Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Magda70 08:18, 17 sty 2013

Ja to chyba zacznę sobie drukować poszczególne streszczenia....
Zepnę razem i przy okazji od razu autograf wezme....bo potem może być gorzej...
Joaska 10:32, 17 sty 2013

Konstancja30 napisał(a)

Iza ja też podczytuję doznania z pobytu narciarskiego, ale coś mi sie wydaje że Ty za bardzo na tym stoku nie poszalałaś narciarsko, bo cię na nartach jeszcze na żadnym wyjazdowym zdjęciu nie widziałam

miałam narty trzeci raz w życiu na nogach ... i nawet przez sekundę nie myślałam o szaleństwie na stoku ... ... jeszcze się z koleżankami dechami nie za bardzo rozumiemy za to z kolegą orczykiem lepiej a to podobno już coś ... dla mnie to nie był narciarski li tylko pobyt ...

kciałam poznać dziewczyny ... dla nich można i boso na stoku stać bo som niesamowite ...

kciałam zobaczyć ogród Ewy i Pszczelarnię ... i wiem, że dobrze kciałam bo ten dom i te emocje jakie w nim wyczarowują gospodarze warte każdej drogi ...

kciałam babów zjazd i ognisko w nocy zapalić i znów dobrze kciałam ... takie spotkanie i tamta noc przy ogniu w płatkach śniegu pewnie szybko się nie powtórzy ... aż kipię od endorfin i szczęścia

nie jestem narciarkom ... ale jestem miłośniczką ludzi ... białe szaleństwo musi poczekać ... jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa ...

i zaprzeczam bo jestem na zdjęciu ... w przeciwieństwie do kawkowania byłam odpowiednio ubrana i na nartkach jeździłam ...

bo Ania kazała ... a jej się nie odmawia

I tego Ci Izuniu zazdroszczę poznani tylu wspaniałych ludzi!!!!!
Mnie niestety nie było to dane, do dzisiaj borykam się z przeziębieniem Filipa, nie wspominając o finansach :
Ale kawa cały czas aktualna,
tylko że ja jestem trochę nie za bardzo internetowa ostatnio bo u nas teraz brak zasięgu w domu ale dzisiaj mamy wypróbować playa może w którymś miejscu w domu "złapiemy zasięg"
A na takie małe próby narciarskie to Tumlin jest niezły albo Stadion
Pozdrawiam,
pisze priv co by sie na kawę jakoś zmówić.
Pszczelarnia 14:48, 17 sty 2013

Ja też nieinternetowa, ale muszę napisać: Izu - tak dalej. Zrobimy postępy w betonowych butkach. Bo warto (Ta kupuje sobie swoje własne prawdziwe zjazdówki, bo mamy tylko biegówki).
Te skrzyneczki u Ciebie byłyby OK, całkiem na miejscu. Wiesz co ja wczoraj przeczytałam w jednej książce: że często na strychach w domach starsze osoby trzymały gotowe nowe trumny i wyobraź sobie (ale dlaczego mi się ze skrzyneczkami ogrodowymi skojarzył ten fakt???), jak ja się mogłam poczuć z moim strychem (nie widziałaś pamiętników Frania i akwarel na strychu, czemu tam nie poszłyśmy???)?
Piszę szybko, myśląc wielotorowo.
Pa

Konstancja30 23:00, 17 sty 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Ja też nieinternetowa, ale muszę napisać: Izu - tak dalej. Zrobimy postępy w betonowych butkach. Bo warto (Ta kupuje sobie swoje własne prawdziwe zjazdówki, bo mamy tylko biegówki).
Te skrzyneczki u Ciebie byłyby OK, całkiem na miejscu. Wiesz co ja wczoraj przeczytałam w jednej książce: że często na strychach w domach starsze osoby trzymały gotowe nowe trumny i wyobraź sobie (ale dlaczego mi się ze skrzyneczkami ogrodowymi skojarzył ten fakt???), jak ja się mogłam poczuć z moim strychem (nie widziałaś pamiętników Frania i akwarel na strychu, czemu tam nie poszłyśmy???)?
Piszę szybko, myśląc wielotorowo.
Pa

Ewuś wiem, ze szybko bo Ty dynamit jesteś ale wszystko rozumiem ... wierzysz, ze jedne dechy pokonam ... drugie w zagonki warzywne poukładam ... przy okazji myślami pobiegłaś na strychy .. te dawne bardzo i ten Twój ... na ten twój musimy sie wdrapać ... koniecznie ... trochę nawywijałam u Ciebie w ogrodzie ... wybaczysz ???
Madzenka 23:15, 17 sty 2013

To myślenie wilotorowe coś dzisiaj dla mnie skomplikowane. Składam to na karb przebytych kilometrów a nie koloru włosów...
Mala_Mi 00:51, 18 sty 2013

agniecha973 napisał(a)

Ale talent! Jestem pod wrażeniem.

dobrze, że jakiś jest ))) ... z nogami gorzej ... Aga dlaczego tak mało pogadałyśmy ???

Wydaje mi się, że każde spotkanie ogrodowiska kończy się właśnie takimi spostrzeżeniami - za krótko, za mało... Czyli wszystko w porządku było. Znaczy się norma.

Uffff NORMA, bo wyrzuty sumienia miałam względem wielu Pań ..... i wględem siebie....
Mala_Mi 00:55, 18 sty 2013

Ja też chcę na strych Pszczółki iść....... weźmiesz mnie ze sobą??? Jakby co to na strychu wysoko i jakby co bendem Cię ratować Własna piersią Cię bendem bronić.. to tak na wypadek mojej przydatności na takim strychu pełnym skarbów Piwniczka wymiata... a strych to dopiero może być cóś
aneta230972 01:14, 18 sty 2013

Witaj Izo Konstancjo,
Zaczepiłam Cię u Ewci komentując Twoją uroczą opowieść tak więc poczułam się w obowiązku odwiedzić
Cię. O jeżu kloczasty jak to brzmi-obowiązek. Brrrrr brzydkie słowo. Wróć. Czyli bez owijania w bawełnę.
Tak ładnie piszesz, że musiałm Cię bliżej poznać. Taka już jestem ciekawska Najpierw wylądowałam na zakręcie marzeń. Tam przeczytałam:
"... że dom biały z werandą ... to nic dziwnego ... Ameryka ma takich domków wiele ... każde dziecko chce mieć swój i to koniecznie na drzewie ... to nic dziwnego, że jest ... i drugi na drzewie ... to miła okoliczność fabuły ... domek trzeci reanimowany ze śmietnika i ruin ... surowy z szotersami w dobrym stylu shabby chic ... no ok ... Ameryka lubi szotersy ... ja też ... ale to dygresja tylko ... w każdym razie bajkowa sceneria ranczo nad rzeką to kocha wielu ... to wymóg jakby ... ale odgrodzona murkiem ze starych ... nierównych cegieł różanka ... to już majstersztyk ... różanka ... to magiczne miejsce ... ... nic tak pięknie nie komponuje się ze starą cegłą jak róża ... mała Anglia w scenerii amerykańskiego ranczo ...

co jeszcze ? ... no cóż

ona paraduje w białych zwiewnych bluzeczkach ... też mój fioł ilestam

on ma wilczura ... moja rasa ... pies idealny ...

padał deszcz ... chciałam spokojnego popołudnia ... ze "Szczęściarzem" znalazłam to czego szukałam ... czasami nawet w banalnej fabule można odnaleźć marzenia ... i fioły ..."

I ucieszyłam się ogromnie.Jak to możliwe, że ja nie oglądałam tego filmu?
Patrzę na zegarek 24:10.
Myślę póżno już ale jeszcze tylko chwilkę zobaczę o co w tej cegle ....z różami..... i lawendą chodzi bo to takie trochę moje jest . Przybyłam więc tutaj . Zaczytałam się . Ty walczysz z tarasem .....patrzę na zegarek:01:07. Nic. Muszę uciekać . Ale wróce tutaj napewno za kilka godzin
Madzenka 06:47, 18 sty 2013

Anetko to już jesteś zgubiona Iza to czarodziejka
Milka 10:45, 18 sty 2013

My wszystkie wsłuchujemy się w naszą czarodziejkę