Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 15:43, 06 sie 2012

Beka napisał(a)
OOO dołączam się do dyskusji. Właśnie męczę M. żeby mi kupił Kindle. Mogłabym sama, ale to on ma zawsze problem po hasłem "co na prezent". Sam jest zwolennikiem ksiażek w wersji tradycyjnej. Mało tego nie znosi książek z biblioteki. A więc powoli nasz dom tonie w tonie papieru. Jednak powoli mięknie. Teraz czyta Davisa Europa- książka ma około tysiaca stron i damy rady zabrać jej na wakacje.W wersji e- booka jak najbardziej. Izo jak jest z cenami ksiażek elektronicznych. Mój M. twierdzi, że są zbyt drogie. Pozdrawiam Izo B

elektroniczne książki moim zdaniem są tańsze od papierowych ... czekam też na większą ofertę książek w języku polskim na amazonie ... co musi się niebawem poprawić ... z cenami książek niestety też jest jak z cenami łaszków ... modne droższe jakkolwiek głupio nie brzmi słowo modna w stosunku do książki ... "Zycie intymne Coco ..." chyba 11$ a to jak na amazon bardzo dużo ... z reguły 4-9$ ... i bogata biblioteka w języku angielskim w cenie 0.0 $ ... ale ja dopiero zaczynam może ktoś ma większe doświadczenia

czytniki mają tę wadę, że nie można szybko ich przekartkować ... a czasami ma się na to ochotę ... nowy model (nie wiem czy starsze to mają) ma funkcję x-ray ... wybieram postać np ... i od razu mam wszystkie miejsca w powieści, gdzie postać jest opisana ... dla mnie ciekawa funkcja ...

z Kindlem czy tomiskiem wypoczywać Beatko ...
Konstancja30 15:52, 06 sie 2012

irena_milek napisał(a)
Dziękuję wam obojgu za spotkanie i odstawienie mnie na dworzec, jak ktoś odprowadza, jest zupełnie inaczej, lepiej
jak Adaś z tym bólem dojechał, mam nadzieję, ze wszytko ok!

Irenko bardzo się cieszę, że mogłyśmy się poznać ... skoro Waligóra (mogę tak napisać?) zaufał ogrowiskowej braci i taki skarb z domku wypuścił to zupełnie oczywiste, że nie można było zawieść ... a tak poważnie to nawet nie przyszło mi do głowy, że mogłoby to wyglądać inaczej ... ja na jakimkolwiek dworcu ... SAMA - umarłabym na pewno ... oczywiście pod warunkiem, że w ogóle bym do niego dotarła )) ...

Adam z kręgosłupem nie jest w najlepszych relacjach ... tylko absolutnie nie patrz krzywo na walizkę ... on walczy z nim od roku ... raz jest lepiej ... raz gorzej ... teraz jest gorzej ... mamy nadzieję na szybkie lepiej bo tak cieplutko i marzą się jakieś wypady na łono natury ...

Kila oszalała na widok pana i nawet beztrosko zignorowała zakaz siedzenia na kanapie ... trzymała się tuż tuż przy panu i za nic miała moje zakazy ... ...
Milka 16:04, 06 sie 2012

Oczywiście, jak najbardziej może być Waligóra no to teraz trzeba ten kręgosłup wyleczyć i korzystać z lata, chyba będzie długie piesek się stęsknił, jak one potrafią człowieka przywitać; moje też wręcz tańczyły z radości, całej trójce naraz brzuszki trzeba czochrać, i po dzikim tańcu radości micha i tak okazałą się najważniejsza
,,,na walizkę jednak trochę krzywo patrzę!
też się cieszę, że was poznałam teraz pewnie planujesz, gdzie posadzisz rośliny
Konstancja30 16:10, 06 sie 2012

irena_milek napisał(a)
Oczywiście, jak najbardziej może być Waligóra no to teraz trzeba ten kręgosłup wyleczyć i korzystać z lata, chyba będzie długie piesek się stęsknił, jak one potrafią człowieka przywitać; moje też wręcz tańczyły z radości, całej trójce naraz brzuszki trzeba czochrać, i po dzikim tańcu radości micha i tak okazałą się najważniejsza
,,,na walizkę jednak trochę krzywo patrzę!
też się cieszę, że was poznałam teraz pewnie planujesz, gdzie posadzisz rośliny

maleństwa do wylęgarni ... muszą podrosnąć ... trawa - no tu mamy problem bo widzę ją w tylu wariantach lokalizacyjnych, że choć Kazek "uszczypał" słuszną szczyptę to wetknięcie wszędzie gdzie widzę wymaga podziału na pojedyncze źdźbła )) ... naparstnice wiem ... werbena na taras ... niech się smaży ...
Milka 16:20, 06 sie 2012

no tak, ta kępa od Kazka to chyba nieźle do podziału się nadaje
czyli planik jest,,,teraz niech rosną i rozmnażają się...werbena i taras bardzo pasują jak ulał!
Madzenka 23:05, 06 sie 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Izabello - Konstancjo! Skąd te poduchy? Madżenka już się mości na nich, będzie czytać literaturę, a ja nawet nie znalazłam źródła pochodzenia.

Pomościłam się, poprzeciągałam, biblioteczkę obejrzałam, troszkę poczytałam, a cichutko i spokojnie było.... bo gospodarze szaleli u Ani Asc
Po nocach tylko się trochę szwendałam ale idę już spać
Konstancja30 23:09, 06 sie 2012

odchodząc poduszeczki wyklepałaś bo nic nie było widać ... też muszę spać bo jakoś rano jest każdego dnia zbyt wcześnie ... mam mnóstwo zdjęć od Ani do zmniejszenia ale "pomyślę o tym jutro...."
Madzenka 23:41, 06 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)
odchodząc poduszeczki wyklepałaś bo nic nie było widać ... też muszę spać bo jakoś rano jest każdego dnia zbyt wcześnie ... mam mnóstwo zdjęć od Ani do zmniejszenia ale "pomyślę o tym jutro...."

Zanim pomyślisz przeminie z wiatrem
Mala_Mi 23:57, 06 sie 2012

To trzeba było powiedzieć, że trawska chesz wiecej i najplepiej jeszcze w innym gatunku... ..gadać umiesz... jak był problem trzeba było napisac...
Pomasuj kręgosłup Adasia.... wart tego
Konstancja30 00:12, 07 sie 2012

asc napisał(a)
To trzeba było powiedzieć, że trawska chesz wiecej i najplepiej jeszcze w innym gatunku... ..gadać umiesz... jak był problem trzeba było napisac...
Pomasuj kręgosłup Adasia.... wart tego

Aniu nie widziałaś tej szczypty Kazka ... ona nie jest za mała !!! ... ona jest gigantyczna ... tylko ja mam pomroczność zieloną i w tej pomroczności neuron od estetyki ugoru zgłupiał ... mówić to umiałam dopóki ogrodu nie zobaczyłam )) ... dziś próbowałam ustalić "GDZIE" ... tj gdzie byłoby moje ulubione miejsce ... jak z trawką ... każde miejsce w tym ogrodzie jest w stanie dać spokój i cieszyć ... każde pozwoli uciec od codzienności i każde pozwoli się z nią zmagać ...

jak by na to nie spojrzeć narozrabiałaś )))

masz za piękny ogród )))