Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Kindzia 20:01, 14 maj 2014

Moja piwonia całe dwa pączki zawiązała (świeżynka jest), ale zdechły. Może w przyszłym roku
Urszulla 20:14, 14 maj 2014

renatamama3 napisał(a)
Mamy ,taką samą piwonię ,śliczna jest .pozdrawiam

To dla Ciebie jej drugie zdjęcie, ciekawe co z nią będzie po tych 3 dniach deszczowych- wybuchnie kwieciem???
Urszulla 20:21, 14 maj 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Ula runianke sobie u mnie odkopiesz Tawułki te co Ci sie w Pisarzowicach podobały tez bo mam za gesto u mnie juz no i moze cos jeszcze Ci wpadnie u mnie w oko z mojego misz maszu) Pozdrawiam serdecznie no i niestety z zimnego i deszczowego RYbnika Zapraszam na spacer po ogrodzie kolorowym u mnie bo jeszcze zdjec narobiłam jak pogoda była

Danusiu byłam u Ciebie i odpisałam
dla Ciebie hosta olbrzymka- zanim wyszła to już zjedzona pewnie przez ślimaka
anna_g 21:54, 14 maj 2014

Ula - to i tak masz lepsze doświadczenia z hortkami z patyczków niż ja bo mnie się chyba nic nie przyjmie...

Nie wiem czy trzmielinka na kiju za hortensją da radę (w sensie czy będzie ją widać) - one naprawde rosną duże - nawet te ogrodowe - bo rozumiem że o tych mówimy (bo za bukietowymi to już wcale nie ma szans)... Chociaż jest faktem że trochę czasu minie zanim wyrosną na wielkie
Bogdzia 23:02, 14 maj 2014

Wielki krzak masz tej piwonii i mnóstwo pąków, zeby jej ten deszcz nie zniszczył bo kwity ciężkie to po deszczu sie kladą na ziemii.Pozdrówka.
Urszulla 05:45, 15 maj 2014

anna_g napisał(a)
Ula - to i tak masz lepsze doświadczenia z hortkami z patyczków niż ja bo mnie się chyba nic nie przyjmie...

Nie wiem czy trzmielinka na kiju za hortensją da radę (w sensie czy będzie ją widać) - one naprawde rosną duże - nawet te ogrodowe - bo rozumiem że o tych mówimy (bo za bukietowymi to już wcale nie ma szans)... Chociaż jest faktem że trochę czasu minie zanim wyrosną na wielkie

Elu,
Nie masz jakiś zdjęć dorosłych hortensji??? Kindzia też pisała a ja chcę gdzieś zobaczyć stan docelowy.
Urszulla 05:47, 15 maj 2014

Bogdzia napisał(a)
Wielki krzak masz tej piwonii i mnóstwo pąków, zeby jej ten deszcz nie zniszczył bo kwity ciężkie to po deszczu sie kladą na ziemii.Pozdrówka.

Witaj u mnie
Ten krzak ma chyba 7 lat , właśnie obawiam się że po deszczu będzie klapa.
Urszulla 05:49, 15 maj 2014

Sprawdziłam prognozę.
Deszcz dziś ustanie i dopiero wieczorem przyjdą ulewy przez całą noc.
Jutro już konwekcyjnie, w sobotę też i ponad 15stC.
BarbaraM 08:34, 15 maj 2014

Ciekawe Ula jak to będzie z Pisarzowicami...
Ja się wybieram ale mokro będzie.

A co do hortensji to ja w tym roku zeszłoroczne pędy hortensji bukietowych przycięłam i wsadziłam do ziemi.
Tak sobie, jakby przypadkiem rosnąć zechciały.
I okazało się że zielonego dostały.
Deszcze wiosenne im pewnie w tym pomogły.
anna_g 09:14, 15 maj 2014

Urszulla napisał(a)

Elu,
Nie masz jakiś zdjęć dorosłych hortensji??? Kindzia też pisała a ja chcę gdzieś zobaczyć stan docelowy.

Ulcia - w tej chwili nie mam - ale mam dorosłą hortensję w ogrodzie - więc jak tylko nie będzie lało za bardzo to Ci zrobię fotkę po pracy i wieczorkiem wrzucę.