Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 08:51, 05 mar 2013

asc napisał(a)
Wszystkie moje Róże kupowałam w Rosarium .. polecono mi tę szkółkę. W doniczkach mają jedną i drugą Mam od nich ofertę z cennikiem.
Lousier Odier i New Dawn - odkryty korzeń 13,50 zł, w doniczce 17,50zł.

Dziękuję Aniu...za wszystko

Mala_Mi 09:01, 05 mar 2013

4 dolne to z innych źródeł róże, a reszta od nich...... w ciągu roku tak urosły, że wcale nie było widać, że sadzone tego samego roku. Wszystkie pięknie kwitły. Kupiłam co najmniej 20 róż...
Kindzia 09:04, 05 mar 2013

Już wklejam Julci dzieło. Bałam się najpierw, że nie będzie chciała, żebym się tak oficjalnie chwaliła...

Tam, gdzie ostróżki przy siatce będą róże New Dawn, jeżeli ostróżki się zmieszczą, będą przed nimi.

Może ktoś coś widzi, dobrze jest? Mnie się podoba
Kindzia 09:05, 05 mar 2013

asc napisał(a)

4 dolne to z innych źródeł róże, a reszta od nich...... w ciągu roku tak urosły, że wcale nie było widać, że sadzone tego samego roku. Wszystkie pięknie kwitły. Kupiłam co najmniej 20 róż...

Cudne!

Muszę do roboty wrócić, wołają mnie. Wrócę
Kindzia 11:34, 05 mar 2013

Napisałam do nich Aniu po katalog z cennikiem. Jeszcze coś bym sobie zamówiła. Muszę wymienić 2 albo 3 róże z rabaty przy drodze, za niskie są w stos. do pozostałych.
JulkAd 11:57, 05 mar 2013

Kasiu, ostóżki będą na pewno wyższe, to musisz dać bliżej ogrodzenia za różami, ale tam przy diabolo też je uzględniłam -zamiennie z kosaćcami. Tam też mi pasował przetacznik, ale postawiłam duży znak zapytania, bo nie wiem czy on da radę

Zamiennie z ciemiernikiem dałam begonie w białym kolorze, ale one też za wigocią niespecjalnie...
Hortensje jeżeli zmieścisz to daj po dwie sztuki ciemny i jasny róż. Wszystko na pewno wyjdzie przy sadzeniu...jeżeli jakieś zmiany chcesz wprowadzać to śmiało, ja się też dopiero uczę
Pozdawiam z pracy -okienko mam

Edit:
...jeszcze jedno, bardzo mi się podobał ten zawciąg (sama myślę, gdzie mogłabym go u siebie umieścić), jeżeli dostałabyś tanio to spróbuj, ale on też może być wybredny, więc zamiennikiem jest tam floks
JulkAd 11:58, 05 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Napisałam do nich Aniu po katalog z cennikiem. Jeszcze coś bym sobie zamówiła. Muszę wymienić 2 albo 3 róże z rabaty przy drodze, za niskie są w stos. do pozostałych.

Ja od nich też miałam cennik ubiegłoroczny, ale gdzieś mi się zapodział w poczcie, muszę do nich napisać raz jeszcze...a zamawiasz w doniczkach?
Kindzia 12:07, 05 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Kasiu, ostóżki będą na pewno wyższe, to musisz dać bliżej ogrodzenia za różami, ale tam przy diabolo też je uzględniłam -zamiennie z kosaćcami. Tam też mi pasował przetacznik, ale postawiłam duży znak zapytania, bo nie wiem czy on da radę

Zamiennie z ciemiernikiem dałam begonie w białym kolorze, ale one też za wigocią niespecjalnie...
Hortensje jeżeli zmieścisz to daj po dwie sztuki ciemny i jasny róż. Wszystko na pewno wyjdzie przy sadzeniu...jeżeli jakieś zmiany chcesz wprowadzać to śmiało, ja się też dopiero uczę
Pozdawiam z pracy -okienko mam

Czekaj..na siatkę nie dawać tej New? Myślałam, że na siatkę potem ostróżki i potem Louise...nie tak?

Chyba po dwie tam nie wejdą, duże rosną

Wolałabym w pojemnikach, mogę wtedy je przetrzymać w Zabrzu na balkonie (podlewanie) i zawieźć jak już będzie czas.
JulkAd 12:10, 05 mar 2013

No jeżeli na siatkę to bez ostróżek, a na nogi co dajesz?
Kindzia 12:10, 05 mar 2013

Jeszcze nie miałam czasu pooglądać jak wyglądają i co potrzebują. Zajob mam w pracy. Po robocie, w domu zobaczę wszystko.