Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 19:17, 27 cze 2018

Adela napisał(a)

Ręcznie, Justynko, ręcznie Jeszcze nie dokończę, a już muszę zaczynać od początku

No to sobie poplewimy po deszczu szczawiki też mam ale one to pikuś przy ostach.

Listę wiosną robię realną łatwiej mi się trzymać planu bo bez tego robię chaotycznie. Zresztą ja wszystko co mam zaplanowane to mam zapisane. Tylko że ogród na kartce bo nie zapisuję kiedy co zrobię taki luźny planik bezstresowy
Urszulla 19:31, 27 cze 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale Ci fajnie wszystko kwitnie, jezowki masz piękne, no i kolor tej budleji jest boski, lubie taki kolor w ogrodzie. Gratuluje sadzonek hortek, u mnie chyba jedna bedzie. Pozdrawiam

Sadzonek hortek jeszcze nie gratuluj - poczekajmy do jesieni albo wiosny

Cieszę się że Ci sie podoba. Lubię swoją letnią rabatę. Wymaga niewielkich dosadzeń ale na pierwszy rzut tego nie widać.
21:13, 27 cze 2018
Adela napisał(a)

Ręcznie, Justynko, ręcznie Jeszcze nie dokończę, a już muszę zaczynać od początku

nuda która dobrze znam ...myślałam ze znasz sposób na jego skutezną ekmisje z ogrodu "idz i nie wracaj"

Adela 21:32, 27 cze 2018

eee_taam napisał(a)

nuda która dobrze znam ...myślałam ze znasz sposób na jego skutezną ekmisje z ogrodu "idz i nie wracaj"

Jaka nuda? Już myślisz, że to ostatnia, a tu niespodzianka! Jeszcze większą znajdujesz pod lawendą, a zaraz kolejna.... rosną szybciej niż grzyby po deszczu... trzeba tylko się kontrolować, żeby latorośle nie słyszały jak do siebie niecenzuralnie mówisz
Zastanawiałam się już, czy by ich nie zostawić. Przecież kwitną ładnie na żołto, żadne choroby sie nie imają, szkodniki omijają. Szybko i tanio zagospodarują caly ogród
21:43, 27 cze 2018
Adela napisał(a)

Jaka nuda? Już myślisz, że to ostatnia, a tu niespodzianka! Jeszcze większą znajdujesz pod lawendą, a zaraz kolejna.... rosną szybciej niż grzyby po deszczu... trzeba tylko się kontrolować, żeby latorośle nie słyszały jak do siebie niecenzuralnie mówisz
Zastanawiałam się już, czy by ich nie zostawić. Przecież kwitną ładnie na żołto, żadne choroby sie nie imają, szkodniki omijają. Szybko i tanio zagospodarują caly ogród

podobna myśl miałam wczoraj jak je wyrywałam spod obwódek bukszpanowych ...taki ładny dywanik mi zrobiły

no i wiadomo ze nie wyplewiłam dokładnie tylko poobrywałam to co grubsze ...niebawem sie wyłoni znowu
Renii 22:03, 27 cze 2018

Fajne masz kompostowniki
Ja dopiero zaczynam robić to złoto.
A co to takiego jasno brązowe trociny?
Urszulla 22:15, 27 cze 2018

Renii napisał(a)
Fajne masz kompostowniki
Ja dopiero zaczynam robić to złoto.
A co to takiego jasno brązowe trociny?

Trocinowy pył przywozi mi w big bag-u dostawca drewna. Teraz mam nadzieję na lżejszy kompost.
Renii 22:24, 27 cze 2018

O fajnie, że masz takiego dostawcę.
Czy ten pył jest świeży?
Urszulla 23:54, 27 cze 2018

Renii napisał(a)
O fajnie, że masz takiego dostawcę.
Czy ten pył jest świeży?

Tak Reniu do przekompostowania. W zeszłym roku nim na szybko kopczykowałam róże.
Pszczelarnia 10:49, 28 cze 2018

Urszulla napisał(a)

Ula, wiem, wiem, że o tym miejscu już masz wyobrażenie i nasadzenia.

Ale ja widzę szeroką rabatę zaraz przy ścianie, mnóstwo kosmosu i lawendy, na rogach kilka kulek (hyzopu), na załomie ściany stelaż i jakaś róża pnąca albo winogron. A gdyby było miejsce na drzewko to gruszę wierzbolistną (imitacja drzewa oliwnego).

Kawałek placyku ze żwiru i ten stoliczek z prostymi krzesłami nawet tylko taboreciki.

Rozmarzyłam się tym słonecznym widokiem.