Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Konstancja30 20:58, 11 paź 2013

ja zachwycam się przenikającymi się odcieniami jesieni na spacerach ... a Ty masz to przez okno ...

Anita kochaliście ten ogród zanim powstał i ON to wie ... zobacz co wyprawia ... szaleje w różnorodności ... zachwyca w kolorystyce ... wdzięczy się i przymila w detalu ...

no to nie bądź chitrus i nie dozuj tak zdjęć ... ja poproszę o więcej ... więcej ... każde ujęcie pokaże go inaczej ... a jest co pokazywać ...

gratuluje ... to trudna pora a u Ciebie obroniła się na "6" ...
Enya73 20:59, 11 paź 2013

Kochani, bardzo Wam serdecznie dziękuję za odwiedziny i przemiłe komentarze, a zwłaszcza: Elizie, Ewie z Wilczej Góry, Kondziowi, Sylllwi, Beatce, Gabrysi, Aika,Marzenie, Sebkowi i Makkasi

Dziś miałam bardzo pracowity, choć wolny od pracy zawodowej dzień.Pogoda dopisała, popracowałam trochę w ogrodzie i w domu, głównie nad przetwórstwem owocowym. Upiekłam ciasto i przyjęłam miłego gościa ogrodowiskowego Dostałam piękne doniczkowe chryzantemy w kolorze jesieni -jutro pokażę za dnia

Tosiu, dziękuję za przemiłe popołudnie i wieczór Posiedziałyśmy sobie w promieniach słońca, aż nas noc zastała.Bardzo Ci dziękuję za kwiaty, są piękne i wspaniale pasują do mojej palety jesiennych barw.
Tak się fajnie z Tobą rozmawia, że nie wiem,kiedy ten czas przeleciał. Jak dobrze, że mieszkasz tak blisko Chociaż Ty jedna

Pozdrawiam serdecznie

Enya73 21:04, 11 paź 2013

Konstancja30 napisał(a)
ja zachwycam się przenikającymi się odcieniami jesieni na spacerach ... a Ty masz to przez okno ...

Anita kochaliście ten ogród zanim powstał i ON to wie ... zobacz co wyprawia ... szaleje w różnorodności ... zachwyca w kolorystyce ... wdzięczy się i przymila w detalu ...

no to nie bądź chitrus i nie dozuj tak zdjęć ... ja poproszę o więcej ... więcej ... każde ujęcie pokaże go inaczej ... a jest co pokazywać ...

gratuluje ... to trudna pora a u Ciebie obroniła się na "6" ...

Iza Ty to masz gadane Bardzo Ci dziękuję, potrafisz zajrzeć głęboko w moją duszę

A jeśli mówisz o widoku przez okno, to proszę bardzo dziś rano był taki. Każdego dnia kolorystyka jest coraz intensywniejsza, aż bije po oczach od tych kolorów. Najładniej było popołudniu, w delikatnych promieniach zachodzącego słońca, jak siedziałyśmy z Tosią na tarasie. Ale tak się zagadałyśmy, że oczywiście zapomniałam o zdjęciach

atena35 21:20, 11 paź 2013

Anitko jestem pod wrażeniem Waszego pięknego ogrodu i domu

Na zdjęciach jest piękny - można podziwiać każdy zakątek osobno.
Ale w realu ...
można zobaczyć jego urok w całości i to jak te cudowne miejsca łączą się ze sobą ze smakiem, kolorem i konsekwencją.
W dodatku można pooddychać wspaniałym leśnym powietrzem, posłuchać ciszy

Trudno mi znaleźć słowa żeby opisać swoje odczucia. Podziwiam ogrom pracy, serca włożonego w to Wasze miejsce na ziemi.
Anitko jeszcze raz dziękuję za cudowne popołudnie w Twoim towarzystwie.
Ściskam mocno

atena35 21:20, 11 paź 2013

Bardzo mocno

atena35 21:24, 11 paź 2013

Enya73 napisał(a)

Taki piękny widok .... jeszcze marzę.
Teraz wiem, że ogród jest "z górki" a na zdjęciu nadal tego nie widzę
Kindzia 21:29, 11 paź 2013

Pięknie Ci się ogród przebarwia, ta świecąca pomarańczowa żółć w głębi...
I spotkano było
Nam się też jutro szykuje, tylko trochę w szerszym gronie...chyba sobie na ręce o zdjęciach napiszę...może nie zapomnę
Enya73 21:35, 11 paź 2013

Na zdjęciach niestety wielu rzeczy nie widać. Nie potrafię jeszcze pokazać tej wielopoziomowości mojego ogrodu. To trzeba po prostu zobaczyć na żywo. Poczuć tę przestrzeń i tak,jak pięknie Tosiu napisałaś, posłuchać tej niezwykłej ciszy.
Na tej fotce powyżej kolory są bardzo mocne, chyba źle ustawiłam czułość, w rzeczywistości dużo zależy od światła Lubię siedzieć w fotelu przy oknie i patrzeć przez okno na ten obrazek za. Taka mnie rozpiera duma i radość, że to nasze miejsce. Tak mi dziś było dobrze, obudziło mnie słońce i nie musiałam pojechać do pracy. Mogłam nareszcie nacieszyć się w spokoju moim ogrodem. A przed nami jeszcze weekend, to tym bardziej się cieszę Naładowałam dziś pozytywnie akumulatory, co przy ostatnich ciężkich dniach, było niesamowicie oczyszczające

Buziaki, zmykam z powrotem do kuchni, bo zabrałam się za kolejną nalewkę , tym razem z aronii

Ściskam serdecznie
Kindzia 21:39, 11 paź 2013

I bardzo słusznie, że Cię duma rozpiera. Piękny ogród stworzyliście!

Z aronii? Poczęstuj
AgnieszkaW 21:39, 11 paź 2013

Anitko, pięknie w Twoim ogrodzie. Widok z okna jak najpiękniejszy obraz, chociaż jeszcze lepszy od obrazu, bo...prawdziwy.