Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Mille 14:18, 03 lip 2012

Dołączam się do grona zachwyconych ogrodowymi planami i pokuszę się o stwierdzenie, że ta rzeźba będzie u Ciebie pasować, jak w żadnym innym miejscu. W polskich ogrodach chyba trudniej byłoby wkomponować ją, a u Ciebie wygląda idealnie. Super!!
Danusza 14:43, 03 lip 2012

Betysiu ona jest boska! i otoczenie jakie jej uszykujesz też mmmm romantyczny stary ogród tam wszystkie roslinki miedzy soba gałązkami szuraja z zachwytu co tez im madame szykuje la recherche de sites inconnus by odkrywając na nowo swą świetnością się chwalić(mam nadzieje że błędy mi wybaczysz mój francuski jeszcze z liceum)
wstawię ci mojego anioła stóża ogrodu którego dostałam od kuzynów na imieniny w zeszłym roku
jotka 15:12, 03 lip 2012

Beatko, wpadłam na chwilkę i ... oczywiście zostałam na dłużej Ale za to wiem co na bieżąco, co w planach i co Inni o tym myślą

pozdrawiam
hanka_andrus 15:24, 03 lip 2012

Zaglądałam panienkę podziwiałam,ale kwiatki w tle też nieźle się do obiektywu pchają!
Róże z katalogu muszę na spokojnie pooglądać......Wszystkie piękne......
Uściski!
Dla Ciebie.... róża ode mnie.
AniaK 16:13, 03 lip 2012

betysia napisał(a)

Ach ciągle zachwycają mnie te twoje kolory okiennic w połaczeniu z jasnymi ścianami i kamieniami wokół. I to słońce ciągle
Z rzeźbą będzie bardzo romantycznie w otoczeniu róż i lili.
Moja perowskia też ma już pączki, ale te 2 m to niesamowicie muszą wyglądać.Czy ona jest przycinana co roku jak u nas? i tak wysoko rośnie?

Róż niesamowity wybór, tylko czy one dałyby radę w naszym klimacie???

Aniu cos nie moge sie dostac do twojego watku !!!
a co do perovski...ja ja przycinam co roku na ok 10-15 cm max i odbija pieknie, z tym,ze pierwszy raz i drugi rok na poczatku tez, poscinalam jej wszystkie czubki ( tak po centymetrze) i straszliwie sie rozkrzewila, kazdy krzak jest 3 x wiekszy niz kupilam.
po przycieciu czubkow ona bedzie kwitla nie co pozniej ale za to obficiej!!!

Już można się dostać, coś miałam nie tak w podpisie.

Moja ma już ok.90 cm, też ją ścinam na wiosnę, ale z tymi czubkami nie próbowałam, a kiedy jei ścinałaś, czy teraz to już nie za późno, mam jeszcze dwie dużo mniejsze i one jeszcze nie mają pączków???

A żółkną jej może dolne liście, bo u mnie tak się dzieje i nie wiem czy to taka uroda czy może jakiś grzyb?

betysia 16:29, 03 lip 2012

AniaK napisał(a)

Ach ciągle zachwycają mnie te twoje kolory okiennic w połaczeniu z jasnymi ścianami i kamieniami wokół. I to słońce ciągle
Z rzeźbą będzie bardzo romantycznie w otoczeniu róż i lili.
Moja perowskia też ma już pączki, ale te 2 m to niesamowicie muszą wyglądać.Czy ona jest przycinana co roku jak u nas? i tak wysoko rośnie?

Róż niesamowity wybór, tylko czy one dałyby radę w naszym klimacie???

Aniu cos nie moge sie dostac do twojego watku !!!
a co do perovski...ja ja przycinam co roku na ok 10-15 cm max i odbija pieknie, z tym,ze pierwszy raz i drugi rok na poczatku tez, poscinalam jej wszystkie czubki ( tak po centymetrze) i straszliwie sie rozkrzewila, kazdy krzak jest 3 x wiekszy niz kupilam.
po przycieciu czubkow ona bedzie kwitla nie co pozniej ale za to obficiej!!!

Już można się dostać, coś miałam nie tak w podpisie.

Moja ma już ok.90 cm, też ją ścinam na wiosnę, ale z tymi czubkami nie próbowałam, a kiedy jei ścinałaś, czy teraz to już nie za późno, mam jeszcze dwie dużo mniejsze i one jeszcze nie mają pączków???

A żółkną jej może dolne liście, bo u mnie tak się dzieje i nie wiem czy to taka uroda czy może jakiś grzyb?

ja swoim czubki podcinalam chyba w zeszlym tygodniu i juz puszczaja nowe przyrosty od srodka lodyg a wiec mozesz ciac tylko to zwsze niby szkoda ale to im dobrze zrobi.
Co do zolkniecia to ja tez tak mam, taka ich chyba uroda bo mimo tego kwitna cudnie

i jeszcze tutaj chociaz puste miejsce czeka na nowa roze, ktora mam nadzieje, jutro dojedzie

AniaK 16:39, 03 lip 2012

No to mnie pocieszyłaś. Ale jak one tak mają rosnąć do 2m to będę musiała poszukać im nowego miejsca tylko chyba u sąsiadki, bo u mnie już z miejscem kiepsko.

Ach te róże u ciebie, żeby u nas był taki wybór.
A très remontante to też znaczy, że cały czas kwitnie???
betysia 16:41, 03 lip 2012

dzisiaj bylismy w sklepie ogrodniczym i cos wam pokaze...

drzewa oliwne ...oj moje marzenie ale ceny od 600 euro do ...2.000 i wiecej

AniaK 16:43, 03 lip 2012

betysia napisał(a)

A ten malusi mureczek u ciebie to jest czymś posklejany czy tylko poukładany?
Tak myślałam, zeby u siebie coś takiego zrobić, bo mi strasznie korę wywiewa.Taka mała zapora by się zrobiła.
betysia 16:44, 03 lip 2012

AniaK napisał(a)
No to mnie pocieszyłaś. Ale jak one tak mają rosnąć do 2m to będę musiała poszukać im nowego miejsca tylko chyba u sąsiadki, bo u mnie już z miejscem kiepsko.

Ach te róże u ciebie, żeby u nas był taki wybór.
A très remontante to też znaczy, że cały czas kwitnie???

perovskie mozesz ciac wg uznania, czym bedziesz je podcinac ( skracac wysokosc) zrobia sie geste ale nie tak wysokie krzewy !!!
a "très remontante" oznacza,ze szybko powtarza kwitnienie