Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

AniaK 17:00, 03 lip 2012

No wystarczy w zasadzie, chociaż u mnie w niektórych miejscach jest glina tak twarda, ż ekilof też by się przydał.Dużo siły ci życzę w takim razie
betysia 17:01, 03 lip 2012

irena_milek napisał(a)

Witaj Irenko
no 600 euro to za takie mniejsze ... bo czym grubszy pien tym starsze i ceny szybuja pod niebiosa !!!!

To jednak inaczej zrób, bo i tak zapuszczasz tam korzenie; kup mały okaz i wyrośnie raz dwa i będziesz się cieszyć jak nie wiem co; ja tak mam z tulipanowcem i metasekwoją, były malutkie i nagle okazuje się, że czekam na kwiaty tulipanowca, kto wie, może za rok

Irenko te na zdjeciu to maja od 70 do 200 lat ( pytalam w sklepie)
oliwka wolno rosnie i dlatego taka kosmicznie droga!!!
a ja chyba tyle czasu to juz nie mam ...
grupa_trzyma... 17:04, 03 lip 2012

No to ja Wam będę tej mimozy zazdrościć! Koniec "kjopka" - jak mówi sepleniąca córka moich znajomych. Jak ja kocham to drzewo! Te zółte kwiatki pięknie pachnące. Mieszkałam w Rzymie jakiś czas temu i w marcu zaczynał się festiwal mimozy...a Włosi dają je swoim ukochanym na Dzień Kobiet. Posadź ją u siebie, proszę!!! Plisss! Pregoooo! Nie wiem jak jest po francusku "proszę"....
Milka 17:05, 03 lip 2012

betysia napisał(a)

Witaj Irenko
no 600 euro to za takie mniejsze ... bo czym grubszy pien tym starsze i ceny szybuja pod niebiosa !!!!

To jednak inaczej zrób, bo i tak zapuszczasz tam korzenie; kup mały okaz i wyrośnie raz dwa i będziesz się cieszyć jak nie wiem co; ja tak mam z tulipanowcem i metasekwoją, były malutkie i nagle okazuje się, że czekam na kwiaty tulipanowca, kto wie, może za rok

Irenko te na zdjeciu to maja od 70 do 200 lat ( pytalam w sklepie)
oliwka wolno rosnie i dlatego taka kosmicznie droga!!!
a ja chyba tyle czasu to juz nie mam ...

oj to wiekowe; no to może taką 30- latkę weź do siebie może nie będzie tak kosztowna
grupa_trzyma... 17:09, 03 lip 2012

Irenka, trzydziestolatki z reguły są kosztowne
Milka 17:13, 03 lip 2012

nie w tym przypadku tu 70 latki bardziej w cenie
betysia 17:13, 03 lip 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
No to ja Wam będę tej mimozy zazdrościć! Koniec "kjopka" - jak mówi sepleniąca córka moich znajomych. Jak ja kocham to drzewo! Te zółte kwiatki pięknie pachnące. Mieszkałam w Rzymie jakiś czas temu i w marcu zaczynał się festiwal mimozy...a Włosi dają je swoim ukochanym na Dzień Kobiet. Posadź ją u siebie, proszę!!! Plisss! Pregoooo! Nie wiem jak jest po francusku "proszę"....

s'il vous plait lub s'il tu plait ...ale na wiosne sie rozejrze i bede ci wysylac zdjecia, jak zakwitnie !!!!
betysia 17:14, 03 lip 2012

irena_milek napisał(a)
nie w tym przypadku tu 70 latki bardziej w cenie

hihi
ale mnie rozbawilyscie az M zajrzal co sie dzieje hihi
jedynie drzewa i wino...czym stasze tym drozsze ...
Milka 17:21, 03 lip 2012

i kobiecy śpiew...
hanka_andrus 17:39, 03 lip 2012

tu 70 latki bardziej w cenie

Kto chce taką cenną ....jeszcze na chodzie?