Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Bea 09:03, 23 lis 2012

Enya73 napisał(a)

Może? Ale nie chcę się umawiać, bo a nóż coś mi wyskoczy i będziesz rozczarowana.
Będę się za Tobą rozglądać

Też miałam to na myśli bo z tym rannym wstawaniem w sobotę, może być różnie

Bea, może być różnie, ja zwykle już w piątki wstaję rano z wielkim trudem, ale będę się bardzo starała....

Ja też będę się starać bo mam ciężki tydzień, ale bardzo mnie ciągnie zobaczyć co jest i muszę kupić mały prezent.
Enya73 09:04, 23 lis 2012

betysia napisał(a)
Anitko zagladam podziekowac i ...ja tez...bylam, widziala ale ostatnio cos sie zaniedbalam i musze doczytac co nowego u ciebie
tutaj tez!
plan z paletami rewelacyjny....blagam, wrzucaj relacje to tu to tam...bede zagladac z niecierpliwoscia!!!!!
cudownego dnia kochana i sciskam mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Betysiu, dzięki, że wpadasz Będę się starać
Możesz mi podesłać na priv adres sama wiesz czego....
Udanego weekendu Ci życzę i przesyłam buziaki
betysia 09:44, 23 lis 2012

....sciskam weekendowo zdolna bestyjko cudna!!!!!!
anna_studio 18:49, 23 lis 2012

Anita...dziś PIĄTEK...!!!
Enya73 18:59, 23 lis 2012

Uff, nareszcie weekend Idę obdzierać korę z brzozy.....
Miłośnicy brzóz mogą odetchnąć z ulgą. To kora z drewna do kominka Już chciałam zamawiać korę w sklepie florystycznym, ale zorientowałam się, że przecież mam ją pod samym nosem
Chcę ją wykorzystać do dekoracji świątecznych. Znalazłam na Gap taką oto inpsirację:

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=222168

Na kolejnych stronach znajdziecie przykłady na wykorzystanie kory. Ja będę wycinać różne wzory wykorzystując foremki do pierniczków

Jak jutro wstanę wcześnie rano, to wyruszę na giełdę kwiatową.
A potem do lasu po inne skarby
Ostatnio jak poszłam po mech miałam zabawną sytuację . Wracając z lasu szłam dumnie wymachując plastikowym wiaderkiem pełnym mchu. Spotkał mnie grzybiarz, bo to było jeszcze w październiku. Zatrzymał mnie i chciał pouczyć, że grzyby to się trzyma na wierzchu, a nie pod spodem. Powiedziałam, że w wiaderku grzybów nie ma, bo ja tylko mech zbieram. To się chłop stropił i zapytał zdziwiony czy to się je?
Tak więc jak jutro wyjdę z wiaderkiem pełnym mchu, patyków itp., to będę się skradać, niczym szpieg z krainy deszczowców, żeby sensacji na osiedlu nie wzbudzać A u nas sąsiedzi czujni

Przesyłam pozdrowienia i macham do Was Owocnego weekendu
krisec 22:00, 23 lis 2012

Inspiracja super. Zabawki choinkowe wykonane z dodatkiem kory brzozowej widziałem kiedyś w leśniczówce, będąc po choinkę, były wyjątkowe,oryginalne, fajnie się prezentowały na pięknej Daglezjii, ale wtedy bardziej byłem zafascynowany zapachem jakie oddawało to drzewko przy palącym się otwartym kominku.
To było bezcenne, zawsze ten zapach jest w mojej podświadomości, i przypomina mi o świątecznym nastroju.

Czytając o wyprawie po mech myślałem że Ciebie spotkał leśniczy i wlepił ci mandat hee.
dziękuję za pozdrowienia lustereczko w Twoją stronę.
Sebek 23:21, 23 lis 2012

Historia z mchem świetna - pomysł na dekorację również
Madzenka 00:22, 24 lis 2012

Pozdrawiam i bardzo jestem ciekawa wyprawy na giełdę i do lasu!
Lena 08:33, 24 lis 2012

Anita zabawne spotkanie miałaś - też się wybieram do lasu
Urszulla 15:25, 24 lis 2012

Fajne leśne łowy. Na mnie też dziwnie się patrzyli jak z dziećmi i reklamówkami pełnymi szyszek wracaliśmy z lasu
Podoba mi się też inspiracja brzozowa.