Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Adela 22:34, 03 lip 2018

Urszulla napisał(a)

Piszę się na fioletowy

Będzie Twój
Urszulla 22:38, 03 lip 2018

ewsyg napisał(a)
Ula, my to się narobimy. Kręgosłup mnie dzisiaj boli. Krawężniki sama wkopuję i nie jest to trudne.

Ja nie robię rabat przy domu bo czekam z tym na otynkowanie murów.

Ja dziś kosiłam i ogarniałam kilka rzeczy. U mnie inaczej, będzie długo bez elewacji więc lepiej patrzyć na roślinki niż gruzowisko. W przyszłym sezonie muszę zacząć od dosypywania kompostu.
Też dziś ledwo żyję. A idą upalne dni więc od ciężkiej ziemnej pracy odpocznę. Może będę ciąć bukszpany i tuje.

Nie jesteś pierwszą kobietą tu na forum która układa kamienie niesamowite kobiety
sylwia_slomc... 22:46, 03 lip 2018

Urszulla napisał(a)

Tam jest jasno bo to południowe słońce świeci. Tylko lewą stronę przysłania drewutnia. Ja chyba zdjęcie robiłam o jakiejś dziwnej porze

Co do ukorzeniania róż to tego nie praktykuję ale sąsiadka próbuje. O odwracaniu nic nie słyszałam.

Moje kolory to biały, seledyn ( trochę zółci w różach i liliowcach )i fiolet.

Szukam roślin o jaskrawej zieleni. Jako nowość mam aralię sercową sun king do ciemnego zakątka.

Dzięki za pochwałę własnej twórczości. Ogród dla mnie jest sposobem na życie. Sąsiadka za płotem ma "zwierzyniec" a ja rośliny ozdobne lubię sobie tworzyć przestrzeń i widzę oczami wyobraźni kształt rabat. I ciągle mam niedosyt że mi to wolno idzie

Ula jaskrawą zielenią świeci cały sezon lespedenza dwubarwnaA do tego jest delikatna i zwiewna
Renii 22:47, 03 lip 2018

Urszulla napisał(a)

Morelowy ma krótką przerwę.

Ładne masz liliowce. Też kupiłam w tym roku do przetestowania, ale drażni mnie w nich krótkie kwitnienie kwiatów.
U Ciebie też tak szybko przekwitają?
Renii 22:49, 03 lip 2018

Też dzisiaj trochę popracowałam w ogrodzie. Znowu przez 5 dni nic nie zrobię bo wyjeżdżam
Ale jednemu trzeba być rad.
Urszulla 23:00, 03 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ula jaskrawą zielenią świeci cały sezon lespedenza dwubarwnaA do tego jest delikatna i zwiewna

Tylko to duży krzew a ja w krzewy nie idę.
Urszulla 23:04, 03 lip 2018

Renii napisał(a)

Ładne masz liliowce. Też kupiłam w tym roku do przetestowania, ale drażni mnie w nich krótkie kwitnienie kwiatów.
U Ciebie też tak szybko przekwitają?

Chyba muszą mieć dobre podłoże, najlepiej próchnicze. I oczywiście dużo wilgoci. U mnie narazie mają mało kwiatów bo młode. I w przechowalniku są.
Urszulla 23:05, 03 lip 2018

Renii napisał(a)
Też dzisiaj trochę popracowałam w ogrodzie. Znowu przez 5 dni nic nie zrobię bo wyjeżdżam
Ale jednemu trzeba być rad.

sylwia_slomc... 23:15, 03 lip 2018

Dzielisz, rozsadzasz i końca nie widać , ale za dwa trzy lata będzie cudnie i gęściutko Widać, że pomysł w głowie masz i konsekwentnie dążysz do realizacji Jakbyś się do mnie wybrała to mam sporo astrów jesiennych i orlików i coś by się tam jeszcze znalazło
sylwia_slomc... 23:16, 03 lip 2018

Urszulla napisał(a)

Tylko to duży krzew a ja w krzewy nie idę.

Duży nie duży, wszystko zależy na jakiej wysokości wiosną przytniesz