Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 19:52, 16 maj 2013

Obiecane zdjęcia....

Od Ani wkopane trawki...

....tutaj rozplenica (chyba nie pomyliłam...jeszcze rabatka nieskończona, więc całości nie pokazuję

a tutaj red baron....mam dla niego inne miejsce, ale na razie musi tutaj rosnąć

i tojeść orszelinowata...dałam jej ogranicznik jak Ania radziła, ale chyba trzeba będzie powiększyć w przyszłym roku...

i dostałam jeszcze żurawki, które na razie poszły do żłobka...razem z innymi moimi i czekam, aż podrosną i wtedy się pochwalę....

Aniu przyjrzałam się Twoim i moim żurawkom...niby kolor ten sam, ale obrzeże mają inaczej postrzępione.....szukam dalej nazwy
JulkAd 20:15, 16 maj 2013

A to mój rodek z 12 maja i z 16 maja

a tutaj drugi, ale niestety NN, bo on przedogrodowiskowy też zaczyna kwitnąć, co mnie oczywiście bardzo cieszy

a tutaj azalia azalia geisha purple, na razie kwitnie, ale później przesadzę bliżej rodków, tam będzie jej lepiej, w tej chwili przy ciurkadełkowych robotach rośnie

JulkAd 20:30, 16 maj 2013

I kilka innych zdjęć

mój miskant Morning Light, albo...Variegatus, nadal nie wiem liczę, że Kasia (Bociek) się pozna
bociek 20:53, 16 maj 2013

Hmmmm, jutro dokladnie przyjrze sie moim i dojdziemy co to za tajemniczy Don Pedro Ale to moze byc Variegatus a nawet Cabaret. Musze sprawdzic listki i ulozenie paseczkow. Bo jednak za gruby na Morninga, jutro bedziemy wiedzialy cosik wiecej Albo i nie
agata_chrosc... 20:59, 16 maj 2013

Julita to z cała pewnością nie jest Morning Light - ma zdecydowanie szersze liście i jedyna możliwość to Variegatus. Z cała odpowiedzialnością mam ML i sobie rośnie i ma zupełnie inne te ździebełka.
Loosiuu 21:43, 16 maj 2013

Super wszystko u Ciebie rośnie. Zapowiada się ciekawy sezon
Mala_Mi 21:44, 16 maj 2013

Jak piszecie do siebie listy miłosne z Kasią, to ja proponuję medalion cały zostawić u Ciebie

Moje żurawki z przedszkola dziś ruszyły, były do niczego i raptem stanęły na baczność.... ta pierwsza porcja.... druga na 80% widać ,że żyje i rośnie.. czyli ułamanie bocznego pęda i do ziemi bez niczego przy żurawkach chyba wystarczy, by naprodukować przedszkolaków Uruchamiam produkcję przemysłowa
JulkAd 22:46, 16 maj 2013

asc napisał(a)
Jak piszecie do siebie listy miłosne z Kasią, to ja proponuję medalion cały zostawić u Ciebie

Moje żurawki z przedszkola dziś ruszyły, były do niczego i raptem stanęły na baczność.... ta pierwsza porcja.... druga na 80% widać ,że żyje i rośnie.. czyli ułamanie bocznego pęda i do ziemi bez niczego przy żurawkach chyba wystarczy, by naprodukować przedszkolaków Uruchamiam produkcję przemysłowa

Aniu siem nie zgadzam na zostawianie całości medalionu u mnie, Ty będziesz przyklepywać, bez Ciebie ani rusz....a listy miłosne to od Ciebie dostaję, tylko ....za pośrednictwem Kasi....jutro już usiądę i podumam, bo mi też na tym zależy...teraz gonitwa, bo musiałam różom "gniazdko wymościć" i w domu młyn... maturalno - gimnazjalny
bociek 06:45, 17 maj 2013

Agatko, masz racje, to nie jest Morning Light, ale to juz pisalam wczesniej, teraz na potwierdzenie:

Morning Light

Variegatus

i tylko dla porownania Cabaret, ktory ma paseczki w srodku

To moim zdaniem jest Variegatus Szerokie zdzbla, uklad paseczkow

Milego piatku Mamcia
gierczusia 09:02, 17 maj 2013

JulkAd napisał(a)

Elu nie wzychaj trochę wysiłku i swój też taki będziesz miała...mój ma 19 lat, tylko go odświeżam

A mój rok