją wiosną i nowe kępki rosną. Nigdy jeszcze nie wysyłałam roślin, ale kiedyś trzeba zacząć. Napisz czy o tą ci chodzi?
EPODLAS 21:47, 02 sie 2012

A to zdjęcie, zapomniałam dodać tej Silver Sceptre.
Klamber 22:32, 02 sie 2012

Może będę miał na swojej rabacie coś podwójnego to mogę Ci dać wygląda że dwa miskanty się powtarzają ale poczekam aż zakwitną. Ja mam swojego cukrowego 20 lat i nie narzekam i nawet rośnie bez żadnych barier. Kupiłem go jako pampasową, tera to bym się nie dał zrobić na szaro ale nie żałuję jest to jeden z piękniejszych miskantów a zajważniejsze że jest nie zniszczalny. Co do Twoich trawek to mi się coś pomieszało chyba będze lepiej jak wezmę obie. Z wysyłaniem nie ma problemu tylko trzeba dobrze zapakować. Morze wezmę Ci coś do Szmita. Niedźwiedzie futro masz?
Klamber 23:41, 02 sie 2012

Wkleję kilka dzisiejszych fotek bo następne dopiero w poniedziałek będą. Teraz ogródek wygląda najpiękniej cały rozkwiecony.

Teraz mój miskant jest już wyższy od mnie

Pozdrawiam i dobrej nocki życzę.
EPODLAS 21:00, 06 sie 2012

Robercie, jeżeli będziesz u Szmita, to ja ci przywiozę te swoje trawki. Tak będzie najlepiej, to tylko dwa tygodnie. Potwierdź tylko czy będziesz. Niedźwiedzie futra mam, jedną kępkę. Muszę ją przesadzić, bo zarosła ją inna roślina. Jak się rozrośnie to wtedy mogę się podzielić. A może masz inne trawki do wymiany? Mój ogród nie jest bogaty w trawy, pierwsze posadziłam w zeszłym roku. A Szmita na pewno się poznamy, fajne bo osobiście. A jeżeli byś znalazł miskanta co ci się powtarza to ok. Będę u Szmita pierwszy raz i bardzo się z tego powodu cieszę.
popcorn 21:25, 06 sie 2012

Robercie ale u Ciebie wszystko kwitnie! Piekne kolory, cudne trawy, dobrze zrobione zdjecia. A ostatnie z Twoja glowa na tle miskanta - wymiata

pozdrawiam!!!!
Klamber 23:39, 06 sie 2012

Bożenko odezwę się później, jestem wykończony, do Szmita się wybieram.
Karolciu miło mi że wpadłaś i dzięki za miłe słowo, ładny avatarek. Dziś znów cała góra ogórków i 3 wiadra fasolki, ale nie mam siły wgrywać fotek, idę spać może jutro coś wrzucę. Chciałem do spotkaniowego coś wkleić a do siebie nie ma kiedy. Pozdrawiam.
AgnieszkaBK 23:59, 06 sie 2012

Witaj Robercie, zaglądam do Ciebie nieraz, chociaż nie zawsze coś piszę. Jak zawsze podziwiam Twoje zdjęcia. Widziałam trochę zrobionych przez Ciebie na wątku spotkaniowym u Ani. Tak jak tam pisałam, zdjęcia są super. Odpocznij , a później pokaż nam jeszcze trochę fotek Twoje zdjęcie z miskantem jest super
monteverde 00:37, 07 sie 2012

ale będzie jedzonko