Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 18:53, 23 lut 2014

JoannA napisał(a)

Wiuniu, betonowy płot tak szczelny, że listki z grabów im nie będą wpadały
A szmaragdy masz bardzo ładne.
pozdrawiam

Tak Joasiu szczelny tylko od frontu oni też nie maja płotu , a jak coś im nawieje ode mnie to KTO WIE??? Ale w sumie mam to gdzieś Niech się zagrodzą jak im będzie źle, bo wszyscy ich ogrodzili z boków a oni sami nic nie postawili. Miłego wieczorku!
wiunia 18:55, 23 lut 2014

JoannA napisał(a)

Wiuniu, betonowy płot tak szczelny, że listki z grabów im nie będą wpadały
A szmaragdy masz bardzo ładne.
pozdrawiam

Tak Joasiu szczelny tylko od frontu oni też nie maja płotu , a jak coś im nawieje ode mnie to KTO WIE??? Ale w sumie mam to gdzieś Niech się zagrodzą jak im będzie źle, bo wszyscy ich ogrodzili z boków a oni sami nic nie postawili. Miłego wieczorku!
ewa004 19:01, 23 lut 2014

I co Wiuniu decyzja zapadła ?
Alisonek 20:18, 23 lut 2014

No to Wiuniu nie zazdroszczę tych rozmyślań.
A jak było w Gnieźnie?pomachałaś mi jak jechałaś?
Bogdzia 20:45, 23 lut 2014

wiunia napisał(a)

Właśnie też o tym Bogdziu myślę, nawet dzis rozmawiałam z zięciami na ten temat, czy thuje czy graby ?A oni na to: a graby to co to? Więc ich uświadomiłam co i jak , bom przecież z eMusiem coraz starsza, a ciąć trzeba będzie sporo,a oni że nie ma problemu jakby co to powyrywają Żarty żartami , a ja mam znowu nocki z głowy ,bo myślę ciągle i coraz to mam inne zdanie na ten temat,niby błaha sprawa, a jednak -och

To moze od tej strony gdzie nie masz sąsiadów posadz tawuły np takie jak tu wkleje , sa dośc wysokie a ciąc ich nie trzeba chyba ze sie chce.

Moje własnie rosna w granicy od strony sasiada który zachwaścił działkę więc sie musiałam zasłonic żeby wszystkie mniszki nie wysiewaly sie u mnie.
wiunia 20:56, 23 lut 2014

ewa004 napisał(a)
I co Wiuniu decyzja zapadła ?

Chyba nie Ewuniu, korcą mnie graby ale faktycznie tyle cięcia - 41 m, może tylko na jeden bok ten od drogi graby a od frontu domu coś innego, tylko czy to nie będzie za pstro z każdego boku co innego? Że też ja nie mogę być taka zdecydowana jak inni, decyzja-realizacja-koniec!
wiunia 21:00, 23 lut 2014

Alisonek napisał(a)
No to Wiuniu nie zazdroszczę tych rozmyślań.
A jak było w Gnieźnie?pomachałaś mi jak jechałaś?

Machałam, machałam z obu stron pojazdu ale nie mogłam Cię dojrzeć Przede mną nocka już sie boję o której zasnę, a pobudka o 4:50 i do pracy, może Ty masz jakiś pomysł, może jednak te graby na oba boki co? Jakiś ład by był, jednolite tło dla innych roślin?
wiunia 21:04, 23 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

To moze od tej strony gdzie nie masz sąsiadów posadz tawuły np takie jak tu wkleje , sa dośc wysokie a ciąc ich nie trzeba chyba ze sie chce.

Moje własnie rosna w granicy od strony sasiada który zachwaścił działkę więc sie musiałam zasłonic żeby wszystkie mniszki nie wysiewaly sie u mnie.

Ha i to jest myśl! Bogdziu ,tylko czy ta tawułka to dość szeroko rośnie? Bo ja nie mogę mieć za szeroko, no widzisz jak nie urok to s....a z moimi planami...
iwonaal 08:20, 24 lut 2014

To się kochana nie stresuj i sadź te graby.
ewa004 08:53, 24 lut 2014

wiunia napisał(a)

Chyba nie Ewuniu, korcą mnie graby ale faktycznie tyle cięcia - 41 m, może tylko na jeden bok ten od drogi graby a od frontu domu coś innego, tylko czy to nie będzie za pstro z każdego boku co innego? Że też ja nie mogę być taka zdecydowana jak inni, decyzja-realizacja-koniec!

Wiuniu myślę że jakiś czas temu tak własnie decyzja by zapadła ,rach ciach i tuje posadzone
Teraz znamy dużo więcej możliwości ,wiemy ze może być coś jeszcze niż tuja
Więcej rzeczy nam się podoba i dlatego decyzja jest trudniejsza .
Wiuniu spisz na kartce wszystkie za i przeciw, może to pomoże Ci podjąć decyzję