Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Ewa777 20:44, 22 cze 2018

Jakie masz piwonie! Takich jeszcze nie widziałam Cuda
Pokaż teraz róże
paniprzyroda 21:06, 22 cze 2018

Rarytasy piwoniowe zachwycają. Makówki chowałaś na zimę?
sylwia_slomc... 21:27, 22 cze 2018

Zdecydowanie więcej muszę posadzić piwonii, cudności pokazałaś Nie wiedziałam, że martagony się sieją, już się ciesze bo mam ledwie kilka sztuk, ale to znaczy, że będzie ich przybywać
ewsyg 21:45, 22 cze 2018

Witaj Wiktorio. Zwabił mnie do Ciebie tytuł Twojego wątku. Nie spodziewałam się takich cudów. Pięknie wszytko zaaranżowałaś i wykonałaś. Masz dużo ciekawych kwiatów. Piękna kolekcja piwonii.
Rośliny są piękne, ale i mistrzowsko pokazane. Robisz ładne zdjęcia.

Pozdrawiam Ewa
vita 16:07, 23 cze 2018

Tamaryszek napisał(a)
Czytam o kolejnych zmianach u Ciebie? Wpraszam się w tym roku na pewno!

Czekam na Ciebie w sierpniu Zmiany o tyle, że trochę tui i jałowców (ba!kilkanaście) wycięłam. Reszta idzie mi powoli i tak chyba energię tracę.
Ale szkółking sobie zrobimy, że hej
vita 16:19, 23 cze 2018

mira napisał(a)
Hmmm. tu się nie da przelecieć bo co kawałek muszę sprawdzać o czym mowa .

Nasionka obejrzałam widzę kapustę ozdobną - mi się nie udała będę oglądać u Ciebie.
Co z tymi callami - nie zrozumiałam - trzeba chować na zimę co? chodzą za mną ale kupiłam eucomisy i przy nich zostanę.

Ten zegar to rewelacja.Czy w tym parku roztoczańskim był taki?
Jak duży teren przeznaczysz - ależ to będzie bomba.

Czytałam że tuje wywalasz - to już jakaś mega metamorfoza zaczyna się robić.

pozdrawiam

Nie było mnie pół roku, to teraz muszę kombinować z odpowiedziami, czy kto jeszcze zajrzy i doczyta, albo się obrazi?
Miro kapustę ozdobną i owszem wysiałam, tyle że nie popikowałam i nie posadziłam. U Ciebie czytałam, coś też źle robię, za dużo wszystkiego?
Z callami jest ten problem o którym pisze laurowiśnia, potrzebują spoczynku aby zakwitnąć. Bo, że trzeba chować to na pewno. Szkoda, piękne rośliny.
Dobrze zrobiłaś, że wybrałaś eucomisy. Znalazłam chętnego na agapanty, też zrezygnuję, jeszcze jakby kto chciał dwie donice aeonium wziąć to byłoby super. A zegar, on miał być malowany nie sadzony
Wrócę do niego jesienią, z podoobraziem miałam kłopot.
Pozdrawiam
vita 16:35, 23 cze 2018

laurowisnia napisał(a)
Na realizację zegara trudno się będzie doczekać, dobrze, że sezon przed nami, nareszcie wczoraj już coś drgnęło z temperaturą.
Z kalią etiopską miałam podobnie, rosła i nie chciała przestać, niestety nie zakwitła potem, potrzebuje jednak jakiegoś okresu spoczynku, tylko jak doczytałam po czasie w innym okresie.
Za to w tym roku zaskoczyły mnie cyklameny, mam te kwitnące jesienią, utrzymywały cały czas ładne liście.

Bardzo jestem ciekawa losu kalii etiopskiej. Pewnie jej czas spoczynku to lipiec lub sierpień? Swoje posadziłam na rabatę, są też ozdobne z liści.
vita 16:51, 23 cze 2018

Filomeno, Ewo Pszczółko , Aniu anpi, Katel dzięki za pobudkę po zimie
Karola...Ty to potrafisz

Justyna napisał(a)
Vita, dziękuję za nasionka
Piwonie cudne, ale martagony to efekt wow! i w tle widzę jeszcze rzeczkę iryskową
Pokaż jeszcze

Niech zdrowo rosną Martagony z siewu to cztery-pięć lat czekania, sporo rozdałam, bo siewek miałam bez liku.
Irysy syberyjskie.

anabuko1 17:00, 23 cze 2018

Wita!
Piękne kadry z twojego bujnego ogrodu.
Irysy , duże kępy, pięknie się prezentują z tyloma kwiatami
pozdrawiam
vita 17:00, 23 cze 2018

anpi napisał(a)
Jakie śliczności piwoniowe!!!Czekam na więcej...
Będą szersze kadry?

Witaj Aniu Cieszę się, że piwonie się podobają. Szerszych kadrów unikam, cała prawda o ogrodzie wtedy wychodzi.