Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Mala_Mi 22:48, 28 cze 2013

Gdzieś ty wytrzaskała tyle nazw?????

Moja rabata będzie z tego co mam już zakupione lub do przesadzenia w ogrodzie.. lista do przesadzenia chyba wcale nie jest krótsza.. i też myślę skąd wziąć jeszcze z hektar ziemi Albo co wystawić na allegro...... jako zbędne..... się rozrosło i zarosło.. masakra...
Konstancja30 22:52, 28 cze 2013

Anuś jestem przy L w dziale "byliny" i zgodnie z moim przekonaniem u Ciebie jest fszystko ))))
Margarete 02:21, 29 cze 2013

A nie mówiłam żeby zrobić konkurs : jakiej rośliny Ania ASC nie miała lub nie ma ? moge ufundować duuużą nagrode na ochotnika... bo wiem że i tak nikt jej nie wygra !! Ona ma wszystko !
Madzenka 06:24, 29 cze 2013

Konstancja30 napisał(a)
ja zastanawiam się ... wysiedlić sąsiadów ... przejąć tylko grunt .... czy ............... poszukać czegoś same wiemy gdzie ))))))))))))))))))))))

rozbieram dalej i jestem przy D

ale numer ... dicentra to serduszka !!! ... no szok )))

Iza nie ma opcji aby ta lista była wykazem roślin w ogrodzie M&G Centenary Garden... Ty chyba listę wszystkich roślin dostępnych na CHFSH robisz?
Konstancja30 09:42, 29 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)

Iza nie ma opcji aby ta lista była wykazem roślin w ogrodzie M&G Centenary Garden... Ty chyba listę wszystkich roślin dostępnych na CHFSH robisz?

Madżenko oczywiście, że tak ... lista roslinek z M&G jest tu http://www.rhs.org.uk/Shows-Events/RHS-Chelsea-Flower-Show/2013-pdf/Advertorials/M-G-full-plant-list

ale ta pierwsza lista bardzo dobrze mi zrobiła albowiem poznałam masę roślinek, które są sliczne ... masę tych ktróre kcem mieć ... i masę takich co nie wiedziałam, że znam ... a w rzeczy samej masę takich co Ania juz ma
Konstancja30 09:43, 29 cze 2013

Margarete napisał(a)
A nie mówiłam żeby zrobić konkurs : jakiej rośliny Ania ASC nie miała lub nie ma ? moge ufundować duuużą nagrode na ochotnika... bo wiem że i tak nikt jej nie wygra !! Ona ma wszystko !

zdecydowanie tak )))))) ...

taką listę proponuję zrobić ... ja słyszałam o białym przetaczniku i czymś ... zapomniałam ... buuuuuu

edit
przetacznik biały
maruna ...
Mala_Mi 10:40, 29 cze 2013

Maruna...to coś..... zapisz listę.. kiedy z niej skorzystam
Myślę, że Ania Monte ma więcej bylinek i rożnych roślin.. i to dużo więcej
Zeta 11:03, 29 cze 2013

Dziewczyny jak wam mało ziemi ja mam wolny hektar ...sadźcie co chcecie ..zgadzam się
Konstancja30 19:14, 29 cze 2013

to ziemię już mamy ... tylko tam hamak jest więc kto by tam sadził ))))

aparat mi padł ale telefon umie zdjęcia robić a dziś urzekła mnie rabatka z lawendą i the fairy ... niebawem muszę ją eksmitować bo wszystko przy tarasie musi sobie pójść gdzieś na chwileczkę ... tym bardziej sesja się jej należała ... nie patrzeć na kolory bo nie umiałam się z fonikiem dogadać ... pracujemy nad tym ))

Konstancja30 19:19, 29 cze 2013