Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

April 11:15, 14 lis 2025

Joku napisał(a)

Tutaj przydałoby się zrobić porządek, rozgęścić ale boje się tej pracy bo w ziemi pełno cebulek

Mnie ten busz zachwyca. Paprocie świetnie się tu czują. Piękny okaz zanokcicy skalnej jeśli dobrze identyfikuję. Chyba że to adiantum pedatum Imbricatum?

Joku napisał(a)

Jola, dziękuję. Ja lubię czytać poszczególne wątki, wtedy mam większe wyobrażenie całości. Dla mnie przyjemność na długie zimowe wieczory.

Też lubię wątki czytać jednorazowo przez większy przekrój czasowy. To jak fajna książka i to z obrazkami Skakanie po wątkach mnie męczy. Nie pamiętam wszystkiego. Wolę zanurzyć się w jedno miejsce ale wtedy całą sobą.
Joku 16:17, 14 lis 2025

Tak, to jest zanokcica skalna, rośnie od początku czyli 13 lat, parę razy ją przesadzałam, zniosła bezproblemowo.
Masz rację, wątki jak dobra książka z pięknymi ilustracjami, świetne określenie znalazłaś. Kończę teraz wątek Abiko o ogródkowych perypetiach, już czeka kolejny różany z innego forum. Świetne zajęcie na zimę.

Dzisiaj wyzbierałam resztę liści ze żwirowej ścieżki, schowałam ozdóbki. Poprzycinałam resztę suchych badyli. W planach rozsypanie kompostu ale z tym się nie muszę śpieszyć. Zima może nadejść .