Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Dzidka 22:09, 20 lip 2012

Dopiero dzisiaj mogłam zachwycić się bajeczką o gąsieniczkach, obejrzeć groźne chmury
Bogdzia napisał(a)

i powiedzieć, że i ja bardzo lubię brzozy mimo, że szczodrze sypią liśćmi i drobnymi gałązkami.
Anita1978 23:12, 20 lip 2012

Zajrzałam tu na dobranoc i ... dobra to będzie noc, oj dobra!!!
Jak przyjemnie spędza się czas u Ciebie...
I jak to dobrze, że są tacy ludzie jak Ty- pełni pasji, utalentowani, optymistyczni...
To naprawdę dobrze człowieka nastraja
Dziękuję za piękny wątek i pozdrawiam
p.s. w Moim ogrodzie też pełno gniazd- i jak to cieszy
Bogdzia 10:34, 21 lip 2012

Dzidka napisał(a)
Dopiero dzisiaj mogłam zachwycić się bajeczką o gąsieniczkach, obejrzeć groźne chmury

i powiedzieć, że i ja bardzo lubię brzozy mimo, że szczodrze sypią liśćmi i drobnymi gałązkami.

Witaj Dzidko. Miło Cię widziec.Serdecznie pozdrawiam.
Bogdzia 10:39, 21 lip 2012

Anita1978 napisał(a)
Zajrzałam tu na dobranoc i ... dobra to będzie noc, oj dobra!!!
Jak przyjemnie spędza się czas u Ciebie...
I jak to dobrze, że są tacy ludzie jak Ty- pełni pasji, utalentowani, optymistyczni...
To naprawdę dobrze człowieka nastraja
Dziękuję za piękny wątek i pozdrawiam
p.s. w Moim ogrodzie też pełno gniazd- i jak to cieszy

Dzięki Anito za tle pochwał. Masz rację obecnośc gniazd w ogrodzie bardzo cieszy bo to znaczy że dobrze ten ogród tworzymy , że nie jest to miejsce zabrane przyrodzie tylko stworzone zgodnie z jej zasadami. Moim zdaniem tak właśnie ogród powinien wyglądac. U mnie jest dużo rh na których ptaki gniazd nie budują więc tym bardziej sie cieszę ze pozostałe nasadzenia im odpowiadają.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 10:55, 21 lip 2012

Poniewaz jak na razie dzień jest dośc pochmurny to by go rozweselic motylek sfotografowany wczoraj Jest to modraszek ikar - samiec. Trochę sie za nim nabiegałam ale udało się.Miłego dnia wszystkim życzę.

marzena 10:59, 21 lip 2012

jaki cudny motylek !
agata_chrosc... 11:02, 21 lip 2012

Bogdzia, żeby nie Ty, to ja bym pojęcia nie miała, że w Polsce tyle różnych motyli mieszka! Bo do szkoły człowiek dawno chodził i zapomniał. Dzięki!
Klamber 11:10, 21 lip 2012

Bogdziu, Twoje zdjęcia są wspaniałe te pierwsze zdjęcie motylka to mistrzostwo świata. Niebo też obłędne. Wspaniale jest u ciebie nie tylko wiosną ale przez cały rok i pewnie jesienią mnie zaskoczysz nie raz swoimi widokami. Cieszy mnie to że masz tyle radości ze swojego ogrodu i zawrze znajdziesz coś fajnego. Oczywiście gniazda trzeba wyrzucać, ja będę miał roboty, we wszystkich budkach były ptaki i jesienią trzeba zdjąć i wywalać gniazda a mam ich 11 szt.
AgnieszkaBK 11:14, 21 lip 2012

Piękny ten motylek.... no i zdjęcia fantastyczne
Mala_Mi 12:43, 21 lip 2012

Niebieski motyl... takeigo jeszcze nie wiedziałam..... Dzięki Tobie to naprawdę moje wiedza o faunie ogrodowej powiększyłą się o 20000%

A u Danusi patrz jaki fajny zaskroniec się wygrzewał... https://www.ogrodowisko.pl/watek/34-sosnowo?page=66#post_7

Miałą być przerwa na 10 minut i zrobiła się pół godiznki...... ale musz tak troszkę pobiegać po ogródkach....... bo będę zacofana strasznie......