Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

sylwia_slomc... 20:12, 10 maj 2020

Jak masz stipę to będzie dobra pod miłorzębem
Magleska 22:02, 10 maj 2020

Ula moja macierzanka jeszcze inna niż ta u Ciebie na fotkach
wpadaj na kawę -ukopię Ci ile chcesz -rośnie u mnie jak szalona

i fajna ta rabata -a listą zadań się nie przejmuj -moja lista też długa ….
a ręce do pracy jedne ….pomalutku zrobisz -wróć na początek wątku i zobaczysz jak dużo się zmieniło

tabliczki na zioła -ciekawe

Buziaki
Agania 22:15, 10 maj 2020

Musimy teraz tak styrać się robotą, bo jak przyjdą upały to już nic nie zrobimy.
Stokrotki takie w trawniku lubię też mam taką jedną kępkę
Sama poczyniłaś tabliczkę, bo super pomysł
Urszulla 17:46, 11 maj 2020

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ula szaleństwo tymiankowe niegroźne

Tak mówisz? To dobrze
Urszulla 17:47, 11 maj 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

U nas Emuś też tak objeżdża bo takie są rozczulające, że szkoda

Urszulla 17:49, 11 maj 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak masz stipę to będzie dobra pod miłorzębem

Wyzbierałam 5 kępek stipy, zobaczymy jak się sprawdzi. Wiesz, zawsze można ulepszyć jak się coś znudzi lub nie podoba
Urszulla 18:01, 11 maj 2020

Magleska napisał(a)
Ula moja macierzanka jeszcze inna niż ta u Ciebie na fotkach
wpadaj na kawę -ukopię Ci ile chcesz -rośnie u mnie jak szalona

i fajna ta rabata -a listą zadań się nie przejmuj -moja lista też długa ….
a ręce do pracy jedne ….pomalutku zrobisz -wróć na początek wątku i zobaczysz jak dużo się zmieniło

tabliczki na zioła -ciekawe

Buziaki

Dzięki nie wiem jak z tymi spotkaniami, a na Twoją macierzankę się zapisuję

Nie muszę otwierać początku wątku bo wiem jaki był dramatyzm. Cieszy mnie to co zrobione ale chodzi o to że sił coraz mniej do ogarniania tego na bieżąco pomimo że włączyłam plan minimalizmu.Teraz walczę z drugiej strony domu z doskoku. Widzę że kocimiętka robi robotę za mnie, chyba warto pójść w tym kierunku zanim lawenda mi się rozrośnie.
Urszulla 18:12, 11 maj 2020

Agania napisał(a)
Musimy teraz tak styrać się robotą, bo jak przyjdą upały to już nic nie zrobimy.
Stokrotki takie w trawniku lubię też mam taką jedną kępkę
Sama poczyniłaś tabliczkę, bo super pomysł

U mnie tyranie ograniczone. Po 3 godz wysiadam, a 4 to już jestem nieżywa. Sąsiad mi kiedyś mówił żeby codziennie 2 godz coś zrobić. Tylko jak codziennie znaleźć ten czas
Teraz trochę pracę przesuwam żeby coś zrobić w ogrodzie i pójść do przodu, oczywiście jak jest odpowiednia pogoda

Tabliczkę sama wymyśliłam z odpadu.
Jeszcze taka czeka

Może być w jednym z 3 układów

mirkaka 06:16, 12 maj 2020

Urszulla napisał(a)
Od wczoraj kręcę się koło ziół. I odkryłam że do tej pory byłam niezaznajomiona z faktem że tymianek to macierzanka mi się macierzanka kojarzyła zawsze z piaskową thymus serpyllum a to dwie jakby różne grupy.
Tymianek właściwy thymus vulgaris- ma 3 odmiany: aureus- żółto-zielony, lime-jasnozielony, variegata- biało-zielony.

Mam 3 odmiany u siebie ale żadna jeszcze nie kwitła. Najbardziej podoba mi się od Agi taki jaskrawy i jeszcze u Magdy - muszę porównać czy to są te same odmiany. Jakieś szaleństwo tymiankowe mnie ogarnęło

Mój pierwszy NN???

Drugi to na pewno variegata

Od Agi chyba żółto-zielony

Miałam kiedyś te odmianowe, są wrażliwsze, u mnie wymarzły po zimie.
Przyszłam zobaczyć jakie poidełko Ci się podoba, może wstawisz linka, ciekawi mnie bo ja już od lat myślę ale wszystkie są drogie i dość płytkie, u mnie ptaki w mig wodę z nich wychlapią. W końcu podstawkę pod donicę postawiłam na kamieniu, jednak wolałabym trochę głębsze.
Też tylko 2-3 godz daję radę już pracować, a jak się zatyram jednego dnia to drugiego już tylko odpoczywam, wszystko boli, ech..
gierczusia 15:09, 12 maj 2020

Urszulla napisał(a)

Zawsze tu siedzę masz zaległości dziękuję za pozdrowienia

Noo mam na wagarach byłam ... Ale te dwa ogrody mnie wprowadziły w lekkke oszołomienie ściskam