Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Zeta 17:58, 19 gru 2012

Tak mięta to niezły szaleniec, mi zarosła całą rabatę, rośnie chyba na każdej glebie. U mnie na piachu szaleje. Ale w lato woda z cytryną cukrem i mietą hmm uwielbiam....
vita 18:22, 19 gru 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Już jestem. I tak czosnek niedźwiedzi u mnie nie jest ekspansywny, chyba nawet poszedł sobie dokądś i nie mam.
A zioła w donicach to raczej te odmiany mięty, które nie zimują w gruncie, rozmaryny, bazylie (w gruncie mi marnieje), żeby ten zielnik był ciekawy również w "wyposażenie". I pokżę upolowane donice (zdjęcie absolutnie ad hoc zrobione); ta pierwsza wydaje się być wytrzymała:

Pszczółko, moknięcie w strugach deszczu usprawiedliwione, też bym chętnie zmokła, mogąc kupić donicę, która wpadła mi w oko. Ta, z plecionką bardzo ciekawa, ja wolę jednak takie, do których można swobodnie wstawić i wyjąć plastikową doniczkę z czymś tam. Do tego potrzebuję o kształcie odwróconego trapezu. Wykorzystuję donice do sezonowych dekoracji i wolę, aby można było na szybko wymienić ich zawartość. Bardzo się cieszę, że Cię na tym forum spotkałam, zioła i warzywa nigdy nie były mi obojętne, a wszędzie tylko ozdobne i ozdobne.
Temat z miętą w gruncie przerobilam. Tylko w donicach. Natomist inne uprawy, takie jak rozmaryn, stewia, bazylia to jednak wolę w gruncie.
Na zdjęcia ciągle czekam....
akanta 19:57, 19 gru 2012

vita napisał(a)
Dziewczyny- sąsiadki, z wiosną (zależnie od pogody i temperatury) jedziemy na zakupy?
Trzeba będzie omówić jeszcze kilka spraw, więc okoliczność, jakby w samą porę :

Jedziemy,oczywiście niech tylko rośliny na szkółkach odkryją ! O ..ty mnie intrygujesz Vito bo nic a nic się nie domyślam.
Zeta 20:40, 19 gru 2012

Hej wpadłam zawiadomić że ubrałam choinkę zapraszam..
KasiaWB 20:55, 19 gru 2012

vita napisał(a)
Dziewczyny- sąsiadki, z wiosną (zależnie od pogody i temperatury) jedziemy na zakupy?
Trzeba będzie omówić jeszcze kilka spraw, więc okoliczność, jakby w samą porę

moje zdanie Vita znasz - jestem rzecz jasna na TAK mnie długo prosić nie trzeba ) Pozdrawiam
Pszczelarnia 21:00, 19 gru 2012

Vito, cała przyjemność po mojej stronie . Muli mi internet (wachania i spadki napięcia). Dziś w nocy wyselekcjonowana mieszanka najlepszych .
Magda70 09:20, 20 gru 2012

Witaj Wiktorio...podglądam i pozdrawiam
gusiarz 09:37, 20 gru 2012

Wiktorio - macham przedchoinkowo jeszcze...
Kondzio 11:43, 22 gru 2012

Wesołych Świąt Zdrowych i Radosnych

Zeta 12:59, 22 gru 2012

W przeciągu całego roku,
Jest taki jeden dzień, dzień zimy,
Który pachnie pysznym barszczykiem oraz choinką,
Wesołych i zdrowych świąt sobie wtedy życzymy
Potrawy na wigilijny stół robimy,
Szczęście wita nasze progi,
Jest to dzień dla nas bardzo drogi.
Pierwszej gwiazdki wypatrujemy a kiedy już zaświeci
W naszym domu już kolęda leci.