Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 19:33, 24 mar 2014

anna_g napisał(a)
Ula - pozdrawiam niedzielnie Ja też oglądam The Voice of Poland z moimi synami Wszystkie edycje. No jakoś to lubię

Wczoraj było tak ciepło że aż za ciepło U mnie wertykulacja była, i takie tam inne porządkowo-czyszczące prace. Fajnie było Miłego tygodnia

Fajnie że lubimy Voice Marzenka też dołączyła do fanklubu

jak robiłaś wertykulację to myślę że jesteś na przodzie O.
to wszystko jeszcze przede mnąha,ha
po prost kiedyś...

Kindzia napisał(a)
Ulcia...nożykiem??? Jesteś nie do zdarcia???

Zimno jak w psiarni...a taka sobota cudna była...

U mnie tydzień zaczynam z ogrodomaniaczkami...i dzisiaj, i jutro

Też mi ten nożyk wypominasz ha,ha
rzeczywiście jak za król ĆWIECZKA,
sama z siebie się śmiałam.

No to szalejesz kobieto z ogrodomaniaczkami
Pogoda narazie nie sprzyja

Marzena2007 napisał(a)
Zgodnie z zamówieniem

Zimą bedą staly pod wiatą, teraz na deszczu. Nie mają otworu, traktuję je jak oslonki. Do środka wstawiłam skrzynki a dopiero na nie postawiłam skrzynkę balkonową, w ktorej posadziłam bukszpany. Na wierzch dalam mech i nic nie widać

W tak duze donice zawsze wsadzam doniczki plastkiowe, zbyt często zmieniam nasadzenia w donicach aby wsypywać ziemię do donic

ja w zeszłym roku też tak robiłam, ale wylewanie wody mnie wkurzało.
Więc szukam rozwiązań lepszych.

irena_milek napisał(a)
Czytam, że Marzenka już napisała, jak robi, ja inaczej, bo u mnie na stałe
Ta duża biała donica Elho, ma zrobione otwory, na dół dałam kamienie, jakieś odpady z gruzu i potem patyki, liście, mech, igły, mieszanka total, która się rozkłada i stanowi pożywienie dla róży, która juz tam siedzi trzeci sezon i ma się dobrze, nie zmieniam tego, to jest na stałe...w mniejszych z terakoty też są otwory i w nie pójdą jakieś rośliny na nóżce

Masz śliczną łączkę krokusową, a jeszcze czeka cię dalsze kwitnienie, nic tylko cieszyć się
'u nas niedziela i dziś, zachlapana, sobota była letnia

Właśnie chyba będzie trzeba tak robić jak Ty Dzięki za podpowiedzi.

Bogdzia napisał(a)
Ula macham i pozdrówka zostawiam.

Dzięki

Dziś tylko odpowiedzi.
Jutro też w ogrodzie pusto i zimno,
ale od środy się zacznie

Mala_Mi 17:57, 25 mar 2014

Wszytko poczytane i pooglądane....
Krokusiki rozrosną się szybko.. w 2016 będzie łąka..a za rok 5 razy tyle
O trawkach za cyprysami poczytałam.. przechowalnia , do dzielenia.. tymaczsówka... to akurat rozumiem Bo tak mam co kawałek
EPODLAS 23:26, 25 mar 2014

Ula, czosnek niedźwiedzi jednak jest. Pomyliłam go z inną roślinę. Mam kilka pytań co do czosnku, ale napiszę jutro. Padam, idę spać. Pozdrówka serdeczne.
Milka 14:50, 26 mar 2014

Byłam i donoszę, że twoje hortensje rozwijają liście może się uda kilka dałam dla pewności
Urszulla 19:52, 26 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Wszytko poczytane i pooglądane....
Krokusiki rozrosną się szybko.. w 2016 będzie łąka..a za rok 5 razy tyle
O trawkach za cyprysami poczytałam.. przechowalnia , do dzielenia.. tymaczsówka... to akurat rozumiem Bo tak mam co kawałek

z tymi krokusami mnie pocieszyłaś
Urszulla 19:53, 26 mar 2014

EPODLAS napisał(a)
Ula, czosnek niedźwiedzi jednak jest. Pomyliłam go z inną roślinę. Mam kilka pytań co do czosnku, ale napiszę jutro. Padam, idę spać. Pozdrówka serdeczne.

Dobrze Bożenko, że czosnek się odnalazł
liście umyć, pokroić i na kanapkę wiosenną -smaczne,
albo sałatka z pomidorami w sosie vinegrette
Urszulla 19:53, 26 mar 2014

irena_milek napisał(a)
Byłam i donoszę, że twoje hortensje rozwijają liście może się uda kilka dałam dla pewności

To bardzo szybko, u mnie opóźniona wegetacja
Urszulla 19:57, 26 mar 2014

Dzisiaj samą siebie zaskoczyłam,
bo żadnych kwiatów nie planowałam,
a kupiłam niebieskie bratki i mam wiosennie za oknem
w zeszłym roku miałam żółte, ale szybko żółć się nudzi.
Mam nadzieję że niebieski będzie lepszy.

Kupiłam też nawóz szybkodziałający do kwaśnolubnych, pod hortensje też jest- więc będę nawozić
bukszpanów nie cięłam jeszcze, ale o tym myślę w najbliższych dniach
EPODLAS 21:31, 26 mar 2014

Jolu, ja ten czosnek wsadziłam tak jak mi przysłałaś. Czy teraz mogę jak już będzie pora wkopać i rozsadzić, to znaczy rozdzielić i rozrzedzić? (kiedy to zrobić) Liście na pewno wykorzystam na kanapki, przecież muszę spróbować. W telewizji mówili że ten czosnek można kupić na bazarze, a my go mamy w ogrodzie. Bardzo się z tego cieszę
Agania 22:01, 26 mar 2014

Ja też lubie niebieskości i wole bratki w niebieskim niż w żółtym, zawsze miałam bratki juz w marcu na tarasie, a tym razem nie mam , gdzie twoje Ula fotek brak