Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

gierczusia 19:17, 15 lip 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Zaglądam do ciebie za jedną rabatką czy skończona,a tu już druga na ukończeniu
A mówilam ci że masz duży teren jest gdzie rabatki robić,mogłaś coś mówić na spotkaniu to byśmy
tą darń powynosiły.

Nooo jasne .. To jest myśl... Miałabyś calutką darń wyrwaną ... A potem kawa na uzupełnienie straconych kalorii
gierczusia 19:20, 15 lip 2013

Ulka .. Ja na wiosnę będę miała hosty do podziału .. Bo już mi się z rabaty wylewają .. Jak reflektujesz , to tylko się upomnij wiosną.. Bo zapomnę ... Niestety to jest taki gatunek ,że już teraz latem nie mają brzegu innego koloru , tylko są całe zielone....choć wiosną brzegi były inne ..
Urszulla 19:49, 15 lip 2013

Aniu- zamówione mam hortensje Magical Candle nowość jak limki

Irenko- rozmnażanie to nasza specjalność, ha, ha,ha

Zetko
-ja bym powiedziała raczej 5 lat minimum, a potem dalsze 5 na dojrzewanie ogrodu

Megi- ja będę pokazywała co tydzień co się zmieniło, a czas sobie daję do sierpnia. Potem praca,praca,praca i jesienią cebulkowe zaplanowałamZapraszam Cię do oglądania będzie mi miło. Fajnie na tym O. -inni wogóle nie wykazują zainteresowania moją ciężką pracą

Gierczusiu- Jeśli chodzi o darń możemy przyjąć że wyrywałyśmy razem, bo tak kibicowały wszystkie dziewczyny że poszło jak z płatka a jeśli chodzi o całe zielone hosty mam pod orzechami, jakoś nie pokazuję tych okolic. głównie poluję na Fire&Ice, żółto-zielone i te duże olbrzymy. Basia mi mówiła, że hosty wybarwiają się w zależności od ilości światła. Ja w zeszłym roku kupiłam z białym obrzeżem a w tym roku miały zółte- też ciekawa sprawa
danuta_szwajcer 21:39, 15 lip 2013

Ula u mnie Magical Candle bedzie kwitła pierwszy rok ją mam to pokaze zdjecia potem Szukam teraz tej drugiej Magical co ma sniezno białe kwiaty caly czas. A horti u Ciebie rosną bez problemu? No ciezko pracujesz: Podziwiam i zazdroszcze tyle wolnego czasu bo tez bym sobie tak popracowała ale w tym roku to bedzie nie mozliwe. Pozdrawiam i bede sledzic Twoje dzieło
Sebek 23:11, 15 lip 2013

Bardzo ciekawa wyszła ta rabata - już widzę na niej ten las hortensji
EPODLAS 23:16, 15 lip 2013

Ula, jesteś jak pracowita pszczółka, coraz to nowego w ogrodzie. Rabata super, hortensje będą tam się czuły na pewno dobrze. Koniecznie potem nam ją pokaż jak już będzie w pełnym rozkwicie.
Urszulla 07:00, 16 lip 2013

Danusiu-myślisz o Magical Moonlight też jestem jej ciekawa i kupię może za rok i nawet wiem gdzie posadzę wpadnę i do Ciebie na nowe fotki

Sebciu
- trzymaj kciuki żebym dobrze posadziła

Bożenko
- pokażę to sprawa oczywista

A dziś wreszcie słońce,
wczora miałam kiepski nastrój oglądając ciągle deszcz
i nawet rano o 6 jeszcze padało.
Za to teraz słońce się przebija
i nie mogę się doczekać że jutro jadę po hortensje
dzisiaj będę w ogrodzie siedziała żeby ten czas szybcie zleciał.

Zeta 12:36, 16 lip 2013

Nie łam się mój ogród ma trzy lata.....tzn nie do konca bo trzy lata sadzę ....
anna_g 13:16, 16 lip 2013

Ula jak ja Ci zazdraszczam A ja muszę w domu siedzieć i sprzątać... Ula, popracuj trochę w moim imieniu Jutro wpadam oglądać horti Buziole
Milka 13:23, 16 lip 2013

Będę podziwiać, fajnie, że aura lepsza