Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Klamber 22:24, 19 sie 2012

Karola, Mam klęskę urodzaju, ogórków, fasoli szparagowej i mamuta.

Moje ogórki na pewno trzymają się po EMach, bo w zeszłych latach ogórki zebrałem 2,3 razy i trafiał ich szlag a w tym roku mam od lipca do końca sierpnia. Pierwszy raz zastosowałem EMy i pierwszy raz mam taaaakie ogórki. Powiem Ci Karolciu że wszystko mam ładne, pory, selery, marchew, buraków mi trochę zostało po deszczach też piękne porosły.
Tu posadziłem wszystkie pumilki, będzie cała rabata pumilowa jescze mają mi przyjść kolejne.

Zakwił mi pierwszy marcinek

Na koniec miecio i koniec fotek z zeszłego tygodnia.

Karola zaraz poszukam tej hosty.
Klamber 22:29, 19 sie 2012

Ewelino, hosta rosła pod drugą wielką i nie było jej widać, trochę była mizerna ale korzenie miała ok, to jak się nie zmaltretowała w podroży to nic jej nie będzie. Miło było Cię poznać, nazwę zaraz poszukam.
Tamaryszek 12:17, 21 sie 2012

Witaj Robercie! Piękny jest koniec lata w Twoim ogrodzie... Jak wiesz, ja też lubię drzewa i krzewy i kocham ich jesienne barwy. Twój ogród jest także pięknie otulony drzewami, więc fajnie go włączyłeś w otoczenie.
Ach, te Twoje zdjęcia miskantów...Kiedy rozrosną się trawy na nowych rabatach w końcu lata nie opędzisz się od gości. Czy możesz mi polecić jakąś trawę na suche i półcieniste miejsce? Bo na suche i cieniste to chyba nie ma...
Milka 17:41, 21 sie 2012

Ale masz plony, prawie sklep mozna otworzyć!! a i u mnie już marcinki kwitną, czyli będzie jesiennie, tak jak lubisz
Mala_Mi 17:54, 21 sie 2012

sorki.. ja tylko 3 stronki w tył....... ale i tak wspominam Cię bardzo miło .... codzinnie..... co tylko spojrzę na kałużę
majkel0326 21:14, 21 sie 2012

Robert,ale mnie dawno nie było u Ciebie! A tu takie zbiory warzyw! Masz piękne floksy.Miecio super Pozdrawiam Cię!
EPODLAS 21:49, 21 sie 2012

Robert, masz fajną altanę w ogrodzie. U mnie warzywa też dobrze obrodziły. Drugi raz siałam ogórki i w tym roku było ich naprawdę. Ale wszystkie zaprawiłam. Nie udała mi się w tym roku marchew. Nie wiem dlaczego. Jest ale marna. Wsiałam pierwszy raz fasolkę szparagową pnącą. Pycha. Na drugi też ją posieję. Bardzo krótko się gotuje i jest smaczna.
Bogdzia 21:51, 21 sie 2012

Podziwiam ogromniaste plony i serdecznie pozdrawiam.
Jeszcze zapomniałam pogratulowac Ci pięknych zdjęc z Pęchecina.
hanka_andrus 22:06, 21 sie 2012

Robercie.....ogórki wystawowe! fasolka także! U mnie i jedno i drugie już się skończyły.

Klamber 22:14, 21 sie 2012

Witam wsztkich.
Najpierw Ewelka i Karola, znalazłem nazwy swoich host to jest odpowiedź.

Ewelina jak znasz nazwę swojej to podaj. Hosta to pancerna roślina, da radę. Tą możesz posadzić na słońcu, bo je lubi ale teraz przykryj czymś żeby była zacieniona, inaczej słońce ją skatuję.
Irenko, plony takie że sprzedaję, bo nie mam co z tym robić. Po patrzyłem dziś na Twój żurawkowy wątek. Jesień się robi prędko, sucho jest to przyśpiesza, oby tylko ładna była, bo co ja biedny będę Wam pokazywał, chyba swoje rowy melioracyjne.
Maju, narzekałem na wiosnę że nie rośnie, a teraz co 3 dni tyle zbieram, o miecie się martwiłem że nie kwitną i tylko łososiowe a teraz są wszystkie. Floksy w tamtym roku były mizerne rosły kilka lat e przeniosłem je i dostały pałera, kwitną ponad miesiąc. Majka, to wypowiedz się co z wymianą na trawy nie licz, za małe mam wszystko, jedynie cukrowego mam do bólu.
Tamaryszku, jaką mi sprawiłaś niespodziankę swoją wizytą, aż przecierałem oczy. Pięknie teraz kwitnie i pogoda boska, powiem że zrobiło się sucho u mnie, muszę podlewać już i to obficie. wody zapas mam ale woda znacznie opadła. Trawki mi się ładnie przyjęły, ale mają za dużo cienia i nie będą tak bujały jak powinny, jednak muszą stać na patelni żeby dały z siebie wszystko. Iza popatrz w necie na szarobródka syberyjskiego, ładna trawka, ona się do Ciebie będzie się nadawała i hakone też, zresztą wszystkie będą rosły tylko wykopać trza dół, przywieźć gliniastej ziemi i po kłopocie. Jak będzie b. sucho to miskanty będą najwyżej mniejsze i szybciej zakwitną. Dziś wstawiam siebie z cukrowym, zobacz jak wybujał a to jeszcze nie koniec, dopiero zaczyna kwitnąć. Byłaś na Lubelszczyźnie? liczyłem że zahaczysz o mnie. U mnie 2 tygodnie trawa nie koszona, bo kosiara zaniemogła.
Pozdrawiam serdecznie