Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kindzia 20:56, 26 wrz 2012

Piękne zdjęcia. Nie widziałam jeszcze tej piękności w realu

Bogdzia 20:58, 26 wrz 2012

kaisog1 napisał(a)
Bożenko myślę sobie, że najważniejsze przy ogrodach jest to, żeby cieszyły właścicieli. Nie ważne, który ogród piękniejszy, który większy, itd..... każdy, ale to każdy ma to coś!

Gosia masz rację , przede wszystkim powinny cieszyc włascicieli. To prawda.Ja jestem zadowolona że dominują w nim rh bo nie ma przy nich tyle pracy co przy innych roślinach i zawsze są ładne, ale moim marzeniem niespełnionym przez gminnych urzędników jest ogród trzy razy większy a właściwie las z rh i odrobiną grządek kwiatowych na powierzchni powyżej hektara.Maruda ze mnie jak jeden z forumowiczów. Już nie będę marudzic. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Mala_Mi 20:59, 26 wrz 2012

Bogdzia napisał(a)
Dziś jestem psychicznie wykończona. Przyleciała do mnie sikorka czubatka. Kiedyś było ich całe stadko ale wtedy nie miałam mocnego zooma w aparacie wiec zdjec nie było. One żyją głównie w sosnowych lasach wiec u mnie trudno je spotkac i dlatego strasznie mi zależało na zdjęciach, ale sikorka nietutejsza i nie wiedziała że za jedzenie należy się pozowanie . Chowała mi sie do cienia i szybko uciekała. Cały dzień straciłam na zdobywanie jej zdjęc i niestety są nieciekawe, moze jutro też bedzie i pomału przyzwyczai sie do mojej obecności.

Ona też zaskoczona Twoją osobą... ale wygląda na bardzo zaciekawioną.... Nigdy bym nie zgadała że to sikorka Ależ fajna..........
Karmniki od Irenki przyszły.... i zamówione cebulki.. z gratiskami..... cały kartonik..... + moja reklamóka..... a ja zamiast sprężać sie z robota to zawalam u siebie wątke fotami bez sensu. Za t ozaparłą m się i znalazłam nazwę mojej białej trawy to Miscanthus sinensis 'Graziella'.. kupiony jesienia 2009 w trawki.pl posadziłam 3 małe doniczusie...

Bogdzia 20:59, 26 wrz 2012

Kindzia napisał(a)
Piękne zdjęcia. Nie widziałam jeszcze tej piękności w realu

A ja choc mam mnóstwo zdjec około 60 gatunków ptaków nie miałam jej zdjęcia a te też nie są najlepsze.Fajny ma ten czubek.
popcorn 21:02, 26 wrz 2012

Bożenko dziękuję za (powtórne albo i 3cie już zaproszenie! skorzystam na pewno, ale kiedy - nie wiem... może Wy bywacie w mojej okolicy? Zapraszam też

PS sikorka cudna! Nigdy takiej nie widziałam na żywo!
Bogdzia 21:04, 26 wrz 2012

asc napisał(a)

Dziś jestem psychicznie wykończona. Przyleciała do mnie sikorka czubatka. Kiedyś było ich całe stadko ale wtedy nie miałam mocnego zooma w aparacie wiec zdjec nie było. One żyją głównie w sosnowych lasach wiec u mnie trudno je spotkac i dlatego strasznie mi zależało na zdjęciach, ale sikorka nietutejsza i nie wiedziała że za jedzenie należy się pozowanie . Chowała mi sie do cienia i szybko uciekała. Cały dzień straciłam na zdobywanie jej zdjęc i niestety są nieciekawe, moze jutro też bedzie i pomału przyzwyczai sie do mojej obecności.

Ona też zaskoczona Twoją osobą... ale wygląda na bardzo zaciekawioną.... Nigdy bym nie zgadała że to sikorka Ależ fajna..........
Karmniki od Irenki przyszły.... i zamówione cebulki.. z gratiskami..... cały kartonik..... + moja reklamóka..... a ja zamiast sprężać sie z robota to zawalam u siebie wątke fotami bez sensu. Za t ozaparłą m się i znalazłam nazwę mojej białej trawy to Miscanthus sinensis 'Graziella'.. kupiony jesienia 2009 w trawki.pl posadziłam 3 małe doniczusie...

Piękna i cieszę sie że to nie pampasówka bo ona przemarza. Muszę kupic bo jest śliczna. Sikorka jutro od nowa bedzie miała sesje zdjeciową .
Kindzia 21:08, 26 wrz 2012

Mam nadzieję, że kiedyś czas i cierpliwość pozwolą mi na robienie takich zdjęć. Ostatnio widziałam takie szaro-beżowe i jak rozpostarły skrzydełka to pokazał się czerwony kolor. Troszkę większe od wróbla. Niestety nie mam zdjęcia
Ale to chyba dzięki Tobie wiem, że pełno dzwońców u nas
Mala_Mi 21:09, 26 wrz 2012

Bogdziu nie kupuj........ "trafkę" dam Ci wiosną .... Byś miałą coś z historią A moja kępka duża.... kawałek jej uszczknę, to od razu bedziesz miała większą
Joaska 21:12, 26 wrz 2012

Jak obraz piękny widok , tylko spacerować.
Bogdzia 21:15, 26 wrz 2012

Kindzia napisał(a)
Mam nadzieję, że kiedyś czas i cierpliwość pozwolą mi na robienie takich zdjęć. Ostatnio widziałam takie szaro-beżowe i jak rozpostarły skrzydełka to pokazał się czerwony kolor. Troszkę większe od wróbla. Niestety nie mam zdjęcia
Ale to chyba dzięki Tobie wiem, że pełno dzwońców u nas

Kasiu ja pierwsze zdjęcia ptaków robiłam fotografując............. kamienną sowę mojej koleżamki. Próbowałam z różnych odległosci żeby miec jakies pojęcie . potem były wróble ale co to były za zdjęcia? Pan który je robił na papier był zdumiony po co wydaję kasę na takie tragiczne zdjecia. Nadal moje zdjecia są kiepskie i już lepsze nie będą bo profesjonalista nie zostanę ale i tak mam z nich mnóstwo radości a czasem tak jak dziś i złości. Więc próbuj i nie zrażaj sie.