Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Pszczelarnia 10:19, 25 wrz 2012

Ta róża jak malwa, więc na pewno z Polski. Rosa alcea?
Betysiu, dziękuję za ciepłe myśli i informację o wietrze. Mistral - ta nazwa mnie hipnotyzuje. Zawiera wszystko, co ten wiatr ma w sobie. Podobnie jak nazwa Boreasz.
Mala_Mi 10:40, 25 wrz 2012

Betysiu dzięki za wizytę, wpadam do Cię jak ten Mistral i wypadam dalej... do obowiazków.... śniadanie udało się zjeść pomiędzy jednym telefonem, a drugim .... i przeczytać kilka postów...
betysia 10:42, 25 wrz 2012

asc napisał(a)
Betysiu dzięki za wizytę, wpadam do Cię jak ten Mistral i wypadam dalej... do obowiazków.... śniadanie udało się zjeść pomiędzy jednym telefonem, a drugim .... i przeczytać kilka postów...

Anus...przed mistralem to ja okiennice szczelnie zamykam a na ciebie to czekam z otwarymi drzwiami i okanami...!!!!!!!!!
pedz kochana do pracy....ja wlasnie lece kwusie robic...
kaisog1 10:46, 25 wrz 2012

Betysiu oczarowana jestem zdjęciami Taki ogród biało, różowo, niebieski mi sie marzy (zbieram już rośliny więc mam bliżej jak dalej ) Cudnie u Ciebie, romantycznie, nostalgicznie... bosko! A na ławeczce chętnie bym przysiadła
MilenaP 11:08, 25 wrz 2012

Betysiu cuuuuuudne zdjęcia pokazujesz Twoje rośliny są boskie niesamowity spokój i sielanka płyną z tych zdjęć poczułam na chwilkę błogość, ech..... bajka
Evchen 11:24, 25 wrz 2012

betysia napisał(a)

Proszę Betysi... to nic, że Panna zabiegana,.. ważne, że Panna czas znajduje dla nas;
Jakie róże niebawem przybędą?.. konkretniej prosze....

oj z tymi rozami Ewcia to utrapienie nieziemskie...ilez ja czasu spedzilam ilez projektow mialam i za kazdym razem zmieniam jak nowa strone z rozami znajde...no oszalec mozna jak nic!!!!!!!!
....na 10000000% musze miec i co by nie bylo ze szkolki z Niemiec zamowilam bo u mnie ich brak....a mianowicie oczekuje za m-ac na 3 krzaczki Artemis....wiem,ze to bedzie wielka i niekonczaca sie milosc miedzy nami wiec juz czekam na nie i dni w kalendarzu skreslam....
...bardzo chcialabym Pashmine ale znowu u mnie patrz FR... nie dostepna ....w szkolce niemieckiej gdzie zamowialam Atremiski tez "juz niedostepna" i nie bardzo wiem gdzie jej szukac....jakby jakas dobra dusza cos wiedziala gdzie ja kupic to moja smutna na chwile obecna dusza bedzie bardzo wdzieczna i rada....
...a i Fredka znalazlam , zamowie na pewno co by tak nostalgcznie i ojczyzna pachnialo...

Ha.. u mnie lista niezbyt krótka Każda mi się podoba... każda inna. Jak nic będę poszerzać rabaty
Betyśka, a Biedermeiera widziałaś...?....................... to dopiero okaz z cyklu :muszem go miec"
http://www.floribunda.pl/biedermeier-id-209.html
nawet jeśli zmarznie.. otulę kołderką, ale zakochana jestem na amen.. na zabój... cuuud....

Fredka też będę miała Żelazna lista.. tylko nad Edenkami się zastanawiam... bo Ania DS pisała, że nie wszędzie dobrze rosną. ..
Pashmine to żółta róża???
betysia 11:31, 25 wrz 2012

Evchen napisał(a)

Proszę Betysi... to nic, że Panna zabiegana,.. ważne, że Panna czas znajduje dla nas;
Jakie róże niebawem przybędą?.. konkretniej prosze....

oj z tymi rozami Ewcia to utrapienie nieziemskie...ilez ja czasu spedzilam ilez projektow mialam i za kazdym razem zmieniam jak nowa strone z rozami znajde...no oszalec mozna jak nic!!!!!!!!
....na 10000000% musze miec i co by nie bylo ze szkolki z Niemiec zamowilam bo u mnie ich brak....a mianowicie oczekuje za m-ac na 3 krzaczki Artemis....wiem,ze to bedzie wielka i niekonczaca sie milosc miedzy nami wiec juz czekam na nie i dni w kalendarzu skreslam....
...bardzo chcialabym Pashmine ale znowu u mnie patrz FR... nie dostepna ....w szkolce niemieckiej gdzie zamowialam Atremiski tez "juz niedostepna" i nie bardzo wiem gdzie jej szukac....jakby jakas dobra dusza cos wiedziala gdzie ja kupic to moja smutna na chwile obecna dusza bedzie bardzo wdzieczna i rada....
...a i Fredka znalazlam , zamowie na pewno co by tak nostalgcznie i ojczyzna pachnialo...

Ha.. u mnie lista niezbyt krótka Każda mi się podoba... każda inna. Jak nic będę poszerzać rabaty
Betyśka, a Biedermeiera widziałaś...?....................... to dopiero okaz z cyklu :muszem go miec"
http://www.floribunda.pl/biedermeier-id-209.html
nawet jeśli zmarznie.. otulę kołderką, ale zakochana jestem na amen.. na zabój... cuuud....

Fredka też będę miała Żelazna lista.. tylko nad Edenkami się zastanawiam... bo Ania DS pisała, że nie wszędzie dobrze rosną. ..
Pashmine to żółta róża???

Biedermeiera....no jak nie widzialam jak WIDZIALAM ....od dawna jest na liscie jupiiiiiiiiiiii!!!!!
co do Pasminy...to ona taka dziwna ale chyba cos w roz bardziej i zielen wpada choc i zoltego moze i tez mozna sie dopatrzec....
...co do edenki to nie wiem...u mnie perwszy rok i cudniasta byla, rosnie jak szalona ale u mnie ciut cieplej....bo ziemia ze sklepu gdyz dama w murowanej donicy przy boku rosnie....
grupa_trzyma... 12:11, 25 wrz 2012

A ja mam katalog z różami i sobie oglądam w wolnych chwilach i sobie dzisiaj wyszukam te wasze rose de muszęjęmieć.
Nie może tak być, że ja nic nie wiem o różach a Wy tu nazwami na prawo i lewo i po oczach miotacie!
Betyś pozdrawiam i Twoim podczytywaczom również w pas się kłaniam. Naschledanou!
Evchen 12:20, 25 wrz 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
A ja mam katalog z różami i sobie oglądam w wolnych chwilach i sobie dzisiaj wyszukam te wasze rose de muszęjęmieć.
Nie może tak być, że ja nic nie wiem o różach a Wy tu nazwami na prawo i lewo i po oczach miotacie!
Betyś pozdrawiam i Twoim podczytywaczom również w pas się kłaniam. Naschledanou!

Aga, akcent na "muszęęęę" - brzmi lepiej
Biedny Majer z Ferdkiem.. to żelazny duet (tłumaczenie z naszego na polski: Biedermeier + Chopin:) ) No i jeszcze Rajska Róża Eden Rose 85 Idź na stronę Floribundy, a najlepiej zadzwoń.. gość przemiły wytłumaczył wszystko
grupa_trzyma... 12:59, 25 wrz 2012

A ja znalazłam dla Ciebie, Ev różę Rokoko. Może i nieciekawa, może i nie zachwyca swą skromną urodą ale ta nazwa...no, musisz ją mieć! Pliss! Daj sie skusić na różane brzydkie kaczątko i posadź ją u siebie w jakimś zakątku. Będziesz miała rokoko, tak jak chciałaś.