Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 08:51, 14 cze 2013

Evchen napisał(a)

Trzy
Jak się te naprastnice hoduje?.. sieje się, kupuje cebulki czy tylko sadzonki?... wyczytałam, że z nasion i że - o matulu - dwuletnie... dwa lata na kfiaty czekać?... foch.
Sadzonki gdzieś można nabyć?

kiedyś najlepsza szkółka "mimo woli" dziś zamierzam być małą filią ... ale do etapu sadzonek jeszcze roku mi brakuje ... no i żebym nie wyrwała jako chwasta
Konstancja30 08:52, 14 cze 2013

Evchen napisał(a)

Przewalskiego Konstancjo Przewalska... tylko co Adamo na to? Tylko skąd ja wiem, że to Przewalski nie pytaj, nie pytaj... bo sama nie wiem...

też ładnie ... Adaś nie czytaj ... "niebieski" jest niegroźny ))))
arcobaleno 09:43, 14 cze 2013

O rany - moje Limki mają to samo! Ale ja opuchlaka na nich widziałam - jak byk - nawet zdjecie zrobiłam - jak mnie dostrzegł to się wyłożył do góry kołami i udawał umarlaka! Już podlałam do korzeni, teraz jeszcze opryski zrobię.
Evchen 10:11, 14 cze 2013

Konstancja30 napisał(a)

też ładnie ... Adaś nie czytaj ... "niebieski" jest niegroźny ))))

Adaś czytaj, czytaj.... klasyka mówi, że "niebieski" to Adam, Adam to "niebieski", miłość wielka i romantyczna z zielenią w tle... ... "nigdy w życiu"
Asisko_2005 10:18, 14 cze 2013

Witaj Konstancjo. Naparstnice śliczne, kwiaty dzieciństwa dla mnie. mmmmm
Powiedz mi moja droga, co to znaczy,z e to kwiat dwuletni? Sadzisz, zakwita w następnym sezonie i zamiera, należy na nowo siać i sadzic? U mojej babci one były wiecznymi kwiatami, nigdy nie widziałam aby je sadziła a rosły lata.
Joaska 10:39, 14 cze 2013

Iza urwij kilka listków z tej horti to jutro w szkólce może cos rozsądnego poradzą.
Madzenka 16:57, 14 cze 2013

Przewalska oj biedny Adamo
Mala_Mi 23:43, 14 cze 2013

Na tema chorej horti u mnie pod twoja wypowiedzią,, bawcie sie dobrze i foty strzelić mus
Milka 12:36, 15 cze 2013

Ale czadowe te naparstnice i do tego masz jeszcze inny kolorek, ten kremowy; na limki nie doradze, chyba Madżen ekspert w opryskach
cudne lawendy, pachną jak je śturchasz! i błękit dzwonka do kolekcji, ach lato
Konstancja30 21:26, 15 cze 2013

szkółka w Kostomłotach zdobyta ... grupa świętokrzyska zawiązana ... nie dość, że było fajnie to jeszcze znalazłyśmy miejsce relaksacji ...
ja z typowym dla siebie nazwę to uprzejmie roztargnieniem nie wzięłam telefonu ... aparatu i klucza od domu ... idealnie ... dlatego w relacji poniżej mam tylko zdjęcia Asi ... na Kasi czekam ... dołączę jak dojdą ...

Asia

Kasia

i mła

od początku ...
rano deszcz ... postanowiłam podobnie jak dziewczyny nie reagować ... nie pierwszy i nie ostatni ... taki rok ... na roślinki jedziemy ...
dojechałam zabrana po drodze przez Asię ... odnalazłyśmy się bez trudu za to już pod szkółką omal ... omal ... nie udało mi się zawieruszyć ... a w zasadzie zawieruszyć sweterek ... 30 sekund po tym jak wysiadłam z Asi srebrnego czegoś postanowiwszy jednak zostawić okrycie pewna siebie zaatakowałam coś czerwonego obok ... dobrze, że Asia czuwała ... to, że jestem w stanie zgubić się na jednej ulicy to wiem ale to, ze nie odróżniam kolorów to przyznam szczerze dla mnie nowość ...

zlot trzech wybrałyśmy w idealnym terminie w szkółce było tuż po dostawie ... oj i było ... było tego tyle, że od wzdychania miałyśmy się prawo zhiperwentylować ... a wyrażenie "muszę je mieć" padło niezliczoną ilość razy ... "bez tego nie wyjdę stąd" podobnie ... ... ale to wiemy ...