Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Borbetka 19:39, 11 lut 2014

wiunia napisał(a)

Ja też chciałam już niektóre bylinki oczyścić z tych brzydkich pozostałości ale czekam jeszcze, nie ma co szaleć, jedynie tuje oczyściłam właśnie z suchych gałązek w środku krzewów ale to już dość dawno przed tymi mrozami jak była piękna pogoda. Pozdrawiam serdecznie Moniko!

Dobry pomysł z tym czyszczeniem. Ładne dni się szykują i dość ciepłe, pewnie słonko przygrzeje to będzie przyjemnie. Poczyszczę też.
laurowisnia 09:55, 12 lut 2014

Witaj Wiuniu, myślę, że będziesz zadowolona z żywopłotu grabowego, kłopot jest z nim tylko jeśli chodzi o cięcie w porównaniu np. do Szmaragda. U Ciebie jednak plany wiosenne trochę większe niż tylko żywopłotowe.
Kłopoty sasiedzkie niefajne, jedyne lekarstwo to chyba unikanie kontaktów.
Z porządkami wiosennymi również czekam, aż wszystko dobrze przeschnie. Pozdrawiam.
iwonaal 15:03, 14 lut 2014

Miskanty wykopane, przyślę. Pozdrowienia od Walentego.
wiunia 22:14, 14 lut 2014

Borbetka napisał(a)

Dobry pomysł z tym czyszczeniem. Ładne dni się szykują i dość ciepłe, pewnie słonko przygrzeje to będzie przyjemnie. Poczyszczę też.

Moniko coś mnie kręci po kościach i grudnik znowu zakwitł, a moja ciocia mówi że to znak na powrót zimy Oby się myliła!!! Pozdrawiam wiosenno - mrzawkowo
wiunia 22:17, 14 lut 2014

laurowisnia napisał(a)
Witaj Wiuniu, myślę, że będziesz zadowolona z żywopłotu grabowego, kłopot jest z nim tylko jeśli chodzi o cięcie w porównaniu np. do Szmaragda. U Ciebie jednak plany wiosenne trochę większe niż tylko żywopłotowe.
Kłopoty sasiedzkie niefajne, jedyne lekarstwo to chyba unikanie kontaktów.
Z porządkami wiosennymi również czekam, aż wszystko dobrze przeschnie. Pozdrawiam.

Laurowiśnio sąsiedzi (oczywiście Ci niesympatyczni) już nie robią na mnie wrażenia więc to już nie problem, czekam na wiosnę i do dzieła Pozdrawiam serdecznie!
wiunia 22:19, 14 lut 2014

iwonaal napisał(a)
Miskanty wykopane, przyślę. Pozdrowienia od Walentego.

Dziękuję Iwonko bardzo mocno, teraz mam myslówę gdzie im będzie dobrze i czekam na pogodę iście wiosenną Pozdrawiam
ewa004 09:48, 15 lut 2014

Wiuniu pozdrawiam cieplutko
adom1206 22:05, 19 lut 2014

Ja też zaglądam i pozdrawiam
JoannA 22:12, 19 lut 2014

Czy wiosna już do Ciebie dotarła Wiuniu? U mnie jeszcze śnieg ale już się niecierpliwię i cała w gotowości do rozpoczęcia sezonu. Dzisiaj nawet poczyniłam pierwsze zakupy roślinne, wysyłka po 1 marca to do tego czasu coś tam podziałam w ogrodzie i poplanuję gdzie to wszystko wsadzić.
pozdrawiam
Alisonek 22:13, 19 lut 2014

Wiunia na kiedy jesteś umówiona po te graby? Kurczę kusi ta ładna pogoda żeby kopać i jechać po te młode, tylko czy to nie za wcześnie?