Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

KasiaWB 20:55, 16 sty 2013

Dziękuję za wyjaśnienie chcę rh o białych kwiatach, pewnie będzie to Cunningham's White, bo wiem gdzie w okolicy są ładne w dobrej cenie chyba że polecasz inną odmianę
Bogdzia 21:03, 16 sty 2013

KasiaWB napisał(a)
Dziękuję za wyjaśnienie chcę rh o białych kwiatach, pewnie będzie to Cunningham's White, bo wiem gdzie w okolicy są ładne w dobrej cenie chyba że polecasz inną odmianę

On nie należy do tych najwyższych i 1,5 to dla niego docelowa ilośc . Ja z białych duzych polecam Album Novum (jeśli komuś nie przeszkadza że na początku kwitnienia ma liliowy odcień kwiatów) lub Dominik, Eskimo i Peter Tigerstedt. Cunningham's i Peter kwitna wczesniej od pozostałych.
KasiaWB 21:08, 16 sty 2013

Zapisałam wiosną pojadę zobaczyć co mają nie będę się spieszyć. Zacznę od przygotowania podłoża, bo wiosną mam zamiar zawezwać koparkę do przekopania terenu, która miała to zrobić jesienią.... Przeczytam jeszcze raz dokładnie Twój wątek i wszelkie Twoje porady odnośnie przygotowania podłoża, sadzenia i pielęgnacji rh
Bardzo, bardzo dziękuję Bogdziu
monteverde 23:51, 16 sty 2013

Bogdzia napisał(a)

Ładniutki storczyk, dzisiaj to Kwiatyllo.pl przysłało mi do domu katalog, nie ma w niczego czego bym nie miała , no może po za jedna lilią, Bogdziu dzisiaj w końcu udało mi się zrobić zdjęcie kosa nie za bardzo wyszło, bo mam kiepski aparat i robiłam w zbliżeniu ale jednak Kos dla Ciebie

Aniu za kosa wielkie dzięki i nie najważniejsza jest jakośc zdjec tylko radosc że sie udało je zrobic. teraz światło kiepskie to większośc zdjec kiepsko wychodzi. kos -samiec jest sliczny. a że w katalogu nie ma dla Ciebie nic do kupienia to ja sie tego spodziewam bo to raczej Ty byś mogła ich zaskoczyc niektorymi roslinami. Ale piwonii Krinkled White to chyba nie masz?, czy masz?

Bogdziu mam taką, pozdrawiam
Bogdzia 09:48, 17 sty 2013

monteverde napisał(a)

Ładniutki storczyk, dzisiaj to Kwiatyllo.pl przysłało mi do domu katalog, nie ma w niczego czego bym nie miała , no może po za jedna lilią, Bogdziu dzisiaj w końcu udało mi się zrobić zdjęcie kosa nie za bardzo wyszło, bo mam kiepski aparat i robiłam w zbliżeniu ale jednak Kos dla Ciebie

Aniu za kosa wielkie dzięki i nie najważniejsza jest jakośc zdjec tylko radosc że sie udało je zrobic. teraz światło kiepskie to większośc zdjec kiepsko wychodzi. kos -samiec jest sliczny. a że w katalogu nie ma dla Ciebie nic do kupienia to ja sie tego spodziewam bo to raczej Ty byś mogła ich zaskoczyc niektorymi roslinami. Ale piwonii Krinkled White to chyba nie masz?, czy masz?

Bogdziu mam taką, pozdrawiam

Mogłam się tego domyślac że Ty wszystko masz.A lilie martagon masz? , bo ja własnie kupuję.
Bogdzia 09:51, 17 sty 2013

KasiaWB napisał(a)
Zapisałam wiosną pojadę zobaczyć co mają nie będę się spieszyć. Zacznę od przygotowania podłoża, bo wiosną mam zamiar zawezwać koparkę do przekopania terenu, która miała to zrobić jesienią.... Przeczytam jeszcze raz dokładnie Twój wątek i wszelkie Twoje porady odnośnie przygotowania podłoża, sadzenia i pielęgnacji rh
Bardzo, bardzo dziękuję Bogdziu

Kasiu ja mieszałam pól na pół ziemie z ogrodu z kwaśnym torfem, ale Magja polecała jeszcze dodawac korę i obornik, nie wiem bo tak nie robiłam. Ja daję ok 60l kwasnego torfu na jeden krzak. Posadzic trzeba na tym samym poziomie co rósł w doniczce no i podlac porządnie najpierw do dołka , potem jeszcze po zakopaniu korzeni.
KasiaWB 10:08, 17 sty 2013

Dziękuję Bogdziu, już zapisałam sobie ku pamięci te informacje. Będę przygotowana Pozdrawiam i miłego dnia życzę
Bogdzia 11:05, 17 sty 2013

KasiaWB napisał(a)
Dziękuję Bogdziu, już zapisałam sobie ku pamięci te informacje. Będę przygotowana Pozdrawiam i miłego dnia życzę

Nawzajem Kasiu.
Mala_Mi 12:24, 17 sty 2013

Gratuluję Bogdziu równo 15000 postów
Nie szwendam się po forum z braku czasu.......... musss nadrobić zaległości po wyjazdowe .... ale ta cyferka przykuła uwage
grazyna 13:45, 17 sty 2013

quote=Bogdzia napisał(a)
Kasiu ja mieszałam pól na pół ziemie z ogrodu z kwaśnym torfem, ...

Ja daję ok 60l kwasnego torfu na jeden krzak. Posadzic trzeba na tym samym poziomie co rósł w doniczce no i podlac porządnie najpierw do dołka , potem jeszcze po zakopaniu korzeni. /quote

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogdziu pięknie dziękuję za wizytę i odpowiedź u mnie

Muszę dopytać na temat tego: pół na pół

Ty masz ziemię bardziej piaszczystą i dlatego mieszasz z kwaśną, tak?

A jak ma się glinę i iły to lepiej nie mieszać, tylko zupełnie wymienić, czy tak ?

Jakie Ty masz te rośliny!!! Jaki areał !
Nawet nie dziękuj, bo to już dla Ciebie nudne, ale masz Cuuuuuuuuudooooooooownie

Oj Bogdziu Ty szczęściaro