Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Milka 13:24, 13 sie 2012

Evchen napisał(a)

skoro ja jakimś cudem wgrywam to jeszcze różyczka

Się wydało kto pracuje ....
a kto uwiecznia pracę na zdjęciach..

Izuś.
co Ci się tak pnie po murze?.. bluszczyk?
A.. Limcia + miskant to żelazny duet Ogrodowiska I przepis na sukces Miskant jakiż ?... Gracimilus czy Morning Light?..
*matkomatko.. w jakimś dziwnym narzeczu się wysławiam.... miskant, graci, lime...?... jeszcze nie dawno Kauderwelsch... bez urazy oczywistal

a to romantyczna i Adaś w tle przy cudnej ścianie
Mala_Mi 20:05, 13 sie 2012

Pasychandra.... chyba muszę porobić sadzonek.... to i Tobie sie dostanie
Konstancja30 20:09, 13 sie 2012

asc napisał(a)

dobrze, że wracam z "bukszpanowego" to wiem o co z pasychandrą chodzi - choć nie mam pojęcia jak coś co sie tak niebosko nazywa wygląda ... hakone kojarzę bo w ważnym koszu ważnego dnia dla ważnego gościa była ... i co było trzecie .. a żurawki ...

podejrzę u wujka google jak ta pasycoś wygląda ... a jakby nie wyglądała to na sadzonki się cieszę
GabiK 20:13, 13 sie 2012

Oj, Izo, Izo, runianki nie znasz? Sama chyba w wątku o spotkaniu pisałaś z czego obwódka u Ani.
agata_chrosc... 20:13, 13 sie 2012

To może wujek Google podpowie też, że to jest pachysandra?
Konstancja30 20:16, 13 sie 2012

GabiK napisał(a)
Oj, Izo, Izo, runianki nie znasz? Sama chyba w wątku o spotkaniu pisałaś z czego obwódka u Ani.

no runiankę widziałam ... tylko nie wiedziałam, że na pachysandrę (nie wytrzymam z tą Agatą )) ) ... patrzę
Konstancja30 20:25, 13 sie 2012

irena_milek napisał(a)

skoro ja jakimś cudem wgrywam to jeszcze różyczka

Się wydało kto pracuje ....
a kto uwiecznia pracę na zdjęciach..

Izuś.
co Ci się tak pnie po murze?.. bluszczyk?
A.. Limcia + miskant to żelazny duet Ogrodowiska I przepis na sukces Miskant jakiż ?... Gracimilus czy Morning Light?..
*matkomatko.. w jakimś dziwnym narzeczu się wysławiam.... miskant, graci, lime...?... jeszcze nie dawno Kauderwelsch... bez urazy oczywistal

a to romantyczna i Adaś w tle przy cudnej ścianie

człowiek całe popołudnie z doniczką lata i skanuje czy tu czy tam - swoją drogą to nie mogło być tam w tym centrum kilka limek bo była tylko jedna) ... i tę jedną limkę stara się jakoś wkomponować ... ten sam człowiek plewi ... sadzi ... tnie (lawendę ... bo i tak za późno) ... a po obrobieniu zagonków taki Adaś wejdzie podpórkę pod orszelinkę poprawić co człowiek idiotycznie w drugim planie uchwyci i masz ... cała robota na nic ...

chciałam dobrze ... wyszło jak zwykle ...

dlaczego mnie to nie dziwi ...

po murze pnie się bluszczyk ale Ewuś nie masz prawa go widzieć bo ma kilkanaście cm ... to co widzisz to clematis (willy) i kilka gałązek winobluszczu ... żeby było kolorowo ... jeszcze różyczka się tam będzie pięła i clematis "Jan Paweł " ...

Madzenka 22:09, 13 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)

dobrze, że wracam z "bukszpanowego" to wiem o co z pasychandrą chodzi - choć nie mam pojęcia jak coś co sie tak niebosko nazywa wygląda ... hakone kojarzę bo w ważnym koszu ważnego dnia dla ważnego gościa była ... i co było trzecie .. a żurawki ...

podejrzę u wujka google jak ta pasycoś wygląda ... a jakby nie wyglądała to na sadzonki się cieszę

Pasychandra lub runianka to to zielone co Ci się w ogrodzie Ani ASC podobało i rosło w obwódce obok żurawki bordowej

Kurcze to coś na P to pachysandra???
Konstancja30 22:34, 13 sie 2012

Ja się poddaję i wnoszę wniosek formalny aby w określaniu tego na "p" używać tylko nazwy RUNIANKA ... To mi przedłuży życie na tyle, że może z rok poszaleje na emeryturze ...
agata_chrosc... 22:40, 13 sie 2012

A jednak pachysandra. A tak przy okazji - ta śmieszna roślinka, którą Marzenka ma między płytami to jest karmnik ościsty, a nie karmik. Wiem, że teraz to mnie znienawidzicie! ALe czy to posłaniec jest winien złym wieściom?